JA SAM JEDNA NESREĆNA ŽENA, IMAM 42 GODINE I ZOVEM SE ROMI ŠNAJDER

„Doživela sam veliku radost u martovskim danima 1938. godine,“ napisala je Roza Albah-Reti, u svojim memoarima, baka po ocu Romi Šnajder – Merkur konjunkcija Neptun u 4. kući.
Magda (majka Romi Šnajder) i Volf (Volf Albah-Reti otac Romi Šnajder )su me obavestili da ću na jesen postati baka. Magda je želela sina, Volf kćerku. Koje ime treba dati detetu?“
„Ako bude dečak, zvaće se Volf,“ rekla je Magda. Moj sin se nije izjašnjavao.
„Meni je svejedno. Možda imaš ti neku dobru ideju, Rozice?“rekao je.
Magdina majka zove se Mari. Roza i Mari? Lav u 3. kući, Sunce u Vagi – dupli znak.To je to! Unuka treba nositi ime po bakama – Merkur konjunkcija Neptun.
Devojčica po imenu Rozmari (Romi Šnajder), ugledala je svet 23. septembra 1938. godine.

Nemica iz Beča
Romi Šnajder rođena je u Beču, ali ne i u Austriji. Od 13. marta 1938. godine Austrija je aneksijompostaladeo „nemačkog Rajha“. To je razlog zbog kojeg je Romi po rođenju dobila nemačko državljanstvo – Marsu 4. kući. U martu je Roza Albah-Reti videla Adolfa Hitlera na prijemu u bečkoj skupštini. Porodica iz koje Romi Šnajder potiče nije Fireru bila nepoznata. Magda Šnajder mu je predstavljena u Minhenu već nekoliko godina ranije – Mesec sekstil Pluton u Lavu.

Mama i Firer
U svojim memoarima Roza Albah-Reti navodi Hitlerov komentar: „Da, Magda Šnajder, nadam se da znate da sam u Minhenusamo zbog Vas posećivao pozorište.“ Mesec kazimi Sunceu Vagi.Magda Šnajderkasnije će izostaviti ovu scenu pišući svoju memoare – 10. kuća u znaku Riba, Neptun konjunkcija Merkur. Adolf Hitler 1941. godine poziva Magdu Šnajder na audijenciju u Salzburg, o čemu svedoče filmovi i fotografije, koji se kasnije prikazuju kao dokaz o bliskoj vezi Magde i Firera, za koju ne postoje dodatni dokazi.
Mnogo godina kasnije Romi Šnajder postala je svesna istorijskih činjenica. Reditelj Bertrand Tavernier seća se: „U mom prisustvu napravila je najmanje dve aluzije u vezi prošlosti svoje majke. Tokom večere, uhvatila me je za ruku i sa suzama u očima pitala: ’Da li znaš da je moja majka uvek provodila odmore u Bertesgadenu(opština u Bavarskoj, Hitler je ovde imao kuću), da li ti to znaš?’ Izgledala je povređeno, ranjeno, duboko pogođena i besna zbog prošlosti, koju nije mogla prihvatiti. Kasnije, iste večeri, komentarisala je sramotu koju oseća kada pomisli da je njena majka bila pozitivno nastrojena prema nacističkoj ideologiji i ponovo je počela plakati.“ Ribe u 10. kući – majka umešana u skandal; Neptun konjunkcija Mars – razdražljivost zbog istog i osećaj niže vrednosti.Ova konjunkcija je u znaku Device (inferiornost), stoga Romi o ovome nikada nije pričala javno.
Je li Magda Šnajder bila u ljubavnoj vezi sa Adolfom Hitlerom? Derivatna 5. kuća je u znaku Raka, dok je vladar, Mesec, u kazimiju sa Suncem – „svojim srcem biti u srcu kralja“. U 5. kući nalazi se Pluton u Lavu – ljubav prema egzaltiranom lideru. Mesec pravi sekstil prema Plutonu – ruka prijateljstva. U pitanju je dekster sekstil koji ima simboliku 11. kuće. Moje lično mišljenje je da ga jeona sigurno volela, možda je bila i zaljubljena u njega, ali sve je to ostalo na prijateljskom nivou.
Majka Romi Šnajder do kraja svog života negira bilo kakvu povezanost sa Adolfom Hitlerom, osim da je bila na audijenciji u Salzburgu. Tvrdila je da se tamo morala pojaviti, zato što je, navodno, pre toga pet puta odbila Firera. Zašto negira? Neptun, kao vladar 10. kuće,nalazi se na zvezdi po nazivu Denebola – griža savesti, iskupljenje od greha, napad na ugled, egoizam i ponos. Nakon pada Hitlera, naravno da je bila velika sramotaza bilo koga da bude doveden u vezu sa istim. U tome se ni Magda Šnajdernije razlikovala od drugih.Razglabanje o njenoj romansi sa Fireromzasigurno je doživljavala kao napad na svoj ugled, a verujem i da je imala veliku grižu savesti.

