Izmedju glamura i pakla


Jacqueline Lee Bouvier rodjena je 28. jula 1929. godine u bolnici Southampton u Nju Jorku, kao prva ćerka u porodici berzanskog trgovca John "Jack" Vernou Bouvier-a III (19.maj 1891, East Hampton, New York, - 2.avgust 1957. New York) i domaćice Janet Norton Lee (3.decembar 1907, New York-22.jul 1989,Newport, Rhode Island).

Astrološki posmatrano bila je Lav – Škorpija sa Mesecom u Ovnu.
Čak i kada bismo imali kartu samo sa ove tri glavne astrološke pozicije, kao i njihove vladare, vezane za violentne fiksne zvezde, jasno vidimo njen hod izmedju slave i ponora, izmedju reflektora i naslovnih strana i privatnog pakla. Vidimo i sliku ponižene, napuštene žene koja se blistavo smeje uz slavnog supruga, stojeći odano uz misiju koju je on započeo, ne dajući da gubitkom ženskog ponosa izgubi i ljudski!

Podznak na Zuben Algenubi (15* Škorpije), zvezdi trovačici, koja daje gubitke, izdaju, zloupotrebu, venerične bolesti, trovanje, osvetu i okretanje ledja od strane partnera, već bi i sam bio dovoljan za sliku njene dramatične sudbine i ličnih gubitaka koje je preživela i nadživela.
Jedan vladar podznaka (fizičkog tela i svake njene materijalizacije) je Mars na Mizaru (15* Device) koji donosi susret sa vatrom i nenadane katastrofe kroz vatru, a drugi vladar Pluton je na Wasatu (17* Raka) i znači izdaju od onih koje smatramo beskrajno lojalnim.
Na to se nadovezuje Sunce do Merkura na zvezdi zvanoj Talitha (2*Lava), koja je simbol časti, velike slave, odlične samokontrole, ali i velikog besa i gubitka glave.
I na kraju ambiciozni i arogantni Mesec na 25* Ovna na Acamaru, dodao joj je teret uspeha u javnim službama, politici, diplomatiji i javnim ustanovama.
 

Vatrena (Lav, Ovan), fatalna žena koja je obeležila svetsku istoriju sredinom XX veka zračila je jakom energijom, bila nesalomiva i neuništiva(Škorpija), a pored toga što je volela najmoćnije muškarce svog vremena, ostala je zapamćena i kao modna ikona, dok je istovremeno živela svoj lični pakao!
Čim vidimo Škorpiju na njenom podznaku, znamo da za nju svaki novi dan nosi dramu, preživljavanje, ličnu borbu za opstanak, sve pod moranjem, prisilom i ultimativno. Plutonovska harizma joj je donela da i danas, više od 15 godina posle smrti, slovi za fatalnu ženu, impresivnog stila, veliku zavodnicu i muzu mnogim stilistima.
Škorpijski tamne kose i očiju, uvek uredna i decentna sa vrlo malo umerene šminke (Mars u Devici), belog tena (Pluton u Raku), a istovremeno zanosna i femmme fatale postavljala je zadatak ženama na svim meridijanima.
Natapirana lavovska kosa bila je i ostala njen zaštitni znak.
Podznak na 17* Škorpije, kao i Mars u Devici, a Pluton u Raku dali su joj visinu od 170cm.
Mesec u Ovnu samo je dodao crveni pigment u kosi, a kako je u 6.polju (svakodnevni život) priča o elegantnom, ženstvenom stilu (Mesec u 6.), stogih linija (u Ovnu). Stilski posmatrano, to je zanosna i zavodljiva žena, koja zrači seksipilom, nosi odeću šivenu po meri bez ijednog pogrešnog nabora, suknje do kolena i odgovarajuće kaputiće, nikad preterano okićena ili našminkana, a uvek u skladu sa prilikom i okolnostima!
Vatreni znak Lava ukazuje nam na dominantnu, moćnu i uspešnu ženu, koja je uz istog takvog muškarca. Sa petog stepena Sunce nedvosmisleno potvrdjuje ugled, dostojanstvo i čast. Srčani temperament, ponos i kad tone sa osmehom i uzdignute glave je slika koja je ostala da živi i iza nje!
Upravo kao što se iz njene karte i zaključuje, Jacqueline Lee Bouvier celog života bila je smedjokosa žena. Sa braon očima, blagim uvojcima na natapiranoj frizuri, visine 170cm, uredna, stilizovana i uvek umereno našminkana. Čak i dok je bila nepoznati devojčurak na njujorškim ulicama, privlačila je pažnju i mamila poglede.
U posleratno vreme, kada se oskudevalo u svemu, a šminka bila slabo dostupna i stil žena širom sveta bio jednostavan i sveden, Žaklina je postavila standarde koji su ostali nedodirljivi i decenijama kasnije. 
Njen fizički izgled, nastup u javnosti, odabir muškaraca, ali i lični temperament i vaspitanje samo su posledica onoga što je ponela sa sobom – kako iz kuće, tako i iz prethodnih inkarnacija!
Vrh 4.kuće se u njenoj natalnoj karti nalazi u Vodoliji, sa umetnutim Ribama. Vidimo da joj je poreklo prilično raznovrsno, da su imigranti dolazili sa svih strana sveta, pa i iz komunističkih zemalja, u bekstvu od režima i u potrazi za boljim životom. Revolucionari, kockari i izbeglice „preplivali“ su okean verujući u budućnost.
Uran u Ovnu i Saturn u Strelcu jasno pričaju o komunističkoj, ratničkoj zemlji, sa starim granicama, gde se revolucionar borio za slobodu, a Jupiter u Blizancima i Neptun u Devici o malim, podeljenim teritorijama gde su se sudarale kulture, studirali strani jezici, prevodile knjige i tražio lek za epidemiju. Očigledno je da se radilo o Evropi!
Ona je došla na svet iznenada, bez najave (Vodolija), sa puno krvi i drame na rodjenju, gde je i njen i majčin život „visio o koncu“ (Asc u Škorpiji, Pluton u Raku). U svakom slučaju je rodjena u bolnici (umetnute Ribe), u novom, urbanom, tek izgradjenom kraju (Vodolija u 4.polju, Uran u Ovnu). U Nju Jorku?
I zaista, Žaklina Li Buvije je rodjena u bolnici Southampton u Nju Jorku i bila je prva američka Prva dama rodjena u bolnici.

