Život u senci Firera


  Eva Ana Paula rodjena je 6. Februara 1912. u trideset minuta iza ponoći, u Minhenu kao druga od tri ćerke u porodici Braun.
  Astrološki gledano radi se o osobi koja je Vodolija – Škorpija sa Mesecom u Devici. Već na prvi pogled uočavamo kombinaciju vazduha, vode i zemlje, te možemo biti sigurni da je pokupila odlike svih ovih elemenata. 
  Tiha i povučena voda na pozdnaku, ali obojena bojama Škorpije dala joj je neizmernu volju i inat, plutonovsku harizmu i privlačnost (ne treba da zaboravimo da se radi o prvoj polovini 20.veka te da kriterijumi lepote i fatalnosti nisu isti kao danas), fizički izgled koji zavodi i osvaja ali bez mnogo buke i pompe. Znamo da je morala biti primećena, i to ne od bilo koga već upravo od onoga na koga se i sama ustremila, milom ili silom!
  Vazdušasta Vodolija opisala je njen temperament, a kako se nalazi u vrhu 4.astrološkog polja onda je objasnila sve njene početke i krajeve. Dala joj je slobodu, originalnost, nesputan duh i pomeranje granica, a Sunce smešteno na 15* ugled i dostojanstvo.
  I na kraju stabilan Mesec u zemljanom znaku Device je racionalizovao njen ishitreni, nepromišljeni, a pomalo i neprilagodjeni temperament. 
  On bi joj svakako dao nepretencioznu, racionalnu prirodu, bez sklonosti ka afektima, vrlo praktičnu i analitičnu, ali……….na 26* Device???? Zar bi vladar duše na fiksnoj zvezdi Al Kaida (uništenje naroda) ukazao na nekoga ko je nezainteresovan, inhibiran na bilo koji način i nema samopouzdanja??? Teško…
  Podznak na 5* Škorpije nam govori o fizičkom izgledu, te da je mogla biti maximalno visoka 165cm, kao i da je sasvim sigurno imala kestenjaste oči (Mesec u Devici), koje su prema raspoloženju i psihičkom stanju uvek sijale drugačije (Sunce u Vodoliji). Pored ovoga znamo i da je sigurno imala tamniju put u odnosu na mlečno belo kožu ostalih Nemica, upadljive podočnjake i prirodno tamnu kosu, a sa oba vladara u Blizancima je ta kosa bila u najmanje dve boje i uvek je izgledala mladje nego što zaista jeste.
  To je prva skica bez mnogo boja i detalja koju imamo o mladoj Nemici, Evi Braun.

  Ona je zaista bila visoka 163cm, imala smedje oči i tamno smedju kosu, farbanu u svetle tonove. 


  Celog života je vodila računa o sebi i svom izgledu, pa je za razliku od ostalih Nemica, ni ratno vreme je nije sprečilo da bude očešljana, opeglana, doterana i naparfemisana. Ipak, njen izgled nije bio savršen niti se uklapala u ideal nemačke žene iz časopisa. Imala je ofarbanu kosu, bila našminkana, nekad i previše, a njeno telo oblikovano u privlačnu figuru bilo je odeveno sa stilom koji joj najbolje stoji. Pored toga , uvek je bila okićena presupim nakitom, te je oduševljeno prihvatala luksuzne poklone pokradne od evropskih kraljevskih ili plemićkih porodica.


  Naravno, Venera u Jarcu i Mesec u Devici joj nikada ne bi dozvolili da bude neuredna, zarozana i neugladjena. Ali ne bi dali ni tu dozu preterivanja.
  Odakle onda ona?

  Ako osmotrimo njen ASC i 6.polje koji bi pokazali kako se oblačila, uočavamo Škorpiju i Ovna, sa vladarima u 8.polju. Ništa ne čudi što je njen nakit bio otet, ukraden, a neretko i “krvlju okupan”.
  Znamo da se radi o ženi koja je nosila samo najskuplje i najbolje (5* Škorpije na asc), strogih linija (Ovan), ali sa druge strane mladalačko i u dosta boja (Pluton i Mars u Blizancima). Izvesno je da su ipak preovladavale crna i crvena. Zbog Ovna je sigurno želela da prva ima ono što je u modi, tek izašlo na tržište, dok bi Sunce u Vodoliji nesumnjivo ukazalo na tip žene koja nije bila apsolutni rob trenda već je i sama unosila brojne inovacije i šokantne detalje, za to vreme.

  Ipak, ona nije bila takva bez razloga, na sve to je uticalo njeno okruženje, porodica i okolnosti odrastanja, o čemu nam svedoči slika iz 4.polja.Time imamo prilično jasnu ideju kako o njenim počecima i krajevima, tako i o svemu što je kreiralo njen temperament za ubuduće.
  Vodolija u vrhu 4.polja nam govori o porodici Braun, vrlo progresivnoj, sa Uranom u 3.polju i obrazovanoj za to vreme, a sa drugim vladarom Saturnom u Biku je bila i prilično materijalno stabilna.
  Kada govorimo o njenom ocu, vidimo čoveka koji je nekonvencionalan, drugačiji, “na svoju ruku”, ipak cenjen i poštovan (zbog Sunca u 4.polju), ali i okrenut rečima, podučavanju, osnovnom obrazovanju (vladar 4. je Uran u 3.) .

  Majka je opisana sa 16* Lava u vrhu 10.kuće, čiji je vladar Sunce u 4. To nam daje sliku porodice gde su uloge roditelja zamenjene, te je majka organizator, pokretač porodice i da je stub u domu. Takodje je očigledno da je njena porodica bila ugledna i poštovana.