Tatica
Romi Šnajder, sa očeve strane, potiče iz porodice glumaca, koja doseže čak do pet generacija unazad – Pluton u Lavu. Volf Albah-Reti rođen je 28. maja 1906. godine u Bečui takođe je, kao i njegovi preci,bioglumac – Devica u 4. kući, Merkur konjunkcija Neptun.
Njegovoj vlastitoj kćerki – Romi, nije bio dobar otac. Stalno je bio odsutan zbog posla.Vladar 4. kuće je Merkur u konjunkciji sa Marsom i Neptunom u znaku Device, u 4. kući – osoba je okrenuta samo ka sebi i svojim potrebama, energija mu je usmerena na rad i služenje. Dok je Romi idealizovala svog voljenog „taticu“, kako ga je inače zvala – ovome je doprineo Neptun u 4. kući. Nakon razvoda sa Magdom Šnajder, veoma je retko viđao Romi – Mars u 4. kući, tradicionalni signifikator razvoda, Mars se takođe nalazi na zvezdi Zosmi – podneti žrtvu.
Romi je opisala odnos sa svojim ocem na sledeći način: „Nažalost, moj pravi otac,zaista nije bio otac. Ali danas mislim da je prerano umro. Možda bi kasnije biootac kakvog sam priželjkivala.“ Očigledno je da Romi nikada nije skinula „ružičaste naočare“ po pitanju svog voljenog „tatice“ i da joj je ondo kraja ostao enigma – Neptun u 4. kući. Volf Albah-Reti umro je u 61. godini života od srčanog udara – derivatna 8. kuća je u Ovnu, Pluton u Lavu (srce), Mars (66. godina) u Devici (usitnjavanje), Pluton iza Marsa daje 61. godinu.Saturn u 8. kući gleda na Urana – naglo, neočekivano.