U porodici sa zamenjenim ulogama roditelja (Vodolija u 4.polju), majka je prikazana poljem koje bi uobičajeno bilo namenjeno ocu i obrnuto. Sa vladarima Uranom u Ovnu – samosvesna, agresivna i drugačija; Saturnom u Strelcu – žena koja voli sport i vrlo mu je naklonjena; Jupiterom u Blizancima – obrazovana i načitana još od rane mladosti; Neptunom u Devici – ipak samo domaćica!
Majka je za nju zauvek stranac i nedokučena osoba, sa kojom nema zajednički jezik, a majčino 4.polje u Biku jasno ukazuje na irsko poreklo.
Oca oslikava 10.polje. Njegov vrh je u Lavu, a Sunce u konjunkciji sa Merkurom (u Lavu), govori o ocu koji joj je bio i autoritet i prijatelj, sa kojim može da priča i koga poštuje, a trigon sa Uranom ukazuje da je bio sklon kocki. To je čovek trgovac (Merkur), veoma uspešan, bogat i galantan, sa Neptunom i Marsom u svom 1.polju – i alkoholičar!
Ono što se zna o njenom ocu John "Jack" Vernou Bouvier-u III je da je bio dobrostojeći berzanski posrednik na Vol stritu, preduzetnik, ljubitelj trkačkih konja, alkohola i kocke, a voleo je da ističe kako je direktni potomak Napoleonovog brata Džozefa Bonaparte. Bio je poznat i kao 'Black Jack Bouvier'. Njegovim venama je tekla francuska, škotska i engleska krv.
Žaklinin pradeda, John Vernou Bouvier Jr., čovek francusko-američkog porekla, iz porodice emigranata - majstora i radnika, napisao je knjigu o poreklu familije Buvije pod nazivom “Naši preci”, u kojoj insinuira da su im koreni u francuskom plemstvu, ali se kasnije ispostavilo da knjiga obiluje njegovom maštom i željom da porodično poreklo predstavi blistavim, a njih plemstvom. Zapravo, njihovi preci su bili krojači, kožari, farmeri, a neki čak i sluge u domaćinstvima. Sama reč Bouvier znači pastir.
Njena majka Janet Norton Lee je bila irskog porekla, čiji je još pradeda je emigrirao iz Korka u Irskoj. Ona je pohadjala Sweetbriar College u Virdžiniji kao i Vassar College ali nije diplomirala ni u jednoj od tih institucija. Veoma je volela da jaše konje i u tom sportu osvojila je brojne trofeje. Za Žaklininog oca se udala 7.jula 1928. u crkvi St. Philomena's Church u Nju Jorku.
Gledajući 4.polje Žaklinine natalne karte, imamo sliku detinjstva punog turbulencija, promena, bega od stvarnosti i sa puno mašte. Prvi veliki životni preokret doživljava u svojoj 4.godini (Vodolija), a u godinama koje slede svakako je izgubljena, razočarana (Ribe) i zbunjena. Ipak, to je i vreme idealizacije, bajki, lutanja...
Do kraja tog perioda od prvih 7 godina života vidimo rastavljene roditelje (Vodolija) i rastrzano dete, koje se ne snalazi u novim okolnostima i ne zna gde pripada (Riba).
Ipak, porodične okolnosti započete tada se zapravo završavaju tek u periodu kad je već krenula u osnovnu školu (ujedinjeni vladari 3. i 4.polja).
Potpuno je jasno da u porodici nema dece starije od nje (vladar 11. polja u 8.), a vladar 3.polja (mladji braća i sestre) je Saturn Rx koji pokazuje na drugog vladara Urana Rx u Ovnu. Znamo da u porodici može biti najviše 4 dece, od kojih bi neka bila i „tudja“ –polubraća.
Starija od dvoje dece u porodici, Žaklina je imala mladju sestru Caroline Lee - kasnije poznatu samo kao Lee – rodjenu 3.marta 1933. godine.
Sestre su provodile svoje rane godine u Nju Jorku i Ist Hemptonu, u porodičnom imanju zvanom "Lasata" (što na indijanskom znači “mesto spokoja”), a Buvijeovi su takodje imalii prostran apartman na Park Aveniji, na Mehnetnu, gde su one često boravile. 
Čak i tokom perioda velike finansijske depresije porodica je živela dobro, iako su na berzi trpeli gubitke tokom 1929. godine. 
Njihovi roditelji su se rastali nedugo posle rodjenja mladje ćerke (1936.), a zvanično razveli 1940. godine. Dok je sa ocem imala veoma prisan odnos, sa majkom nije bila naročito bliska i nikada nisu mogle da nađu zajednički jezik. 
Posle razvoda otac se nije ponovo ženio. Sa druge strane, njena majka se ubrzo ponovo udala 21.juna 1942. godine za naslednika Standard Oil-a, Hugh D. Auchincloss-a, Jr.(1897-1972.), čiji je deda osnovao Standard Oil-a sa John D. Rockefeller-om. U taj brak su oboje ušli sa po dvoje dece, ona sa Žaklinom i njenom sestrom, a on je prethodno sa Ninom Gore Vidal imao ćerku Ninu Auchincloss Steers Straight (rodjena 1935?) i sina Thomas-a Auchincloss-a (rodjen 1937?). U zajednici su dobili još dvoje dece: ćerku Janet Jennings Auchincloss (1945-1985.) i sina James Lee Auchincloss-a (rodjen 1947.). 
Ovo nije bio majčin poslednji brak. 25.oktobra 1979. godine, u svojoj 72.godini se udala i treći put za Bingham Morris-a, a njegova prva žena joj je bila deveruša na venčanju. 
U vreme osnovne škole, kada su joj se roditelji konačno razveli, Žaklinu stižu prve životne odgovornosti, brige i strahovi, tada se uozbiljila i odrasla „preko noći“. Počela je da uči strane jezike (Uran sextil Jupiter u Blizancima), da jaše konje (Saturn u Strelcu) i pravi velike planove za budućnost (Uran trigon Sunce u Lavu).
Ono što se o ovom periodu njenog života zna je da je Žaklina išla u osnovnu školu Chapin School u Nju Jorku u periodu 1935-1942.godine, a potom (1942-1944.) je pohadjala Holton Arms School, Washington, D.C.
Sa Ovnom u vrhu 5.polja, upisivanjem srednje škole počinje novo poglavlje u njenom životu, ona se oseća slobobodno i nezavisno (Uran), odlazi od kuće (vladar 5.polja je Pluton u Raku u 9.), prvi put se nesrećno zaljubljuje (Mars kvadrat Venera)...
Kako je vladar 5.polja, Mars, završio u 10.polju u Devici, znamo da je upisala prestižnu, strogu školu, gde se insistiralo na disciplini i redu, a Pluton koji „pokazuje“ na Merkura i Sunce u Lavu kaže da je učila književnost i zablistala medju drugim djacima. Mars u sextilu sa Plutonom prvi put jasno naglašava njen prirodni sexipil i energiju mlade zavodnice. Ipak, Mesec u 6.polju u trigonu sa Saturnom potvrdjuje da se iza lica kokete krila svedena i nenametljiva priroda, kao i da je u sebi samo strahovala (Saturn) da je po završetku školovanja ne vrate - pravo kući (Mesec)! Želela je da veruje da su svet i daleki putevi tek pred njom (Uran iz 5.polja je u sextilu sa Jupiterom).
Kada je imala 15 godina, 1944.godine, Žaklina je upisala srednju školu Miss Porter's School u Farmingtonu, koja je nudila dobro obrazovanje ali i podučavanje damskim manirima i umetnosti konverzacije. Imala je izuzetne ocene, profesori su je hvalili, a ona se plašila da se nikada neće udati i da će završiti kao domaćica u Farmingtonu. Kada je maturirala (1947.), u školskom godišnjaku je upisala da joj je jedina ambicija „ne biti domaćica“. 
Od najranijih dana, mlada Žaklina je privlačila pažnju, kako lepotom, tako i inteligencijom. Bila je originalna i nezavisna, posedovala šarm i autoritet, čak i kao tinejdžerka, blistala u grupama, ostavljala bez daha nasamo. Uvek je bila u centru pažnje, htela to ili ne, što je donekle bilo u neskladu sa njenom stidljivom prirodom, ali morala je nositi teret svog spoljnog magnetizma.
Vidimo da je upisala fakultet u svom rodnom mestu (Rak u vrhu 9.kuće), vladar Mesec u trigonu sa Saturnom i Neptunom kaže da se radilo o istoriji i religiji, a Merkur u konjunkciji sa Suncem u 9. polju govori o francuskoj književnosti. Taj isti Merkur je period studija podelio na dva dela i odveo je i na put; u konjunkciji sa Suncem na 5* Lava, gde drugo nego u Francusku! Očigledno je da je bila izuzetan student, hvaljen i nagradjivan (Sunce, Merkur i Fortuna sextil Jupiter). Isto tako, ovaj period zauvek će ostati najblistaviji u njenom životu. Medjutim, vladar 9.polja Mesec u trigonu sa retrogradnim Saturnom je morao da je vrati „kući“. 
Prve dve godine koledža (1947-1949.) je pohadjala na Vassar College, Poughkeepsie, New York, gde joj je veoma dobro išlo, naročito u oblasti istorije, religije i književnosti.
U periodu 1949-1950.godine se obrazovala u Francuskoj na univerzitetu u Grenoblu, a potom i na Sorboni, u Parizu na programu studiranja u inostranstvu posredstvom koledža Smith College, iz  NorthamptonMassachusetts.
Kada se ta čarobna godina studija okončala rešila je da se ne vrati u Vassar već da završnu godinu upiše na fakultetu George Washington University u Vašingtonu. Iako je ovom univerzitetu po njenom mišljenju nedostajalo ljupkosti i elegancije, ipak je bio u prestonici, pa je očarala sama lokacija. 1951. godine je tu diplomirala francusku književnost.
Kasnije tokom života, Buvijeova je nastavila izučavanje američke istorije na ovom istom univerzitetu.
Dok je radila diplomski rad, u Parizu je osvojila Vogovu nagradu za sastav na temu „Ljudi koje bih volela da sam upoznala“ gde je pisala o Oskaru Vajldu, Šarlu Bodleru i Sergeju Diagličevu. Nagrada je „primorala“ da neko vreme provede u Parizu, i to pišući o modi, upravo za Vog.
Za to vreme članovi njene porodice, na čelu sa očuhom, veoma su brinuli zbog novog odlaska u Pariz, verujući da će je tamošnji stil života i zabava kojom je Evropa odisala u to vremeočarati previše da bi se vratila kući. Kako se kasnije ispostavlja, imali su dobar instikt. Ona je vreme koje je kao devojka provedela u Parizu opisivala kao „vrhunac svog života, kao svoje najsrećnije i najbezbrižnije godine“. 
U isto vreme njena sestra je završila srednju školu, pa su sestre Buvije provele leto putujući po Evropi. Ovaj put bio je i tema njene jedine autobiografske knjige “Jedno posebno leto”, koju je napisala zajedno sa sestrom. 
Pošto vladar 9.polja, odnosno njenog fakultetskog obrazovanja, vodi u 6.polje, shvatamo da je sigurno i tokom studija već počela da radi, ali tu je vodi i put nakon diplomiranja. Mesec u vrhu 6.polja ukazuje na posao u javnosti, kao i podršku od mase, a na fiksnoj zvezdi Acamar joj dugoročno “obećava” uspeh u javnim službama, politici i diplomatiji. Ma šta da je počela da radi, “smešila” joj se budućnost u državnim institucijama i medjunarodnim misijama, naročito posle 40.godine svog života (vladar Mars je u umetnutoj Devici u 10.polju).
Nema sumnje da joj je javnost tada, ali i zauvek, bila naklonjena ne samo zbog lepote i šarma nego i zbog elokventnosti i duhovitosti, a 8. polje koje simbolizuje podršku drugih ljudi na fiksnoj zvezdi Rigel (16* Blizanaca) potvrdjuje njen blistavi smisao za humor!
 