  Iz Evine natalne karte sasvim je jasno da ona sigurno ima i stariju i mladju sestru (Mesec u 11.polju, Venera u vrhu trećeg), a zbog te Venere vidimo da je mladjoj bila posebno naklonjena i privržena.
  Sa sigurnošću možemo reći i kako je njena kuća u to vreme izgledala. Ono što je sasvim izvesno je da nije bila uvučena, niti skrivena, već da se vrlo lepo videla sa ulice (vladar je Uran u Vodoliji u 3.polju), da je bila odlično osvetljena i luksuzna za to vreme (Sunce u 4.polju), da je sigurno bila na sprat (Uran u konjunkciji sa Merkurom), kao i da je Evina soba bila u potkrovlju (Vodolija) sa puno prozora (16*-stepen Raka, prozori), knjiga (Uran do Merkura), kao i drugih modernih detalja.
  Takodje vidimo zelenilo i vrt oko kuće (Saturn u Biku), kao i to da je u kući uvek bilo dece (Uran konjunkcija Merkur) , da su u nju ulazili, izlazili, bez reda, haotično (Vodolija, Uran), ali i da je bilo dosta knjiga, novina (Merkur) i napredne tehnike za to doba (Uran). 

  Gospodin Fridrih “Fric” Braun bio je školski učitelj, protestant, dok je njegova supruga Franciska “Fani” Kronberger potekla iz poštovane katoličke porodice iz Bavarske. 

  Njihova prva ćerka Ilsa rodjena je 1909, a najmladja Margaret “Gretl” 1915, koja je zajedno sa svojom nešto starijom sestrom Evom pisala stranice nemačke istorije tog vremena.

  Pogledamo li polje njenog osnovnog obrazovanja i perioda 7-15 godina, prvo što uočavamo da je predstavljeno 8* Jarca, Saturnom u Biku i Uranom u Vodoliji. Vidimo da ona je bila vredno, savesno dete, vrlo ozbiljno (Jarac), odgovorno i podredjeno obavezama, ali i da je volela da uči, čita (Merkur u 3.polju), i da je bila izuzetno inteligentna i nadarena (Uran). Sa Venerom u vrhu 3.polja znamo da joj obaveze i odgovornosti nisu pale teško, te da ih je sa lakoćom izvršavala, ali može nam biti jasno su se tada sigurno javile i prve simpatije, da je počela da se šminka, ulepšava…
  Merkur u 3.polju bi svakako dao da je promenila bar dve škole tokom školovanja, a Uran i da je ubrzala obrazovanje, tj da je preletela vreme i do 15.godine završila više razreda nego što je to bilo uobičajeno. 
  Eva se školovala u Liceju, zatim jednu godinu i u školi za biznis, gde je imala odlične ocene. Sve je to zaista završila do svoje 15.godine.
  Jasno vidimo da je njeno obrazovanje bilo staro, tradicionalno, provereno dobro i kvalitetno (Jarac), a ako znamo da je Licej škola poput današnje gimnazije, onda je sve još jasnije. 
  Saturn kao drugi vladar 3.polja je otišao u Bika, pa ne čudi zašto se zainteresovala za biznis i ekonomiju. Medjutim, Uran je sa druge strane učinio da je sve zanima ali da joj ništa predugo ne drži pažnju, te da joj je mnogo zanimljivije sve što je sporedno i nebitno u odnosu na ono što se od nje očekuje.
  Kada je završila školu iznad svega je interesovao sport, te je pokazala veliki talenat za atletiku.
  Ništa čudno pratimo li dalje njen život astrološki. 
  Govorimo o vremenu 15-16 godina kada već “troši” priču 5.polja natalne karte, koje se nalazi u Ribama. Jedan vladar je Jupiter u Strelcu, i tu lepo vidimo interesovanje za sport, a sa tim Ribama svakako da noge moraju biti najviše angažovane.
  I drugi vladar nam potvrdjuje sportsku tematiku, s obzirom da je to Neptun u Raku u 9.polju (polje sporta). 

  Medjutim, ono što privlači mnogo više pažnje je činjenica da su vladari petog polja otišli u drugo i deveto, te vidimo osobu koja tada sigurno mora početi da zaradjuje od svog rada, kao i da tada pravi poteze koji će joj kasnije biti sudbinski važni (9.polje). Pored toga, vladar 5.polja u drugom ukazaće i da osoba mora zaradjivati od svog hobija. 
  A kakav je to hobi? 
  Vidimo vrh polja koje je u Ribama, što nam može nagovestiti da se radi o umetnosti. Jedan vladar ovog polja je Jupiter u Strelcu i vidimo veoma skup hobi i tada, ali i u današnje vreme, takodje vrlo poularan, ali ne i dostupan svima. Na 10* Strelca nam govori o pokretu zarobljenom u vremenu (10*= stepen Jarca). Drugi vladar je Neptun u Raku u 9.polju, te je jasno da je nešto “iz uvoza”, u sekstilu sa Mesecom u 11.polju-vidimo da je to neka tanana umetnost koja zadire u dušu drugih ljudi. Pošto je Mesec u Devici, to sigurno nije slikarstvo jer ne pušta mnogo umetničke slobode, tj slika koja ostaje je daleko realnija i preciznija. Tada je jasno da to mora biti fotografija.
  A kakav ona to posao u svojih 15 godina radi? Na odgovor navodi sam pogled na vrh petog polja u Ribama, i pomenuti vladar Neptun koji je u sexstilu sa Mesecom u Devici u 11.polju, što bi moralo dati oblast zdravstva i pomoći drugim ljudima. 

  Eva se nakon školovanja zaposlila se na repeciji u zdravstvenoj ustanovi, a onda je sa svojih 17 godina počela da radi kao kancelarijski i laboratorijski pomoćnik, ali i model u studiju kod Heinrich Hoffmann-a, zvaničnog fotografa Nacističke partije.