Sisi
Romi Šnajder započela je svoju karijeru sa 15 godina, odmah po završretku osnovne škole – 1. i 2. kuća u istom znaku (Rak), vladar Mesec u 5. kući. Kao mala devojčica, gledajući u kinu mamu i tatu, maštala je o tome da i ona bude glumica – ascedent u znaku Raka, vladar 6. kuće u 4. kući, kao i prirodni signifikator posla – Merkur u 4. kući. Romi nikada nije uzela ni jedan čas glume – vladar 2. kuće u 5. i vladar 5. u 6. kući, zarada kroz hobi i hobi postaje posao. „Sisi“ je austrijski istorijski film iz 1955. godine, koji opisuje rane godine carice Elizabete. Mariška(ErnstMariška – režiser, producent, scenarista i tekstopisac) je mogao da bira koga poželi. On je tada bio na glasu kao poznati reditelj, dok je„Sisi“bio veliki projekat, kome niko ne bi rekao’ne’. Kada se iz današnje perspektive pogleda gotov proizvod, može se primetiti, da je sve bilo koncipirano za Romi, samo da bi od nje napravili veliku zvezdu. Svaki bitan i uticajan muškarac – Sunce na 0°, uvek će se odlučiti za Romi – Mesec kazimi Sunce.
Romi Šnajder proslavila se i bila obožavana kao „Sisi“. Ovog imiđža nije se rešila sve do svoje smrti, uprkos kasnijim erotskim ulogama i napornom radu. Vladar 10. kuće – Jupiter gleda na Saturna – ono što ostaje u vremenu. Neptun,kao drugi vladar, nalazi se u 4. kući – koja simbolizuje početak i kraj svega.
Uloga koja će osobu proslaviti, biće opisana ascedentom i 10. kućom. Hajdemo videti ko je bila Sisi i kako se to vidi u horoskopu Romi Šnajder? Samo sa 16 godina, mlada bavarska vojvotkinja Elizabet seli se u Beč, kako bi postala supruga austrijskog cara – Mesec kazimi Sunce na 0° Vage.
Na bečkom dvoru morala je pokoriti se strogim i jako konzervativnim pravilima. „Probudila sam se u tamnici i na rukama su mi okovi“, Sisi je napisala u jednoj pesmi – 10. kuća u znaku Riba. Mlada carica pokušala je izvući se iz ovog zlatnog kaveza, što joj je delimično i pošlo za rukom – Jupiter u znaku Vodolije.
Elizabeta se smatrala jednom od najlepših žena svog vremena. Bila je visoka 172cm i nikada nije bila teža od 50kg – Mesec u Vagi. Sisi je želela da bude drugačija po svaku cenu – Jupiter u Vodoliji. Čak je imala i tetovažu na ramenu – Neptun konjunkcija Mars.
Iz prkosa, Sisi radi sve što je na bečkom dvoru neprimereno. To uključuje i njene simpatije prema mađarskim nacionalistima u borbi za slobodu – Jupiter u Vodoliji. Elizabeta podržava mađarskog grofa Andrašija, koji želi transformaciju habzburškog carstva u dualnu monarhiju, carevinu Austriju i kraljevinu Mađarsku. Sisi podstiče svog supruga Franca Josefa na pregovore sa Andrašijem. U leto 1867. godine, pored svog supruga, Sisi je krunisana za kraljicu Mađarske – Mesec kazimi Sunce u Vagi – dupla titula.

A onda je došao Alen Delon!
„Sećam se svakog detalja. Odleteli smo u Pariz. Filmska produkcija na aerodromu dogovorila je sastanak za novinare sa mojim partnerom, Alenom Delonom. Mrzela sam ovaj aerodromski prijem. Vrata se otvore, stanete na pokretne stepenice, mama stoji iza vas i šapuće vam na uho: ‚Sad se smeši, smeši se…‘ I ovaj put je bilo tako. Dole, ispred pokretnih stepenica stajao je prelep i premlad momak, potpuno prerušen u gospodina, sa kravatom i preterano modernim odelom – Alen Delon. Buket crvenih ruža u njegovoj ruci bio je previše crven. Sve je bilo neukusno, a dečak koji me je dočekao neinteresantan. Takođe se i njemu povraćalo od mene – što mi je kasnije i sam rekao.“
Holivud nije mogao izmisliti bolju ljubavnu dramu. Romi i Alen bili su par iz snova, ali njihova se veza završila tragično – Venera u Škorpiji. Njih dvoje stalno su bili razdvojeni zbog snimanja. Godine 1963.,nakon pet godina veze, dogodilo se šta se moralo dogoditi. Delon je imao aferu sa Natali Bartelemi (prvasupruga Alena Delona) – Venera opozicija Uran, zajednički numerološki broj 6 – ljubav i prevara.
Kada se Romi Šnajder vratila u Pariz nakon snimanja u Holivudu, Alen Delon već je napustio njihov zajednički stan. U stanu je zatekla buket cveća i nekoliko brzo zapisanih reči na parčetu papira: „Otišao sam u Meksiko sa Natali, sve najbolje. Alen.“ Ubrzo nakon toga Alen je oženio Natali. Odvajanje od njene velike ljubavi glumici je slomilo srce. Venera u znaku svog izgona i na zvezdi Zuben Algenubi – ‚cena koju treba platiti‘.
Mnogo godina kasnije, njih dvoje ponovo se sreću na snimanju. Mediji se nadaju ljubavnom povratku. Međutim, Romi Šnajder u tom trenutku bila je udata za Harija Mejena, a Alen još uvek u braku sa Natali. Njihov je odnos na snimanju ostao čisto profesionalan, ali na vrlo prijateljskom nivou. Kao dobar prijatelj, Alen je povratio svoje mesto u Rominom životu. Posle tragične smrti popularne glumice, 1982. godine, Delon je često izražavao svoja istinska osećanja, nazivajući je velikom ljubavlju svog života. Njegovo Sunce je na njenoj Veneri, njegov Mesec u opoziciji sa njenim Mesecom, njegov ascedent u njenoj 5. kući. Kada su snimali prvi zajednički film „Kristine“, Romi je već bila velika zvezda, a Alen potpuno nepoznat francuski glumac – njen ascedent u njegovoj 10. Kući mu je upravo i doneo poziciju kroz nju.
Alen Delon u svojoj je knjizi napisao:„Ona potiče iz društvene klase koju ja mrzim najviše na svetu. Ona nije kriva zbog toga, ali ju je to, nažalost, oblikovalo. Nisam mogao za pet godina izbrisati ono što joj je ulivano dvadeset godina. Baš kao što u meni postoje dva, tri, čak i četiri Alena Delona, isto tako u njoj su uvek bile dve Romi Šnajder. Jednu Romi voleo sam više od svega na ovom svetu, a istim intenzitetom mrzeo sam onu drugu.Niko ne može iz svoje kože, niko se jednostavno ne može otarasiti svih uticaja koji su ga oblikovali od detinjstva. Romi nije mogla, ja nisam mogao.“Alen Delon ima Sunce (svest) u znaku Škorpije – ili voli ili mrzi, sve je crno ili belo, nema sredine, uvek je ekstrem u pitanju.