Nakon diplomiranja, posredstvom kontakata svog očuha, zaposlila se u novinama The Washington Times-Herald, gde je zaradjivala $42.50  nedeljno. Njen zadatak je bio da na ulici zaustavlja nasumično odabrane pojedince i da im postavlja duhovita pitanja (poput “da li su u zubarskoj ordinaciji muškarci hrabriji od žena?”, “Da li bi žena trebalo da pusti svog muža da veruje da je pametniji od nje?” i sl.), da bi kasnije zanimljivi delovi njihovih odgovora bili objavljeni u novinama zajedno sa njihovom slikom. S vremenom dobijala je ozbiljnije teme za rad, poput situacije u Sovjetskom Savezu, Korejskog rata, umešanosti SAD-a u pitanja na Bliskom istoku i sl. Jedan od njenih poslednjih novinarskih zadataka bio je da “pokriva” krunisanje Kraljice Elizabete II (1953).
U to vreme bila je već 3 meseca verena za mladog brokera na berzi John Husted-a. Budući zet bio je obožavan od strane njenog oca, ali je Žaklinina majka bila protiv tog braka smatrajući da njegova zarada od $17.000 godišnje nije dovoljna za zajednički život. Pod uticajem majke, koja je posebno vladala veštinom nalaženja bogatog muža (kako sebi, tako i ćerkama) Džeki je raskinula veridbu sledeće godine u martu.
Lako vidimo sled svih važnih dogadjaja koji je čekaju kada počne da radi - Mesec u vrhu 6. kuće doneo je podršku i pažnju javnosti, prvi put prepoznavanje ženstvenosti u sebi (bez obzira što je u muškom znaku Ovna), u trigonu sa retrogradnim Saturnom iznova osamostaljivanje i odvajanje od porodice, koji je pratio i strah od samoće, brige za svoje finansijsko stanje (što objašnjava i zašto je poklekla pod majčinim pritiskom da raskine veridbu), a u sextilu sa Venerom – prve korake ka pravoj ljubavnoj vezi, ozbiljnoj i obećavajućoj. 
Ako onda bacimo pogled na 5.polje, koje uvek opisuje sve ljubavne (predbračne) veze, vrh polja na fiksnoj zvezdi Kerb ne ostavlja puno optimizma. Donosi sreću i poziciju kroz posao, ali izuzetno nepovoljne uticaje u ljubavnim odnosima i napuštanje od voljene osobe. Sa retrogradnim Uranom u Ovnu su to sigurno bile burne veze, sa naglim početkom i još žustrijim krajem, ljubavi na prvi pogled, brzo zasićenje…prekidi, davanje nove šanse i konačni kraj. Uran u trigonu sa Suncem želi uspešne i ugledne muškarce, a u sextilu sa Jupiterom – po mogućnosti diplomate, strance, obrazovane i bogate. 
Vladar 5.polja, Mars u kvadratu sa Jupiterom i Venerom će reći da je pre u pitanju interes nego iskrena ljubav.

Iako se Venera nalazi na 21* Blizanca, pa pored toga što simbolizuje pravu ljubav i vladar je polja braka, koje je u Biku i potvrdilo bi tezu o braku u doba mladosti, ipak je jasno da to nije bilo u 21.godini. 
Prema primarnim direkcijama Veneri će trebati 23* dok ne napravi sextil sa Marsom, a i Mesecu isto toliko do sextila sa Plutonom (obe planete će pri tom promeniti znak, time vidimo da i ona menja status), gde nalazimo da se u 23.godini ujedinjuju ljubav, brak i potreba za stvaranjem porodice i doma, tako da je realno predvideti da to bude godina sklapanja braka.