  Očigledno je da se aktiviranjem 6.polja natalne karte čiji je vrh u Ovnu, a u 17 godina života, okreće novi list u njenom životu, te tada počinje da ostvaruje sebe. Osamostaljuje se, sama donosi odluke, a pošto su oba vladara u 8.polju, kasnije će se ispostaviti da su joj upravo u tom periodu života i kroz posao, ali i svakodnevicu (6.polje) svi potezi bili fatalni dugoročno gledano.

  U ranu jesen 1929, nekoliko dana pre pada svetske berze u Americi i početka velike ekonomske krize, u Hofmanovom studiju u Minhenu srela je intrigantnog gospodina 23 godine starijeg od sebe, koji joj se predstavio kao “Her Wolff” (Gospodin Vuk). To je bilo ime kojim su fatalnog stranca zvali još od ranog detinjstva, a koje je on 20-ih godina u periodu posle Prvog svetskog rata koristio iz bezbedonosnih razloga. 

  Ništa čudno ako iz njene karte pogledamo treće polje njenog budućeg muža (njeno deveto), s obzirom da mi sa današnje distance znamo da je on to na kraju i bio. Jasno je da taj čovek mora nastupiti tako što će se lažno predstaviti (Neptun u njegovom trećem polju), a kako je planeta retrogradna, nesumnjivo je to ime već ranije upotrebljavao. 
  Kada vidimo njenu Veneru u Jarcu (koja je ujedno i vladar polja braka), zašto ne čudi što je privukao toliko stariji čovek, ozbiljan, hladan? Ali njen Mesec u Devici takvog i očekuje - urednog i distanciranog, povučenog, odmerenog i onog kome će biti podredjena. A kako drugačije to da postigne nego tako što će biti drastično mladja, skoro dete u odnosu na njega?!
  Ona ga je svojim prijateljicama opisala kao “ljubaznog gospodina u godinama sa smešnim brkovima, u svetlom engleskom kaputu i sa velikim šeširom”. 


  Venera u Jarcu bi i dala ništa drugo do pravog gospodina.
  Medjutim, kada vidimo da su sve njene ljubavi opisane 5.poljem koje je u znaku Riba, to dopunjuje sliku. Znamo da je ona istinski bila opčinjena njime, zanesena, opijena njegovom pojavom, te da je ta ljubav svakako bila sudbinska (vladar 5.polja u 9.). Verovatno ga je prethodno krišom gledala, pre nego što se uopšte usudila da mu se obrati (Ribe u 5.=tajna ljubav), a ne treba zanemariti mogućnost ni da ga je još ranije ugledala, ali možda iz pozadine, iz senke, te nije bila u prilici da stupi u kontakt (retrogradan Neptun je vladar 5.polja).
  Sledeći trag tog Neptuna u Raku u 9.polju, ali i Jupitera u Strelcu u 2. možemo jasno opisati i ko je on. Vidimo čoveka koji je “domaći stranac” (zbog Neptuna u Raku u 9.polju), te osoba koja je vodjena širenjem svojih ideala (Jupiter u Strelcu). Smešten na Antaresu samo pojačava sliku, i čak daje čoveka koji je samodestruktivan u svojoj trvdoglavosti. Ništa čudno što je sa njim vreba opasnost od kobnih dogadjaja!!

  Iz Strelca Jupiter pravi sekstil sa Suncem u Vodoliji, pa znamo da je to bio ugladjen gospodin, dobro situiran i progresivan, pravi vodja.
  Pored toga opozicija sa Vertexom i Fortunom bi upravo dala da ni sama Eva nije znala šta ni kako je privuklo, ali da je to “poklon” sudbine koju nije mogla izbeći.
  Drugi vladar Neptun je u kvadratu sa severnim i južnim čvorom, te joj je nesumnjivo doneo fizičko uživanje i opijenost njegovim telom, ali i bolesno razmišljanje i opsednutost njime. Pored toga, umešanost Neptuna (kroz opoziciju) u odnos sa Merkurom ,vladarem 8.polja, ukazuje i da je kroz ovu ljubav dolazi u dodir sa smrću.

  Ispostavlja se da je “gospodin” niko drugi do Adolf Hitler, poreklom Austrijanac, ali po sopstvenom deklarisanju Nemac, jedan od najintrigantnijih političkih umova 20.veka. U to vreme on je koristio slabost nemačkog naroda, finansijski krah i beznadje kako bi legalnim putem osvojio demokratsku vlast, te je ubrzo zatim pretvorio u nacističku.

  Simpatija izmedju njega i Eve je bila obostrana, a kako su svedoci tvrdili, njene oči su ga podsećale na oči njegove majke. 

  Ribe u vrhu 5.polja sa svojim vladarem Neptunom u Raku svakako će potrvditi da je to čovek sa kojim dolaze i mnoge intrige, skandali, suze i bruka, ali i tajna veza, skrivena od očiju javnosti. Osim toga, vrh polja u Ribama bi i dao minimum 3 godine skrivanja, tajnog vidjanja.

  Za njega se pričalo da je bio smrtno zaljubljen u ćerku svoje polusestre Angele, takodje drastično mladju, Angeliku “Geli” Raubal (rodj. 1908), sa kojom je bio u intimnoj vezi. 
  Ona je pronadjena mrtva ranog septembarskog jutra 1931. u svojih jedva 23 pune godine, ležeći u lokvi krvi usmrćena hicem iz pištolja u svojoj sobi u Hitlerovom minhenskom apartmanu. Okolnosti njene smrti nikada nisu razotkrivene te idu od sumnji da je lično Adolf ubio ili da je to naručio do mogućnosti da je izvršila samoubistvo povredjena Hitlerovim odnosom kako prema njoj tako i zbog razvoja naklonosti prema Evi. 