Prvi suprug
Upoznali su se 2. aprila 1965. godine povodom svečanog otvaranja Evropa centra u Berlinu. Romin očuh, Hans Herbert Blahajm, otvorio je deset novih ugostiteljskih objekata. Romi je trebala obezbediti potreban publicitet. Na zahtev majke Magde, Romi je doputovala iz Pariza. Iako nije imala želju nastupati u javnosti, upravo je ovde srela Harija Mejena (nemački glumac i režiser), svog prvog supruga.
Hari Mejen bio je 14 godina stariji od Romi – Jarac u vrhu 7. kuće, Saturn kao vladar daje ovu razliku u godinama. Kada su se upoznali bio je u braku sa glumicom Anelize Romer od 1952. do 1966. godine. Razveo se nakon što se zaljubio u Romi. Jarac u 7. kući, dok oba vladara (Uran i Saturn) imaju dostojanstvoi nalaze se u retrogradnom hodu – osobakoja je zauzeta i mora otići od nekoga.

„Mejen je toliko zreliji od mene da mi pruža potpuno novi nivo sigurnosti. Meni treba čovek koji će mi reći šta je dobro za mene. Više nisam ambiciozna kao nekad i nemam osećaj praznine u pauzama između snimanja. Mogu čak zamisliti da u jednom trenutku napustim svet filma.“ Ovo govori Jarac u 7. kući koji je njoj davao osećaj sigurnosti pored Mejena, ali nažalost, niti ovo neće potrajati.
Romi je noćno rođenje, tako da je prvi vladar njene 7. kuće Uran, koji se nalazi u Biku, u znaku svog pada. Bik je emocionalna i financijska sigurnost, a tamo gde je Uran, tamo nas čeka iznenađenje.
Drugi vladar njene 7. kuće je Saturn, koji se nalazi u znaku Ovna, takođe u znaku svog pada. Saturn je vreme, a u znaku Ovna, on nije mogao dati brakkoji opstaje u vremenu.