Vrh 7.polja u Biku u svakom slučaju govori o smedjokosom,ne mnogo visokom čoveku (do 185cm), koji veoma dobro stoji finansijski, a vladar Venera u Blizancima na fiksnoj zvezdi Capella (21*51‘ Blizanaca) opisuje čoveka otvorenog uma sa puno moćnih prijatelja. Vidimo i  da se radi o vrlo mladolikom muškarcu, ali u opoziciji sa Saturnom – ipak starijem. Jupiter na 9* Blizanaca potencira njegovo dobro finansijsko stanje, obrazovanje i status, strano poreklo u odnosu na nju (pošto je u Blizancima, to je svakako Amerikanac), a s obzirom da pravi sextil sa Suncem očigledna je njegova pretenzija ka visokim, rukovodećim položajima. Sa punim 3.poljem izvesno je to playboy, veoma sklon brojnim avanturama.  Prva dama svima sem suprugu
Imala svega 23 godine i radila kao novinar-istraživač za vašingtonske novine, intervjuisala ljude po ulicama, izveštavala o noćnom životu i restoranima prestonice, ceo život je bio pred njom….Ali onda je na jednoj večeri-prijemu u maju 1952. godine formalno predstavljena tada mladom kongresmenu Džonu Kenediju iz Masačusetsa(rodjen 29.maja 1917, Brookline). Iako su njih dvoje pripadali su istom društvenom krugu i često su prisustvovali istim dogadjajima, nisu se do tada poznavali.On je izjavio kako mu je životna ambicija da postane presednik, što je Žaklina smatrala besmislicom.Tako je počela veza izmedju devojke koja je samo sanjala da ne bude domaćica i momka koji je želeo najvišu državnu funkciju.
Svega godinu dana kasnije on je već imao svoju stolicu u Senatu i razmatrala se mogućnost kandidovanja za predsednika. Nakon njegovog izbora u novembru njihova veza je prešla na ozbiljniji nivo i vodila je ka veridbi, koja je zvanično objavljena 25.juna 1953.godine.  Analizom njene solarne karte za godinu stupanja u brak (1953.), pre svega vidimo da je to godina povratka i Sunca ali i Venere, pa zatim imamo natalni Asc koji je pao u 3. solarno polje koje nam govori o godini punoj pokreta, misli, kada je više na putu nego kod kuće, a solarni ascedent u 10.natalnom objašnjava da se sve dešava posredstvom pozicije, statusa. 
Vladar natalnog Asc, Pluton sa 22* Lava je u egzaktnom sextilu sa Venerom (koja je vladar natalnog 7.polja) – fatalna ljubav po svaku cenu ujedinjuje nju i partnera u brak, koji će neko platiti glavom!
Osim toga, ta Venera na 22* Blizanaca u 10.polju je u konjunkciji sa vladarem 7.solarnog polja – brak iz natala i solara su se “sreli” u ugledu i položaju. 
Solarni stelium u 9.natalnoj kući, kao i vrh natalne 7.kuće u solarnoj 9. još ukazuje na godinu u kojoj je akcenat stavljen na sudbinsko pitanje vezano za stupanje u brak.
 U medjuvremenu, iako je planirao brak sa mladom i zanosnom Džeki, Kenedi je u leto 1953.godine na francuskoj rivijeri upoznao izvesnu švedsku aristokratkinju Gunillu von Post, sa kojom se bez razmišljanja upustio u intimnu aferu. 
Ipak, venčao se sa Žaklinom Li Buvije 12.septembra 1953. godine tačno u podne u crkvi St. Mary's Church u Njuportu (Rhode Island). Službu je održao bostonski arhiepiskop Richard Cushing i to venčanje se smatralo društvenim dogadjajem godine, sa 700 gostiju na samoj ceremoniji i 1200 na prijemu koji je usledio na Hammersmith Farm-u. Ujedno bilo je to ujedinjenje dve moćne amerčke porodice, čiji su potomci bili mladi, zgodni, pametni i u trendu. Ima li šta bolje?! Sve je odisalo mirisom američkog plemstva. 
Na venčanju je sve bilo izuzetno glamurozno i na najvišem nivou, pa je tako svadbenu tortu izradila tada veoma poznata poslastičarnica Plourde's Bakery iz Masačusetsa, a venčanicu (koja se danas nalazi u Kennedy Library u Bostonu) i haljine deveruša je kreirala njujorška dizajnerkaAnn Lowe.
Ipak, sliku venčanja iz bajke je narušio porodični problem. Džon Buvije, nevestin otac, nije bio u preterano dobrim odnosima sa njenim očuhom, pa se zbog njega nije pojavio na venčanju svoje prvorodjene ćerke, koju je mladoženji predao očuh. Kasnije je ona napisala ocu dugačko, potresno pismo, kojim mu je oprostila ovaj ispad.
Površno posmatrano, Žaklinina natalna karta obećavala je venčanje o kom devojke sanjaju – preskupo, glamurozno, sa mladoženjom koga sve devojke žele. Ali, šta bi u tom slučaju Hiron i Severni čvor radili u vrhu 7.polja? Zbog čega je taj brak sa sobom nosio bolest i tražio isceljenje i zašto bi morala svaki dan proveden u braku da bude u brigama i mislima oko muža? 
Njihov vladar, Venera na 21* Blizanaca u 8. polju malo pojašnjava situaciju. Pre svega vidimo suprugovo slobodno shvatanje braka, život mladića bez stega i obaveza, izuzetno jak libido kome udovoljava gde stigne. Pored toga,Venera se nalazi na još jednoj fiksnoj zvezdi – Bellatrix, koja donosi naglu sramotu, gubitak časti i seriju nepovoljnih uticaja. Zatim, vladar 7. polja u 8. pokazuje i da taj brak mora voditi u smrt!
Jupiter je njemu u 1.polje došao iz njegovog 8. i to nedvosmisleno ukazuje da je smrt sve vreme oko njega, čak i da će sam, posredno ili neposredno, doprineti sopstvenoj (pošto je u Blizancima, najverovatnije zbog reči koje izgovori). 
Ali to i dalje nije sve! Jupiter iz 7.polja i Venera kao vladar 7.polja u kvadratu sa Marsom ne slute ni na šta dobro – svadje, obračuni, agresija, intervencija zakona...To ipak nije život koji bi iko sebi poželeo!
S obzirom da su problemi počeli već od prvog dana braka, vrlo malo je bilo od pomoći sećanje na raskošnu venčanu haljinu, brojne zvanice ili mondensko bračno putovanje.

Upravo venčani Kenedijevi su otišli na medeni mesec u Akapulko u Meksiku, a po povratku su se nastanili u Hickory Hill u McLean, Virginia. Iza glamura i blistavog života par se suočavao sa izvesnim privatnim problemima, koji tada nisu bili poznati javnosti. 
On je oboleo od Adisonove bolesti (bolest kore nadbubrežne žlezde), a takodje imao je i jake bolove u ledjima kao posledica povrede u ratu. 
Tokom jeseni i zime 1954.godine imao je dve operacije na kičmi, koje su se zamalo završile fatalno. Za to vreme, Žaklina je imala pobačaj 1955, a 1956.godine su sahranili mrtvorodjenu devojčicu, Arabelu Kenedi. To su bila velika iskušenja za njihov porodični život. Mladi Kenedi kome je upravo promakla nominacija za potpredsednika (1956.), počeo je da brine da neće moći da ima decu. 
Ubrzo po ulasku u brak, u domu Kenedijevih otvorilo se pitanje dece, ali ispostavilo se da je to još jedna u nizu bolnih tema. 
Astrološki posmatrano, 5.polje natalne karte bi bilo nosilac teme potomstva. Čim tu vidimo Urana znamo da će se roditi četvoro dece, a pošto vladar samog polja Pluton u Raku ukazaće nam svakako na začetih petoro, od kojih bar jedno neće opstati. Pored toga, Mars u Devici kaže da će od ukupnog broja preostati njih „vrlo malo“, a sam Ovan u vrhu polja kaže da će živorodjenih biti svega „dvoje i po“ dece. Zato treba krenuti redom, da bismo videli šta se sa svakom trudnoćom dešavalo.
 