  Ništa čudno vidimo li da bi svaki muškarac kog bi Eva volela imao slične “predispozicije” da počne i završi bilo šta u životu. Puno 4.polje svake njene ljubavi (njeno 8.) govori o vrlo aktivnom pristupanju životu, dinamičnim počecima i završecima, sa Marsom i preuzimanju inicijative, a sa Plutonom umešanim u priču imamo i fatalan kraj. Kako on “gleda” na Neptuna, zašto ne čudi što sve ostaje nedorečeno, pod velom tajne, skriveno ili lažirano?!

  Do trenutka Geline smrti mlada Eva nije ni bila svesna da ima rivalku u borbi za Hitlerovu ljubav, iako je on vodio prilično raskalašan život. Vidjao se i sa nekolicinom drugih žena, izmedju kojih i sa glumicom Renatom Miler, čija rana smrt takodje izaziva sumnje.

  Kada se Eva suočila sa činjenicom da njen voljeni ima brojne ljubavne afere, 1.novembra 1932. je pokušala samoubistvo, pucavši sebi u grudi iz očevog pištolja. Tada je imala svega 20 godina.
  Tri godine kasnije, 28.maja 1935. je pokušala beg sa ovog sveta uzimanjem prekomerne doze Phanodorma, pilula za spavanje. 
  Ipak, i taj pokušaj se izjalovio.

  Ako kroz Mesec pokušamo da otkrijemo šta se dešava sa njenom psihom i dušom, vidimo da se on nalazi u Devici na 26* i na osnovu toga bismo mogli zaljučiti da je njena bila prično stabilna i racionalna (pogotovo jer je 26* stepen Bikov, što je opet zemljani znak), ali…….Samo jedan malo pomniji pogled je potreban da se uoči sextil Meseca i Neptuna, pa onda odnos sa Plutonom koji ga vreba kvadratom iz 8.polja, i na kraju trigon sa Merkurom (vladarom i samog Meseca ali i 8.polja) i Uranom. Time vidimo psihu koja je ozbiljno napadnuta sa svih strana, uzdrmana, nestabilna (Uran), sklona vizijama, depresiji, opijatima (Neptun), ali i suicidu (Pluton) kao krajnjem rešenju. Vidimo da je takvih pokušaja bilo minimum dva ali nije isključeno da ih je bilo i više, te da su možda predupredjeni od strane nekog iz njenog okruženja.

  Posle njenog oporavka, Hitler joj se posvetio daleko više nego ranije.

  Ipak, to nije bilo sve. U to vreme u celoj Evropi vlada beda, glad i nemaština, a Hitler koji je upravo dobio ogroman honorar za objavljivanje njegovih slika uslikanih u Hofmanovom studiju, plaća vilu u Minhenu, kako bi njegova draga mogla da uživa, a on da izbegne skandal još jedne mrtve ljubavnice. Osim toga, tim novcem joj je omogućio i šofera i sobaricu. U njegovim odajama ispijali su hladan šampanjac ili konjak, jeli voće ili čokolade, što je bio vrhunac luksuza u ratno vreme. 
  Pošto je njeno 5.polje u Ribama, znamo da je neprekidno vrebaju skandali, bruke, razočarenja i suze, ali sa vladarom Jupiterom u Strelcu i to u 2.polju vidimo da luksuz, novac i njegov galantan pristup prema njoj puno toga rešavaju.
  Ipak planeta koja opisuje sve njene ljubavi, Venera, smeštena u znak hladnog Jarca neminovno joj daje usamljenost i donosi njegovu distancu, potrebu za odvojenim životnim prostorom i tako jasnim limitima u svakom pogledu. Opisuje nam čoveka koji je bio prilično rezervisan u pokazivanju osećanja prema Evi, uvek previše samokritičnoj i bez dovoljno samopouzdanja (Mesec u Devici) da ih zahteva.

  Kada je Hitler posao nemački kancelar (30.januara 1933.), Eva je već imala VIP mesto na političkoj sceni, postavši sekretarica. Tome se oštro protivila njegova polusestra Angela kao i supruge ministara. Samo prisustvo Braunove u bilo kom segmentu njegovog života je bilo neprihavtljivo.

  Sa druge strane za Evu je bilo neizvodljivo da se u nemačkoj javnosti pojavi pod ruku sa svojim voljenim, pre svega zbog Hitlerovog uverenja da će izgubiti naklonost medju ženskim pristalicama ako neka devojka bude zvanično stajala uz njega. 
  Iako se do 1936. ona već uselila u njegov dom u Berghofu, gde je boravila kad god je i on bio tamo, oni nikada nisu spavali u istoj sobi, a imali su i posebna kupatila, povezana vratima, te je ona samovala u svojim odajama, isto kao i u njegovoj minhenskoj rezidenciji, ali i kasnije u bunkeru u Berlinu.
  Njeni roditelji su se oštro protivili vezi svoje ćerke sa ovim političarem u usponu, ali su ih i pored toga posećivali u više navrata.