Bračni par Mejen seli se iz Berlina u Hamburg zbog pozorišnih angažmana Harija Mejena. Ovo je bio početak krajaovog,naizgled, skladnog braka. Hamburg nije imao šta ponuditi Romi. Odjednom njen voljeni suprug nije više heroj, već loše cenjeni režiser, koji niže neuspeh za neuspehom – Saturn i Uran u padu. Dve godine nakon rođenja sina Davida, Romi nastavlja karijeru kao da se ništa nije dogodilo. Alen Delon jedne večeri u kasne sate, poziva Romi i priča joj o filmu pod nazivom „Bazen“, koji će se snimati na jugu Francuske sa njih dvoje u glavnim ulogama. Romi istog momenta pristaje i ovo je početak njene prave karijere. Hari i Romi razišli su se 1973. godine, a razveli se dve godine kasnije. Brak sa Harijem trajao je devet godina – Saturn. Nakon razvoda Romi isplaćuje Hariju 1,5 miliona DM – Uran u Biku.
„U stanju sam voleti muškarca kada je ujutru pospan, čak i ako nije oprao zube, sa očima nateklim od sna. Tada je stvaran, takvog mogu voleti. Ali do sada sam nailazila samo na slabiće. Meni je potreban snažan muškarac, koji će me baciti na kolena, koji će me uništiti do koske.“ Ovo je Venera u Škorpiji – ako nema drame, ako nema bola, ako nema uništenja do kraja, tadanema ni ljubavi.

Drugi suprug
Romi Šnajder imala je dva braka – Saturn i Uran nalaze se u retrogradnom hodu, ovo govori o braku koji se mora ponoviti.
Iste godine, ubrzo nakon razvoda od Harija Mejena, njenog prvog supruga, Romi ulazi u brak sa Danijelom Biasinijem (pisac i agent za nekretnine) – 7. i 9. kuća pod istim vladarima. Za razliku od Harija Mejena, koji je bio 14 godina stariji od Romi Šnajder, Danijel je bio mlađi 11 godina – Vodolija u 9. kući donela je nešto potpuno drugačije od društvenih normi 70-tih godina prošlog veka, kada nije bilo normalno da žena bude starija od muškarca. Danijel Biasini bio je francusko-italijanskog porekla – Jupiter u 9. kući.

David Kristofer, njena ponos i radost!
Romi Šnajder i njen prvi suprug, Hari Mejen, venčali su se u julu 1966. godine. Tada je Romi već bila trudna. U decembru iste godine rodio se njihov zajednički sin, David Kristofer Mejen. Vaga u 5. kući daje ulazak u brak zbog trudnoće, takođe i decu koja se isključivo rađaju u braku.
U prvih nekoliko godina, nakon rođenja Davida, inače jako ambiciozna Romi, u potpunosti se koncentriše da bude samo majka i supruga. Čak razmišlja okončati svoju karijeru u korist porodice – Venera u izgonu u 6. kući, svoj posao zapostavlja zbog braka i deteta.

Međutim, nakon određenog vremena, Romi više nije bilo dovoljno biti samo majka i supruga. Osetila je da potiskuje svoje pravo ’ja’ zbog puke adaptacije za plemeniti ideal, koji ne odgovara njenom biću. Romi pokušava spojiti poslovni i privatni život, tako da na snimanje u London vodi sina i supruga. Romi uživa u prisustvu svog sina na setu – Venera u 6. kući, čak i ako za vreme snimanja ima malo vremena za njega. Ovaj pokušaj osuđen je na neuspeh i Romi se razvodi od Harija.
Nakon razvoda, David viđa svog oca samo nekoliko puta godišnje – Venera opozicija Uran, Venera inkonjunkcija Saturn.

Sara
„Niko ne želi zaboraviti moju majku, niko osim mene. Svi žele misliti na nju, svi osim mene. Niko neće plakati više od mene kad razmišlja o njoj, niko osim mene,“ reči su Sare Biasini, Romine kćerke.
Sara Biasini rođena je 21. jula 1977. godine. Romi je Saru dobila u drugom braku. Sara je imala samo četri godine kada je ostala bez majke.
Romi Šnajder u 5. kući ima znak Vage – dupli znak, tako da je morala imati dvoje dece. Međutim, Romi ovde ima i Mesec konjunkcija Sunce, što ukazuje da nakon rođenja drugog deteta, Romi neće još dugo živeti. Dispozitor Venera nalazi se na zvezdi Zuben Algenubi. Astrolog Rajner Bardel kaže: „Kada se Venera nađe na ovoj zvezdi, veoma je nepovoljno za brak i daje iznenadnu i tajnu smrt.“