Pre svega Uran na fiksnoj zvezdi Alderamin (12* Ovna) bi i doneo trudnoću, ali vrh polja na Kerbu dodaje da osoba lako može biti napuštena od strane partnera zbog tematike dece. Odmah se postavlja pitanje šta sa decom nije u redu da bi došlo do napuštanja. 
Astrološki, sa Ovnom u vrhu 5.polja, rodjenjem prvog deteta trebalo bi da joj počne život, da okrene novi list i započne najvažniji period svog života. Ali...
Uran u 5.polju u lošem aspektu sa svojim vladarima (aplikacionom kvadratu sa Plutonom i separacionoj inkonjunkciji sa Marsom) doneo je da ova trudnoća ne opstane, tj. da se dete ne rodi – ni živo ni mrtvo! Pošto Uran „dolazi“ iz 3. i 4. polja možemo zaključiti da je Žaklina bila previše aktivna, van kuće i u pokretu koji je prevazilazio ono što jedna trudnica može da izdrži, te da je to uzrok gubitka deteta.
Sledeće začeto dete opisano je 7.poljem. Sa Hironom i Severnim čvorom upotpunjenim vladarom Venerom u 8.polju imamo dete koje se sigurno nije moglo roditi živo.
Do narednog deteta će proći najviše dve godine (Blizanac u vrhu 8.polja, Merkur u Lavu do Sunca). Kad vidimo vrh polja u Raku i Plutona kojim priča započinje – eto ženskog deteta! Svakako da je i ono moglo da sledi priču svojih prethodnika, ali se Pluton je onaj koji uvek preživi, pa se izborio u drami izmedju života i smrti.
Najviše 3 godine kasnije (Neptun u vrhu 10.kuće) rodio se sin (polje je u Vagi, vladar Venera u Blizancima, koji su muški znak, na stepenu Strelca). Bio je on tek drugo dete u porodici Kenedi koje je preživelo. 
Medjutim, pošto još jedno živorodjeno dete nedostaje do broja trećeg koliko ih se mora roditi, a i do četvrtog ukupno rodjenog, videćemo šta se dešava sa 1.poljem. Južni čvor u Škorpiji već ne sluti ništa dobro. Vladar Mars sa Mizara pravi kvadrat sa Jupiterom i Venerom, a Pluton sa Wasata sa Uranom i Mesecom, tako da vidimo da ni priča ovog deteta nema srećan kraj! Ono se mora roditi živo, ali sigurno neće preživeti.
 
Kratko po ulasku u brak svoje imanje u Hickory Hill-u prodali su Robertu Kenediju i njegovoj supruzi Ethel, a sebi su iznajmili gradsku kuću u N Street u Georgetown-u. 
Nedugo potom sve je krenulo na bolje, rodila se njihova druga ćerka, a prvo živorodjeno dete,Caroline Bouvier Kennedy, 27.novembra 1957. godine. Dok je Žaklina još uvek bila u drugom stanju preminuo je njen otac (3. avgusta 1957.) što je ona jako teško podnela. 
Ulaskom u brak, Žaklina je pokrenula priču 7.polja i Jupitera u njemu, vladara Veneru u 8, priču Sunca u Lavu u 9.polju i svih polja gde je Vaga (a to su 11. i 12.).
Pošto smo već videli kako njen bračni partner fizički izgleda, sve ove pozicije pokazaće nam kakav je to odnos bio, zašto je Žaklina morala da ga plati zdravljem i šta joj je on sa sobom doneo.
Hiron na 14* Bika na fiksnoj zvezdi River doneo je čoveka koji ima probleme sa grlom ( a i vrh njenog 7.polja u Biku bi svakako na to ukazao), ali i koji unosi u njen život pregršt putovanja. Ipak, Hiron je tu i da nju razboli i da je od njega isceljuje.
Dopunjen Severnim čvorom ističe njene brige, glavu koja je uvek okrenuta ka partneru, brigu i stalni problem kog se ne može rešiti.
 
Jupiter u 7.kući natalne karte osim što daje optimističnog, obrazovanog i bogatog stranca za muža, isto tako donosi i da joj muž zauvek ostaje stranac koji je na brzinu šarmirao, ali koga ne može uzeti za ozbiljno i verovati mu.
Pored toga, ova planeta u 7.polju kao karaka za muža, možda na prvi pogled pokazuje da je ona biranjem baš ovog partnera napravila idealan izbor. Medjutim, osim što je u drugom znaku u odnosu na vrh polja, a taj znak je upravo Blizanac, na drugi pogled možemo zaključiti da ona svog „idealnog partnera“ sreće u vreme prvog braka, ali da to ipak nije njen muž, već neko drugi, blizak i iz okruženja, prijateljski nastrojen, čak i blizak njenom mužu (dispozitor Jupitera je Merkur do Sunca). Vidimo da je ona idealno ispoštovala simboliku onoga što kaže njena karta, ali se mimoišla sa idealnim čovekom za brak!
Dalje, vladar polja braka, Venera u 8.polju ne samo što naglašava da će Žaklina pravu ljubav doživeti tek u periodu izmedju dva braka, nego i opominje da je ovo ljubav koja koketira sa smrću i bračnog partnera upravo tu i vodi. Ali pozicionirana u znaku Blizanaca, a u prirodnom
 polju Škorpije mu daje na neodoljivoj dečačkoj harizmi, neobraveznoj fatalnosti i velikoj otvorenosti za flert svakog oblika.
Sunce u Lavu do Merkura donelo je uglednog, dobro pozicioniranog partnera, izuzetnovelikog ega, cinika zaljubljenog u sebe, slavnog, neozbiljnog čoveka dečačkog temperamenta koji nikad neće dovoljno odrasti da bi ukrotio samog sebe i postavio neke granice.
Vrh 11.polja u znaku Vage na fiksnoj zvezdi Zaniah daruje joj sklonosti ka nastupu u javnosti, čast, uspeh, slavu i medijsku eksponaciju, ali i izuzetno destruktivan uticaj oca i muža i štetu kroz njih.
 
I na kraju 12. kuća u znaku Vage zatvara priču o tome da joj muž zauvek ostaje tajna, da joj je tihi ubica, a da idealan bračni partner za nju postoji samo u – mašti!

3.januara 1960.godine, Džon Kenedi je objavio kandidaturu za predsednika i time započeo kampanju po celoj zemlji. Prvobitno je planirano da Džeki aktivno učestvuje u tome, ali su ubrzo saznali da je trudna, pa s obzirom na prethodne problematične trudnoće, porodični doktor je insistirao da mora mirovati kod kuće. 
Ipak, ona je pasivno učestvovala u Kenedijevoj kampanji, tako što je od kuće odgovarala na pisma, snimala reklame na raznim jezicima, javnosti se obraćala na italijanskom i poljskom, tečno govorila francuski i španski, davala televizijske i novinske intervjue i pisala nedeljnu kolumnu, u kojoj je priče iz privatnog života upotpunjavala sa stavovima Demokratske partije. Osim toga, snabedvala je supruga brojnom literaturom koja mu je u kampanji bila od izuzetne koristi, pripremala mu primere iz istorije i citate na koje se u govorima pozivao. 
Kao prava Lavica, koja makar i da je prvog dana braka shvatila da je napravila grešku takvim izborom, nikad to ne bi pokazala pred drugima i pred svetom priznala da nije odabrala idealnog. Do kraja lojalna i odana mužu, maksimalno mu se posvetila i tokom kampanje, naročito kako bi u javnosti ostavila savršen utisak o njemu. Potencijanim izborom Kenedija na mesto predsednika Amerike i njoj bi se promenio status, ali i kvalitet života. Zato je neumorno koristila sve svoje kapacitete i sposobnosti, kako bi mu bila adekvatna podrška. Pored toga, sa podznakom u Škorpiji koji nikada ne priznaje umor niti da njegovo telo ima limite, neuzaustavljivo je, i pored trudnoće i zabrana, nastavila uz muža do njegove pobede!
Za to vreme, ona je preživljavala privatni pakao, a ni njenom mužu nije bilo lako! U vreme kada je ostala trudna po treći put, početkom 1960, Kenedi, tada još uvek samo senator, se upustio u novu vanbračnu aferu sa Judith Campbell, koja ga je opisala kao „zanosno lepog“  i ta veza potrajala je punih 18 meseci. Njih je upoznao legendarni Frenk Sinatra tokom Kenedijeve predsedničke kampanje. Medjutim, ona je paralelno sa njim ušla u vezu i sa sicilijansko-američkim mafijšem (Sam Giancana), pa je Kenedi bio prinudjen da ovu vezu prekine s obzirom da se svojim „nestašlucima“ zamerio podzemlju. 
To nije bilo sve. Čak i u predizbornoj trci kada je trebalo da nastupi u duelu sa Nixonom, što je bio prvi duel tog tipa u istoriji američkih predsedničkih izbora i od čega je mogao zavisiti i sam ishod, sat i po vremena nastupa bio je u hotelskoj sobi sa prostitutkom, i očigledno prikupljao inspiraciju za suočavanje sa protivkandidatom!
Kenedi, predstavljen Suncem na petom stepenu Lava, svemu je mogao odoleti osim samom sebi i ugadjanju sopstvenim prohtevima. Potpomognut trigonom sa Uranom, bio je dovoljno slobodan i progresivan, nezavistan od bilo koje vrste obaveza i stega, da bi zaustavljao u sopstvenim zadovoljstvima. I na kraju sextil sa Jupiterom, dodao mu je na lakoći, bezbrižnosti i optimizmu, te da se nijednog trenutka nije zabrinuo kakve će posledice pretpeti, ne ako porodica sazna za njegove sexualne afere, već surova javnost u  vreme prelomnih trenutaka predsedničke kampanje.
Na predsedničkim izborima 8.novembra 1960. Kenedi je tesno pobedio protivkandidata Ričarda Nixona, a malo više od dve nedelje posle toga, 25.novembra 1960. stigla je nova beba u porodicu, sin John Fitzgerald Kennedy Jr, rodjen carskim rezom, kao i njegova sestra. Kada je njen muž položio predsedničku zakletvu 20.januara 1961, Džeki Kenedi je u 31.godini postala najmladja prva dama u istoriji Amerike. 
Pogledamo li 10.polje njene natalne karte u potrazi za životnim vrhuncima i najvažnijim ostavrenjima, vidimo da je njegov vrh u Lavu. Već ta činjenica ukazuje da će njeni usponi biti blistavi i slavni, kojima će se ponositi i ona i svi oko nje. Fiksna zvezda Regulus (29* Lava) koja se tu nalazi podržava ovu priču i upravo daje nobles, vodjstvo, pozicije vladara, ambiciju, status, veliki uticaj, snagu, ali i atentate, nagle padove, udare u glavu, a takodje i tera da se zauzme najviša vlast i onda surva u najdublji ambis.
Ipak, Neptun u vrhu tog polja prvo kaže da će taj najviši položaj moći da zadrži maksimalno 3 godine, pa zatim i da će to biti čaroban, bajkovit period, koji će sa jedne strane proći kao u snu, ali i pun razočarenja, briga, bola, patnje i bruke. A odakle dolazi Neptun? Iz 2. i umetnutog 4.polja. Skandal i suze zbog uskraćenog osećaja slobode i poniženja u domu! 
Ipak, dobro aspektovan Neptun (u trigonu sa Saturnom i sa Mesecom) sačuvao je od javnog skandala, tako da se o njenom braku i životu u javnosti ćutalo, ali je ona trpela ličnu sramotu.
Mars u 10.polju doneo joj je da se ona ne uljuljka u slavi i ostane u senci muža-vladara. Naprotiv, ceo svet je oduševila ambicijom, inicijativom i muškom snagom u telu žene!
 