  Iako Evi inferiorni Mesec u Devici nesebično “daruje” stavljanje sebe u drugi plan, povlačenje pa čak i osećaj niže vrednosti, ne smemo zanemariti na kojoj se on fiksnoj zvezdi nalazi, ali ni njen upadljivi ascedent u Škorpiji, pa znamo sigurno da je na to niko nije naterao, već da je na sve sama pristala, te da je to shvatila kao cenu koju mora da plati da bi išla pod ruku sa čovekom koga je odabrala. Ona nikad doborovoljno neće biti ničiji rob, čak i ako prihvati odredjene žrtve. Uvek će pokušavati da u okviru okolnosti u kojima se nalazi, ipak radi “po svome” i dobije ono što želi. Milom ili silom!
  Sve ukazuje na to da nije bila ni malo naivna, a kako ASC predstavlja fizičko telo, vidimo da je ono neminovno uvek bilo okruženo destrukcijom, smrću, brutalnim potezima, mračnim zamislima, surovošću…
  Nije slučajno da su oba vladara podznaka, ali i 6.polja (svakodnevni život) otišla ni manje ni više nego u 8.polje. Vidimo da svi njeni putevi vode ka smrti, nasilju, ali i moći i transformaciji i preživljavanju. 
  Kad znamo da joj je pored toga i Mesec na Al Kaidi kvadratiran Plutonom, slika je još jasnija. Njena uloga u kreiranju svirepih scenarija se ne može dovesti u pitanje, čak iako je to radila tudjom rukom!

  Zvanično posmatrano, istoričari danas ne mogu da se slože kakva je bila njena uloga u istoriji Nemačke, ali i cele Evrope. Neki od njih ipak tvrde da je njen uticaj na svirepog dikatora bio veliki, makar i iz pozadine, te da su neke od njegovih najgorih ideja bile njene zamisli, čak iako ona nikada nije prisustvovala njegovim političkim sastancima ni razgovorima. Bilo joj je dozvoljeno da se pojavi samo kada se nalazio sa starim poznanicima i saradnicima. Tada je pomagala Hitleru da ugosti svoje ljude iz najužeg kruga od poverenja.

  Svih 12 godina njegove apsolutne moći, on je uvek bio u njenoj pratnji.

  Kao što je već rastumačeno, Evina Škorpija na podznaku govori nam o ženi na koju niko ravnodušan, niti bi ona to podnela, takodje o koketi, zavodnici, femme fatale, onoj koja poseže za svim sredstvima kako bi ostavila utisak i postigla cilj. Čak i onda kada ne zavodi svesno, ona “krade” poglede i uzdahe, budi čežnju i raspaljuje maštu.
  Pa kad su na sve to i vladari njenog fizičkog tela, tj ascedenta su u 8.polju, to joj, pored svega ostalog, daje i veliku potrebu za intenzivnim sexualnim životom. 
  Zato ne treba čudi što je u ratna vremena posezala za zavodjenjem izazovnim vešom, ali i svim sredstvima koja su joj tih godina 20.veka bila na raspolaganju.

  Iako je osvojila najmoćnijeg čoveka tog vremena, njen život sa firerom nije bio bajka. Vrlo često  je bio prezauzet za nju, čak i nemilosrdan, a kako se sredinom 1943. požalila Šperu (jednom od petorice najviših zvaničnika nacističke vlade i ministra naoružanja) često i premoren da bi sa njom imao seks!!! Mnoge večeri su provodili u njegovom kabinetu tako što je ona pila vino, a on samo čaj. Eva je pokušavala da ga iznova zavede noseći izazovan veš ili samo kućni ogrtač, ali uzalud. Rastali bi se tu, umesto u spavaćoj sobi, kako je ona želela.

  Živela je životom ljubavnice, zapostavljena i u senci, društveno neprihvaćena, na ulici čak nazivana i “Firerovom kurvom”, a kao vrhunac svega još je i spavala u sobi do njegove, bila je istinski nesrećna žena duboko vezana za Adolfa.

  Sve je tako očigledno! Koliko je uopšte sreće moglo da joj donese privlačno telo, naglašena čulnost i potreba za ostvarivanjem seksualnosti kada je njena Venera uvek birala hladne, zatvorene muškarce?! A to je još pojačao trigon sa Saturnom i dao joj stabilnost, ali ne i toplinu i pažnju.
  Sa druge strane ni 5.polje u Ribama nije moglo doneti ništa drugo već samo suze, bol, patnju, bruku, povredjivanje i razočarenje, sa čime se racionalni Mesec u Devici naizgled saživeo i pomirio.
  Medjutim, već pomenuti kvadrat Meseca i Plutona ne daje ni malo naivnu prirodu, paćeničku, ni sklonu tome da joj se iko ruga, direktno ili posredno. Spremna da uvek izgura svoje zamisli, makar i bez mnogo buke i ovacija (Mesec je ipak u skromnoj Devici), vukla je poteze koji su njoj odgovarali, i ako neke svoje kaprice nije ostvarila mirnim putem, padala je u histeriju i posezala za dramskim efektima. 
  Naravno, nikada nije mogla dobti ni trunku ljubavi više nego što je voljeni sam želeo da joj posveti i sve njene pobede bile su vezane samo za konkretne, materijalne stvari, a nikad za emocije.

  Sve je jasnije kada znamo da je jedino njeno poznato uplitanje u svet politike je bilo 1943, kratko pošto je Nemačka prešla na ratnu ekonomsku strategiju, kada je došlo do zabrane uvoza i prodaje ženske kozmetike i luksuznih preparata (kao što već ranije bio slučaj kod zemalja saveznica). Eva, osvedočeni obožavalac krema, ruževa i pudera, je bila ogorčena na tu odluku i oštro je protestvovala kod Hitlera, te je on instriusao Špera da se jednostavno i tiho prekine proizvodnja i uvoz ženske kozmetike pre nego javno i burno, kako bi izbegao njene ekstremne reakcije. 