David Kristofer, umire u dobi od samo 14 godina!
U Danijelu Biasiniju, drugom suprugu Romi Šnajeder, mali David pronalazi zamenu za oca.David se fenomenalno slaže sa roditeljima svog očuha. „David i moji roditelji, to je bila ljubav na prvi pogled. Moji roditelji su ga obožavali i ispunjavali svaku njegovu želju, kao da su mu rođeni baka i deka,“ rekao je Danijel Biasini.
Godine 1981. dešava se tragedija koja će zauvek promeniti život Romi Šnajder. U tom trenutku Romi više nije sa drugim suprugom, ali sin David ipak provodi letnji raspust u kući Biasinija. U pokušaju da preskoči ogradu na imanju, David gubi ravnotežu,pada na metalni šiljak, pri čemu povređuje arteriju na butini.Nekoliko sati kasnije, 5. jula 1981., David umire u bolnici zbog prevelikog gubitka krvi.
U horoskopu Romi Šnajder su 5. i 12 kuća pod istim vladarom – dete i najdublja tuga. Venera se nalazi u znaku Škorpije – smrt, na fiksnoj zvezdi Zuben Algenubi – „cena koja se mora platiti“, opozicija Uran – naglo, inkonjunkcija Saturn – Keplerov aspekt smrti. David je imao 14 godina kada je umro – Venerin firdar.

Smrt zbog slomljenog srca
Uveče, 28. maja 1982. u Parizu, Romi i njen tadašnji partner bili su pozvani na večeru kod njegovog brata. Nakon večere, na putu do njihovog zajedničkog stana, razgovarali su o planovima za vikend. Kada su stigli kući, Romi je želela ostati još malo budna, kako bi slušala muziku. Rano ujutro, 29. maja 1982. godine, Petin (Laurent Pétin – filmski producent, Romin poslednji partner) zatekao je beživotnu glumicu. U intervjuima njen lični fotograf i menađžer odbacili su samoubistvo kao mogućnost, navodeći da je imala pripreme za filmski projekat sa Alenom Delonom i planove o preseljenju. U štampi se, s druge strane, smrt Romi Šnajder u početku uglavnom tumačila kao samoubistvo. U umrlici, kao uzrok smrti navodise samo srčana insuficijencija, koja je kasnije prikazivana kao „smrt zbog slomljenog srca.“
U suštini ne postoji nijedan pouzdan podatak o okolnostima smrti. Romi je bila strastveni pušač, konzumirala je alkohol uz večernje tablete za spavanje i jutarnje stimulanse, suprotno medicinskim upustvima – Mars konjunkcija Neptun u 4. kući.
Romi u trenutku svoje smrti imala je pune 43 godine i nedostajalo joj je par meseci da napuni 44 godine – Saturn i Uran vladari su 8. kuće. Romi je noćno rođenje, tako da je Uran prvi vladar – nagla i iznenadna smrt. Uran je u 12. kući i pravi trigon sa Neptunom u 4. kući – okolnosti njene smrti obavijene su velom tajne.
Alen Delon bio je prvi na licu mesta. Kada je Romi umrla, dao je službeno objašnjenje za medije iorganizovaosahranu. Upravo on – njena najveća ljubav. Godinama kruže glasine da je grob Romi Šnajder zapravo prazan. Dakle, o čemu se ovde radi? Verovatno će to ostati zauvek misterija – Neptun u 4. kući.

Intervju
23.aprila 1981. godine, 14 meseci pre njene tragične smrti, intervju za magazin „Stern“ započela je rečenicom: „Ja sam jedna nesrećna žena, imam 42 godine i zovem se Romi Šnajder.

Autor:
astrolog

Jovana Bogoslovov

Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu 1974.g. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo ili skypeom radi ponedeljkom i petkom.