Postavši Prva dama, Žaklina Kenedi je i dalje insistirala da su joj prioritet deca, kao i da zadrži što više privatnosti za porodicu. Ipak, tokom nedelja koje su prethodile inauguraciji, ona je intenzivno razmatrala preuredjenje enterijera Bele kuće, kako njihovog privatnog dela tako i prostorija koje su bile za javnu upotrebu. 
Bila je užasnuta izgledom kuće kada joj je prvi put prezentovana. Razočarala je činjenica da ima tako malo istorijskih znamenitosti ili su prilično neistaknute i zapuštene. Oko sebe je okupila profesionalce iz oblasti unutrašnje dekoracije, a takodje se bacila i u potragu za starim, otudjenim nameštajem iz Bele kuće, ujedno apelujući na gradjane da doniraju predmete koji su imali istorijsku vrednost. Na taj način je radila i na očuvanju američkog kulturnog nasledja, a osim toga inicirala je štampanje publikacije o Beloj kući i njenom enterijeru. 
Prvi put u XX veku u Beloj kući se čuo dečiji žamor, a mlada, živahna Džeki je imala pregršt posla dok kuću nije oplemenila i pretvorila je u palatu elegancije i kulture. Radila je danonoćno kako bi kuća dobila izgled koji je zamislila.
Sa Mesecom u Ovnu i Vodolijom u 4.polju čudi kako celu kuću nije sazidala ispočetka! Inicijativna i nezaustavljiva, a kao bivši student istorije i književnosti, znala je kako da oplemeni kuću nameštajem i predmetima od značaja. Sa vladarima 4.polja Saturnom u 2. i Uranom u 5, sigurno da nije žalila novca za renoviranje, ali je takodje to radila sa lakoćom i ljubavlju, kako samo Lavica u vreme uspona po zlatnim stepenicama svetske istorije može. Kao Prva dama, Džeki je posvetila prilično vremena organizaciji društvenih dogadjaja u Beloj kući, ali i u drugim državnim institucijama. Ona je rado ugošćavala umetnike, pisce, naučnike, pesnike, muzičare da se druže sa političarima, diplomatama i drugim državnicima. Takodje, organizovala je koktele i rezidenciji je dala neformalniji pečat.
14.februara 1962.godine pozvala je predstavnika CBS News-a u zvanični obilazak Bele kuće, kako bi je putem televizijske emisije prezentovala i približila američkoj javnosti. Ona je tom prilikom izjavila da je u opremanju Kuće koristila “samo najbolje”, što je 56 miliona gledalaca netremice pratilo širom Amerike. Snimanje i emitovanje renovirane Bele kuće prilično se odrazilo na ugled američke administracije. Tura po Beloj kući koja je emitovana u 106 zemalja u vidu filma bila je izuzetno tražena i gledana. 
Ništa ne čudi činjenica što je odlučila da kamere ovekoveče renovirani enterijer koji je kući podarila. Pre svega, kao Lav umirala je za time da se pohvali onim što je njenih ruku delo. Bez obzira na dozu prirodne stidljivosti (Saturn trigon Mesec) i zatvorenosti (Asc u Škorpiji), ipak nije odolela da indirektno sama sebe pohvali, kao i da sa oduševljenjem prima reakcije koje je dobijala sa svih strana. Vodolija u 4.polju želi da njen dom bude transparentan za poglede drugih. Iako bi Ribe tražile skrivanje, tajnu i intimu, Vodolija je bila spremna da pokaže zidove, fotelje, bogate draperije i krcate biblioteke, dok istina o životu kojim su ukućani živeli zauvek ostao dobro skrivan od javnosti. I zašto sa vladarom 4.polja u 5. uopšte ne čudi činjenica da je kuća bila snimana, prikazivana, toliko popularna i pod reflektorima mnogih medija širom sveta?! Njoj i na neki način scena i jeste bila prirodna kuća, ma koliko je ona od toga ceo svoj život bežala. 
Verovatno zahvaljujući njenoj otvorenosti i društvenosti, ali i talentu da organizuje skupove, Kenedi je postao veoma popularan medju stranim državnim funkcionerima. 
Fokus i divljenje prema Džeki Kenedi skrenulo je negativnu pažnju javnosti sa njenog muža. U nju su širom sveta gledali sa oduševljenjem, a time je osvojila priličan publicitet i podršku za svog muža, koja mu je naročito bila od koristi tokom Hladnog rata.
Osim toga, ceo život bila je modna ikona i uzor ženama širom sveta. Od 1960. je imala ličnog kreatora koji je za nju stvorio mnoge originalne, vanvremenske kostime i haljine. Već u prvoj godini predsednikovanja Kenedi je potrošio više na Džekinu odeću nego što je bila njegova godišnja plata. Njeni jednostavni kompleti sa suknjama do kolena, haljine A-kroja bez rukava, elegantne rukavice i šeširići preko noći postali su hit širom sveta. Više nego ijedne druge Prve dame, njen stil je kopiran na svim meridijanima.  
Idealni scenario za ženu Lava sa podznakom u Škorpiji je taj da dobije neograničeni budžet za svoje troškove, da ga troši na sebe i svoje najbliže i da joj pri tom niko ne govori šta da obuče i koliko to da plati. E upravo to je zadesilo Džeki Kenedi – muž sa visokim prihodima, dovoljno galantan da na njoj ni jednog trenutka ne štedi, sopstvena ljubav prema modi, prirodna harizma i spremnost da angažuje profesionalce kako bi svoj stil dovela do savršenstva! 
Pored toga, Džeki je, sa Kenedijem ili bez njega, za tri godine proputovala daleko više nego bilo koja  njena prethodnica. 1961.godine posetila je Francusku, Austriju, Englesku, Grčku, Venecuelu i Kolumbiju, naredne godine Indiju, Pakistan, Avganistan, Italiju i Meksiko, a tragične 1963. Maroko, Italiju, Tursku, Grčku i Francusku. Na mnogim od tih putovanja stvarala je prijateljstva sa državnicima i drugim uvaženim funkcionerima, uključujući tu i Šarl de Gola, Nehrua, Edvarda Mek Milana... 
Upravo pre nego što će posetiti Francusku, Prva dama snimljena je na travnjaku ispred Bele kuće dajući izjavu na tečnom francuskom, impresionirajući javnost znanjem jezika, ali i svojim poznavanjem francuske istorije, čime je posebno šarmirala francuskog predsednika. Kompletna američka javnost bila je zadivljena njenim nastupom, a i sam Kenedi se tom prilikom šalio na svoj račun “Ja sam čovek koji je bio pratnja Žaklini Kenedi u Parizu i uživao sam!”. 
Stigavši u Francusku, opčinila je javnost svojom pojavom, vozeći se u otvorenom automobilu tik uz supruga. Gradjani su joj skandirali “Živela Džeki” ("Vive Jacqui") na ulicama Pariza, a kasnije na večernjem prijemu u Versaju, opčinila je i Šarl de Gola. 
Hiron u vrhu 7.kuće na fiksnoj zvezdi River „obećao“ joj je čitav niz putovanja samim ulaskom u brak. Sunce, Merkur i Fortuna u 9.polju naglašavaju činjenicu da će sigurno prilično proputovati tokom života, a sa Rakom u vrhu polja, neminovno je da strana zemlja postane njen dom u nekom trenutku života!