  Ako bacimo pogled na “sporedne” deliće njene “natalne slagalice”, vidimo ni malo naivnog Jupitera u drugom polju, koji joj daje neizmernu potrebu za uživanjem, galantnim trošenjem, pa čak i rasipništvom, luksuzom, a u sekstilu sa Suncem, znamo da je znala kraljevski da uživa i troši da sebi ugodi, te da je vremenske (ratne) ili materijane (beda, nemaština) prilike ni najmanje nisu doticale. Kako je taj Jupiter i vladar 5.polja vidimo da joj oni koje voli i omogućavaju sve materijalne blagodeti, ali da na njih i najviše troši. Vreme oskudice je nju u svakom slučaju mimoišlo!


  U skladu sa tim, ništa ne čudi što je ona i tokom rata živela u svetu izobilja i luksuza, provodila je vreme uživajući, vežbajući, osećala se slobodnom da čita romantične novele, evropske i američke časopise, gleda strane filmove ali i nemačku televiziju koja je bila u začetku.

  Sa trećim poljem kakvo je njeno ni najmanje ne čudi ljubav prema čitanju i pisanju (Venera), ali ni to što je njena oblast interesovanja potpuno šokantna i mimo svega uobičajenog za ratno vreme u prvoj polovini 20.veka (konjunkcija Merkur-Uran).

  Iako je njegova draga bila opčinjena šminkom i kozmetikom, Hitler je bio poznat kao čovek koga uopšte nisu privačile našminkane žene  (delimično i zato što su to bili preparati pravljeni od životinja ili testirani na njima, a on je bio vegeterijanac!!!), tako da ga je Evino puderisanje izludjivalo. 

  Kada više nije imao kud zbijao je okrutne šale na njen račun. Njegov lični sobar Linge je čak tvrdio jednom prilikom kada je Hitler video trag Evinog ruža na salveti, da joj se podrugivao i ismevao  kako će se uskoro ruževi praviti od tela i krvi mrtvih vojnika, želeći da joj ogadi doterivanje. 

  Zašto ne čudi Evina opsesija kozmetikom? Pre svega ascedent u Škorpiji daje extrem, isticanje i bilo bi nemoguće da je ona izgledala neupadljivo.
  Sa druge strane Mesec u Devici bi morao težiti ka tome da njeno lice bude perfektno, da bude prekrivena svaka pora koja je nedostatak, ali nikad da bude toliko upadljiva i prenaglašena šminka. Ali, sextil sa Neptunom je “pokvario planove” tog sterilnog Meseca i doneo puno boja, masku na licu, oslikavanje do neprepoznavanja, a pošto i Neptun i Mesec prave inkonjunkciju sa Uranom, vidimo da je njen pristup šminkanju i svakom vidu kozmetike, sve osim konvencionalan i uobičajen. 
  Sve ono što ni na pamet ne bi palo stidljivom Mesecu u Devici i suzdržanoj Veneri u Jarcu, pokvarila je besramna Škorpija na podznaku, napredna Vodolija u vrhu 4.polja (početak i kraj svega), kao i vladar MC-a (životni vrhunci) u Vodoliji. Dali su joj prirodu koja ne toliko da voli da šokira, koliko se uopšte ne obazire “na svet” i radi šta joj je volja. 

  Pored pudrijera i ogledala, njena velika opsesija bila je fotografija i fotografisanje u svakoj prilici, kao i pušenje na javnom mestu i skandalozno sunčanje bez odeće. To je Hitlera dovodilo do histerije. 

  Toliko je obožavala fotografiju da su je najbliže prijateljice zvale Rolleiflex Devojka (što je bio naziv najpoznatijeg modela kamere iz tog perioda). 
  Imala je čak i sopstvenu mračnu komoru u kojoj je razvijala fotografije, te su mnoge od sačuvanih slika ili video snimaka na kojima je Hitler upravo njenih ruku delo. 
  Na njenim fotografijama se često pojavljuju i dva škotska terijera – Negus i Stasi, koje je i sam Hitler veoma voleo, ali ih je ipak držao dalje od svoje nemačke ovčarke Blondi.
  Nakon što su im u ratna vremena više puta bili ugroženi životi, Eva je napisala Adolfu pisamce: “Od našeg prvog susreta zaklela sam ti se na bezrezervnu podršku i pratnju, čak i do smrti. Živim samo zbog tvoje ljubavi. ”

  Astrološki - ništa čudno, ima li se u vidu fanatizam Škorpije na podznaku, zatim svakodnevica (6.polje u Ovnu) koja je obojena plutonovskim bojama, opsesija i predavanje Meseca na Al Kaidi u kvadratu sa Plutonom i sextilu sa Neptunom.
  Kako je vreme pokazalo, ona je održala svoju reč!


  Početkom 1945, Braunova je kolima otputovala od Minhena do Berlina kako bi bila sa svojim voljenim u bunkeru. 

  Odbila je sve mogućnosti da bude spašena govoreći da je ona jedna od malobrojnih koji su mu preostali u bezrezervnoj vernosti. 

  Kada je došlo vreme da se umre, da vidimo šta se sa Evom dešava…
  Vrh 8.polja je na 3*Blizanaca…seda u auto i kreće na put. Gde odlazi? Vladar Blizanaca, Merkur, nas upućuje na 3.polje. To je drugi grad u odnosu na onaj gde je rodjena, ali u okviru iste domovine. Dalje pokazuje na Urana i Sunce. Vidimo da to nije selo, niti neka mala zabit na kraju sveta, već moderni, urbani grad, prestonica. Eto nje u Berlinu.
  Ipak da bi uopšte počela priča smrti, nešto je prethodno moralo da se desi. “Iza ledja” Merkuru vidimo Veneru u Jarcu, ponosnu vladaricu 7, ali i 12.polja. Da bi mogla u smrt, prvo je morala u brak! I ko bi onda bio njen muž? Vrh 7.polja u Biku, a tu vidimo u Saturna na 13* Bika. Znamo da je to stara, dugogodišnja (Saturn) ljubav (Bik), a i sama Venera, vladar ovog polja, koja je u Jarcu, potvrdjuje isto. Na ovaj potez se godinama čekalo (Saturn, Jarac). 13* čak može nagovestiti da je u pitanju upravo 13 godina (zvanično i jeste 12-13 godina, s obzirom da je ta ljubav u prvih nekoliko godina bila dobro čuvana tajna, i iz tog perioda o njema nikakvih podatka). 
  Saturn u njenom 7.polju govori da je suprug drastično stariji, i to može biti i do 28 godina (ciklus Saturna), a sa Bikom u vrhu polja i Venerom u Jarcu, vidimo čoveka koji je smedje kose, blago popunjenog, ali ne debelog (zbog Jarca), ne preterano visokog za muškarca (do 175cm).
  Iz njenog natala takodje vidimo Sunce u suprugovom 10.polju, što nam stvara sliku o vodji, vladaru, čak možda i predsedniku. U sextilu sa Jupiterom, to je “čovek od ideala”, uspešan, emancipovan. Vidimo slavu, tron i uspeh, ali Sunce u znaku Vodolije, moralo je dati da sve to bide kratkog daha. 

  Kako je izgledala ceremonija sklapanja braka?
  Sa Venerom na 8* Jarca vidimo vrlo ozbiljnu nevestu, obučenu u klasičnu (Jarac) haljinu (Venera) tamnih tonova (8*=stepen Škorpije), koja sasvim sigurno uzima suprugovo prezime (Jarac=tradicija) i to u prisustvu najviše dva svedoka (Venera “pokazuje” na Merkura). Nesporno je da je usledila vrlo skromna gozba ali i drugi limiti (Venera u Jarcu trigon Saturn u Biku). Sa Jupiterom “iza ledja” Venere kao da je sav luksuz ostao u prošlosti. 
  Pored toga, zar ne bi položaj Venere baš na 8* stepeni, rekao da se “proslava” odigrava u mrklom mraku, samrtnoj atmosferi pa i pod zemljom, tamo gde niko nema pristupa? Čak su i vremenske prilike morale biti odgovarajuće, tumrne. Ovaj nezgodni stepen daje da okolnosti moraju biti krajnje extremne.
  Kad pogledamo vladare stepena (8*) na kom se nalazi Venera, a koji su u 8.polju, oni nam ne ukazuju ni na šta dobro, a pored toga i Venera pogledom na Merkura (vladara opet 8.polja) kao da upućuje šta dalje sledi i koja se tematika aktivira. 

  Kako istorijske činjenice kažu, upravo u bunkeru, bez romantike i puno pompe, 29.aprila posle ponoći, na maloj gradjanskoj ceremoniji  dvoje dugogodišnjih ljubavnika se venčalo. Svedoci –kumovi (i jedini gosti) ovog čina bili su Josef Gebels (ministar javne zabave i propagande, veliki besednik otrovnog jezika) i Martin Borman (Hitlerov lični sekretar). 
  Nevesta, koja je imala 33 godine, nosila je crnu svilenu haljinu (iako neki izvori tvrde da je bila tamno plava). Nakon toga je Hitler poslužio skroman bračni doručak svojoj supruzi. 
  Sklopivši zvanično brak, ona je preuzela njegovo prezime i postala Eva Hitler. Pričalo se da je prilikom sklapanja braka u momentu potpisivanja čak krenula da piše slovo B upisujući prezime, te da ga je hitro precrtala i upisala “Eva Hitler, rodjena Braun”. 
  Osoblje u bunkeru bilo je instruisano da joj se obraća sa Frau Hitler (gospodjo Hitler), dok je njen suprug nastavio da je zove “gospodjice Braun”. 

  Pošto je Venera “ispričala” svoju priču, eto i Merkura, sledećeg “glumca” na sceni. 
  Interesanto, on je upravo vladar 8.polja, a pored toga na 28* Jarca se i nalazi na mestu egzaltacije Marsa, pa nije ni čudo otkud mu snaga za agresiju, nasilje i borbu (makar i sa samim sobom).
  Pogledamo li u središte priče koju donosi Merkur, vidimo puno 8.polje. 
  Na samom ulasku “dočekuje” nas Mars, ponosni ratnik, bez puno strpljenja, koji svoje borbe okončava u jednom potezu, bez premišljanja i naglo. 

  Sledi Vertex, koji nedvosmisleno upućuje na besvesno napuštanje ovog sveta, ali i Fortuna, čija je priča ta da je za Evu neizbežno da ceo život bude okružena smrću i gubicima, a pošto je u Blizancima to bi bili oni najbliži, braća, sestre, rodjaci, familija. 
  I na kraju cele priče tu je Pluton, mračni vladar celog horoskopa. 
  Pošto je vladar svega toga Merkur u Jarcu u 3.polju u konjunkciji sa Uranom, sigurno da je smrt sačekala u drugom gradu (Berlin), da je bilo iznenada, ali i da nije umrla prirodnim putem (Uran). Merkur u opoziciji sa Neptunom nam ukazuje na trovanje, Vertex da je ubrzo ostala bez svesti, a činjenica da je vladar Fortune do Urana  objašnjava zašto ju je cela porodica nadživela, te su oni dočekali njenu smrt, a ne ona njihovu.

  U 1 sat popodne 30.aprila 1945, supružnici su izdiktirali svoju poslednju političku i privatnu volju osoblju bunkera i pripadnicima najužeg kruga od poverenja. 
  Svedoci njihovih poslednjih sati koje su proveli u životu tvrde da je Hitler naredio da se sva njegova dokumenta unište, kao i da se otruje njegov pas Blondi ali i Evini psi. 