Svakim svojim istupom u javnosti nastavljala je da očarava, kako intelektom i lepotom, tako i odmerenošću i gracioznošću. Osim toga, znanje nekoliko jezika, bili su njeno oružje u presudnim istorijskim trenucima. U Majamiju se obratila kubanskim vojnicima na španskom tokom kubanske raketne krize. Dok su supruge ostalih funkcionera sklonjene na sigurno, ona je ostala uz Kendija i bila informisana o najsitnijim tajnim pojedinostima i potezima koje su SAD i SSSR povlačile. 
Žena sa ascedentom u Škorpiji živi za trenutak kada će se pojaviti pitanje opstanka, masovnog uništenja, pokolja i drama gde je njen trenutak da se dokaže. To je teren po kom ona najsigurnije hoda, a za osobu sa Suncem u Lavu je pitanje časti ostati uz svoje bližnje u takvim trenucima. Ona jednostavno mora sve da preživi, da ostane pribrana i trezvena tamo gde su drugi istraumirani i da zna tajne kojima se vlada svetom!
Istovremeno je privatno prolazila pakao. Njen brak su ponovo potresali sexualni skandali pohotnog Kenedija. U oktobru 1961, Mary Pinchot Meyer, poznanica njegovog brata Roberta, došla mu je u posetu u Belu kuću i veza izmedju njih je počela! Oni su se sastali preko 30 puta, pri tom koristeći opijate (uglavnom LSD i marihuanu) prilikom sexualnih odnosa. U januaru 1963. je tema njihove veze nestala iz javnosti. 
Paralelno sa tom, on je bio akter još jedne skandalozne afere. 
Naime, na zvaničnoj proslavi njegovog 45.rodjendana (19.maja 1962.) na Madison Square Garden-u nastupila je njegova pijana ljubavnica, Merlin Monro, sugestivno mu otpevavši rodjendansku pesmu u tesno pripijenoj izazovnoj toaleti. Počele su glasine o aferi. Provodili su vreme zajedno po hotelima i u kući na plaži u Santa Moniki. Ona ga je pritiskala da napusti ženu i decu, uz ucenu da će u suprotnom izaći u javnost sa detaljima njihove afere, zvala je u Belu kuću nebrojeno puta i pravila probleme. Mimo toga nije se libila da se hvali svojim „ulovom“ svakome ko je hteo da sluša, pa je veza sa prelepom starletom prilično dovela u pitanje predsednički ugled. Očajna Džeki se sa njom sastala u leto 1962. u hotelu New York's Carlyle. Navodno je Džeki molila da ne ponižava javno njenu porodicu i da ne dovodi decu u situaciju da budu žrtve razvoda roditelja. Merlin je tada pristala da svoju romansu ne deli sa američkim auditorijumom. Medjutim, usledilo je novo iznenadjenje – u avgustu iste godine pozvala je predsednika da ga obavesti da je u drugom stanju! Nekoliko sati kasnije nadjena je mrtva u svom apartmanu u Los Andjelesu. 
Čim vidimo čoveka sa tako punim 3.poljem, znamo da je bio sigurno veoma raspoložen za avanture, te da nije mogao pobeći sudbini playboy-a, što razume se, nije ni pokušavao! Sunce i Merkur u Lavu najčešće bi ukazale da su to mlade, lepe, atraktivne, popularne devojke, za kojima žude i drugi muškarci!
Ipak, ni tu nije bio kraj! Ljubavnice su bile brojne, od radnica u Beloj kući ili zaposlenih u kabinetu do devojaka mafijaških boseva, novinarki i filmskih diva. Još od rane mladosti, oko njega je uvek bilo pregršt devojaka spremnih da ga zadovolje, a on je koristio usluge tajne službe da prikrije tragove, naročito pred javnošću i pred svojom suprugom, za koju se pričalo da je više puta nalazila donji veš drugih žena u svom ormariću. Neretko je učestvovao u orgijama ili je uživao u čarima dve devojke istovremeno. JFK je imao stalno izjnajmljen apartman na 8.spratu hotela Washington's Mayflower za sastajanje sa svojim ljubavnicama. Sam je izjavljivao da ima napade glavobolje ako je 3 dana bez sexa (po mogućstvu sa nekom od mladih i zavodljivih devojaka). Imao je sreću da ga je štitila tajna služba, kao i da su njegovi saradnici bili slične reputacije, a pored toga održavao je prijateljske kontakte sa predstavnicima medija, kako detalji njegovog intimnog života ne bi osvanuli u časopisima širom sveta. Doktori su smatrali da je njegov libido na tako extremnom nivou od lekova koje je uzimao za Adisonovu bolest. 
Pored nestašne dečačke naravi i samoživog steliuma u polju preljuba i švaleracija, Lilit u njegovom  9.polju u Vodoliji upotpunjuje sliku, pre svega ukazujući na raznolikost i činjenicu da je njegov izbor ljubavnica bio potpuno šokantan i zaprepašćujuć. Kao predsednik države ipak je sebi mogao da priušti samo najbolje, a on kao da nije birao – samo da je što više, što raznovrsnije i što lucidnije! S obzirom da se radi o Vodoliji, to su morale biti buntovnice (pri čemu se treba imati u vidu da se radi o periodu sredinom XX veka), ekscentrične i drugačije devojke, ali i vrlo sklone tome da svoje intimne doživljaje podele sa svakim ko se pokaže interesovanje da sluša. Da mu nije bilo zaštićenog predsedničkog položaja, sigurno bi sve novine na naslovnim stranama brujale o tome, a ovako je delimično uspevao svoju slabost da drži pod kontrolom i da trpi samo sporadične insinuacije o svojim vanbračnim aferama.
Još uvek je Merlin Monro bila aktuelna u njegovom životu, kada je nestašni Kenedi ušao u novu skandaloznu romansu, koja je potrajala sve do njegove smrti. U predsedničkom kabinetu zaposlila se privlačna 19-godišnja Mimi Beardsley. Upustio se u vezu sa njom bez razmišljanja, dovodio je čak i u Džekinu spavaću sobu, gde je ljubavnica ostajala i da prespava. Dotična Mimi ga je opisivala kao zabavnog i dragog, a sex sa njim kao raznovrstan i uzbudljiv. Govorila je da su oboje obožavali dugotrajne kupke, posle kojih je ona šetala golišava, obučena samo u njegovu pamučnu majicu. Medjutim, bolelo je što je uvek bila „na čekanju“ i što su svi susreti zavisili od njegove inicijative. Nikada je nije ljubio, u prisustvu svoje supruge je ignorisao, a ona nije imala slobodu da ga zove ‘Jack’, te ga je uvek oslovljavala sa ‘Mr President’, čak i u krevetu. 
I pored svih tih okolnosti, početkom 1963, Žaklina je ponovo ostala trudna, te je smanjila sve zvanične obaveze i dužnosti. Provela je skoro celo leto na iznajmljenom imanju u Squaw Island, gde je 5,5 nedelja pre termina carskim rezom rodila dečaka, Patrick Bouvier Kennedy-ja, 7.avgusta 1963. u Otis Air Force Base. Njegova pluća nisu bila dovoljno razvijena, što je i uobičajeno za prevremeno rodjenu decu i on je 39h kasnije, 9.avgusta, umro u Bostonskoj dečijoj bolnici od bolesti hijalinske membrane (danas poznate kao respiratorni distres sindrom). 
S obzirom da je ona morala imati pet trudnoća ukupno, znamo da je ova bila neizbežna, ali sve pozicije vezane za tok te trudnoće i rodjenje ukupno četvrtog deteta, ukazale bi da ono nema nikakve šanse da preživi. Upravo tako se i dogodilo. Žaklina je sahranila još jedno dete!  Novi modni stil: kostim uflekan krvlju i udovički veo
Ali jedna tragedija nikada ne ide sama!
21.novembra 1963. Kenedijevi su otišli na političko putovanje u Teksas, sa usputnim stanicama na turneji, koje su uključivale i posetu bazi vazdušnih snaga Carswell Air Force Base istog dana. Narednog dana, posle doručka, oni su krenuli u Love Field u Dalasu, u pratnji teksaškog guvernera John Connally-ja i njegove supruge Nellie. Džeki je nosila čuveni svetlo roze kostim, bila nasmejana i puna podrške za svog supruga. 15,3km duga povorka automobila ih je pratila do Trade Mart-a gde je predsednik trebalo da se obrati u vreme ručka. Prva dama sedela je tik uz njega na zadnjem sedištu limuzine, dok su Koneli i njegova supruga sedeli napred. Potpredsednik Johnson sa svojom suprugom bio je u narednom automobilu iz povorke. 
Nakon što su zašli za ugao u ulicu Elm Street na trgu Dealey Plaza, začuo se pucanj. Bio je to oružani napad! U narednih nekoliko sekundi ispaljena su još dva hica, od kojih je prvi pogodio Kenedija tik ispod potiljka (otpozadi u vrat) ozbiljno mu povredivši dušnik, a prestravljena Žaklina se bacila preko supruga. Čak i u takvim okolnostima, teško povredjeni Kenedi je imao šanse da preživi, ukoliko što pre stigne u bolnicu, a prethodno ostane zaštićen od dalje pucnjave. To bi se i dogodilo da je pao u nesvest unapred, ali kako je godinama imao probleme sa kičmom, nosio je mider koji je to onemogućavao. Poslednji i presudni hitac je prošao kroz produženu moždinu, a okupljena masa bila je u šoku od prizora kome je prisustvovala. Komadi lobanje i dela velikog mozga povredjenog Džona Kenedija su se rasprštali po Žaklini i po kolima. Televizijske kamere su uživo prenosile predsednikovu smrt. Auto je svom brzinom odjurio u dalasku bolnicu Parkland Hospital, gde je Kenedijevo telo odmah preneto u šok sobu, iako se smtra da je preminuo još na putu do bolnice, a Džeki, koja u to nije verovala, je ostala da čeka u sobi za najbližu rodbinu i porodicu. Striktno je odbila da uzme sedative i insistirala je da je puste u salu, da bude sa njim kada umre. Analizom Žaklininog horoskopa solarnog povratka za 1963. godinu u kojoj se desio atentat na američkog predsednika, a njenog supruga Džona Kenedija, očigledno je da će je zadesiti tragedija velikih razmera, koja će ostaviti ozbiljne posledice na njen dalji život.
Solarni ascedent se našao egzaktno u vrhu njenog natalanog 3.polja. Vidimo telo koje je na kraćem putu u drugom gradu. Samim tim vrh 9.natalnog polja se podudario sa 7.solarnim – ovo je partneru sudbinska godina!
Jedan vladar solarnog Asc je Saturn u Vodoliji u 1.polju – to je godina u kojoj će svi njeni sistemi, naučene vrednosti i stečene navike odneti vetar, a u budućnost će morati da krene kao potpuno promenjena osoba. Drugi vladar je Uran do Plutona u 8.polju – telo koje se u neposrednom kontaktu sreće sa smrću. Takodje, oba vladara natalnog ascedenta – Mars i Pluton – su u solarnoj karti u 8.polju!
To je godina u kojoj je njen solarni Mesec u Škorpiji i ide ka njenom natalnom Asc – vidimo da je njena materijalizacija žena u crnom!
Jupiter iz natalnog 7. se našao u solarnom 5.polju – širi temu ljubavi, dece i braka, a u 150* sa solarnim Mesecom kaže da je potrebno prilagoditi se novim okolnostima vezanim za partnera (Mesec u Škorpiji je vladar solarnog 7.polja). Vladar solarnog 5.polja ide ka Vertexu, Uranu i Plutonu u 8.polju – zadesila je smrt voljene osobe potpuno nespremnu i nesvesnu na najdramatičniji i najbrutalniji način. Pored toga i natalni MC ide ka 8.polju, a natalni stelium u Lavu se pozicionirao u solarnu 7.kuću. 
Jasno vidimo da je to godina u kojoj se tema smrti i partnera ujedinjuje i gde drama koja to prati zauvek menja njen život iz korena i ostavlja posledice na ceo život.
 