  Znao da je rat izgubljen te da je i njemu došao kraj. Rusi su se približavali Rajhstagu, i on je znao da je vreme za nestanak sa scene. 
  Oko 15.30h iz malog studija se čuo pucanj pištolja. Posle nekoliko trenutaka Hitlerov sobar Hainc Linge i njegov SS adjutant Oto Ginsche su zatekli beživotna tela izvrnuta na sofi.

  Napuderisana Eva život je okončala u čipki i karnerima popivši kapsulu cijanida, a Hitler se upucao u glavu svojim pištoljem PPK 7.65. 
  Dva mrtva tela su izneta stepeništem do izlaza za vanredne situacije iz bunkera do dvorišta Rajhstaga, gde su po Hitlerovom predjašnjem naredjenju zapaljena sa 200 litara benzina. Nikako nije želeo da se neprijatelj iživljava nad njegovim mrtvim telom.


  Iako izgled Evinog 8.polja daje sliku upravo ovakvog sleda dogadjaja, nasilnu smrt (Mars, Pluton), neprirodnu (Merkur do Urana) i trovanjem (Vertex, Merkur opozicija Neptun, kvadrat sa čvorovima) u bunkeru (Pluton), pa čak možemo videti i taj splet hodnika (Blizanci), kao i kamene stepenice (Merkur u Jarcu) kojim su izneti, ostaje sumnja medju istoričarima da li se baš sve tako odigralo, odnosno da li supružnici preživeli taj oblačni, kišni dan i možda ipak nadživeli Hitlerovu monstruoznu tvorevinu, Treći Rajh.
  Astrološki posmatrano, s obzirom da iza Plutona sledi upravo Neptun, a i u opoziciji je sa vladarem polja smrti, ništa čudno! Morale su uslediti nejasnoće, misterije, tajne, laži i spekulacije.
  Ipak psihološki profil koji vidimo, ne ostavlja sumnju za mogućnost da se nekako negde spasila i  ukazuje nam upravo na osobu koja je nestabilna, pod velikim uticajem drugih, kojoj malo treba da “digne ruku” na sebe, čija svest se lako pomrači, a tad na scenu stupe demoni i utvare…

  Njihovi posmrtni ostaci su sahranjeni u kompleksu u Magdeburgu u Istočnoj Nemačkoj zajedno sa telima Josefa i Magde Gebels i njihovo šestoro dece, a potom su  svi  ekshumirani u aprilu 1970, potpuno kremirani i posuti u reku Elbu. 


  Gledajući njeno 4.polje (grobnica) vidimo Vodoliju. Zašto onda ne čudi što je to bilo grupno sahranjivanje?! A sa Suncem u 4.polju vrlo je jasno da je sahranjena zajedno sa mužem!Epilog:
  Tako je okončana životna priča ljubavnice i supruge Velikog Vodje osvedočenog zlikovačkog uma 20.veka, koji je pored ostalih zlodela ostao upamćen po nemilosrdnom istrebljenju Jevreja, Roma, Srba, Poljaka, homosexualaca i hendikepiranih osoba. Devojka iz skromne gradjanske porodice slepo opčinjena njegovom harizmom, sledila ga je punih 12 godina, bez prekida, i dok je Evropa gladovala i borila se protiv epidemija, ona je pila skupa pića po salonima, pušila i birala nove haljine i ruževe, a duboko u sebi bila najnesrećnija, zapostavljena žena na svetu.
  Astrološki vidimo zavodnicu koja je palila maštu (ASC u Škorpiji, vladari u 8.polju, izražena sexualnost, zavodljivost) a izgorela od hladnoće (Venera u Jarcu, mesec u Devici, Sunce kvadrat Saturn).

  Ostatak Evine porodice, uključujući i njenog oca koji je radio u bolnici, su preživeli rat. Eva je ocu poslala nekolicinu svojih ličnih stvari neposredno pred smrt u aprilu 1945. Njena majka je doživela 91 godinu starosti i umrla je na staroj farmi u Bavarskoj. 
   


  I pored svih spekulacija da je Eva Braun nekako preživela taj kobni dan, i ostatak života provela krijući se po svetu, u izgnanstvu i ilegali, sa natalnom kartom u kojoj su svi uglovi prazni i sa 8 inkonjunkcija kojim su tranzitne planete u jednom danu napale njene natalne nema sumnje da ipak nije videla svetlo na kraju tunela, te da je zaista tog dana okončala svoj 33-godišnji život, otrovavši se u bunkeru, pored svog voljenog na sofi, iscrpljena i namučena, slaba i uzdrmane psihe, ali sve to tek nakon što je dočekala da postane Gospodja Hitler! 

  Kao zaključak važno je napomenuti da je Eva Braun bila mnogo višeeva od obične priglupe i atraktivne plavuše, površne i politički naivne, kakvom su je tada svi predstavljali, kako Hitlerovi biografi tako i njegovi ondašnji najbliži saradnici. Bila je to žena koja je i te kako znala šta hoće, čak i kako da “pobedi” okrutnog nacističkog diktatora, ali nije bila jača od svojih sopstvenih demona.

 

autor teksta: Marija Šuša Jovanovic

Jovana Bogoslovov

Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj". Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi. Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo, zoom-om ili viberom, radi ponedeljkom i petkom
zakažite razgovor slanjem poruke na viber:
+381 69 4443220

Jovanin YouTube kanal

Škola astrologije astrolabium

Jovana Bogoslovov

Svetog Save 25, Beograd, Srbija

+381 69 444 3 220

jovanalg@yahoo.com

Follow Us
Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu 1974.g. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo ili skypeom radi ponedeljkom i petkom.
Jovanin YouTube kanal

© Jovana Bogoslovov. All Rights Reserved. Design by HTML Codex