Posle predsednikove smrti odbila je da skine pink kostim uprljan njegovom krvlju i izjavljivala je da se kaje što je i krv kojom joj je bilo isprskano lice umila. Nastavila je da nosi taj kostim, čak i kada je stajala tik uz dotadadšnjeg potpredsednika Džonsona na njegovom imenovanju za predsednika. 
Imala je samo 34 godine kada je postala udovica. U javnosti se držala odmereno i dostojanstveno, izazivajući divljenje celog sveta. Dignute glave je koračala u posmrtnoj povorci, ne dajući emocijama da izbiju na površinu. Odbila je lekove za smirenje i, obavijena crnim velom, vodila je decu za ruku, a 3-godišnji Džon Jr je na službi salutirao svom ubijenom ocu. 
Služba je održana u katedrali Cathedral of St. Matthew the Apostle, u Washington D.C., a sahrana na groblju Arlington National Cemetery. Udovica je sve izdržala na nogama, pokazujući ono što je američkom narodu oduvek nedostajalo: veličanstvenost.
Kao što je tokom ratnih, kriznih godina, njen ascedent u Škorpiji samo čekao priliku da se pokaže, i tada u dramatičnim porodičnim okolnostima koje su se ticale lično nje i njene dece, ponela se potpuno isto – neuništivo i časno. Dok kod drugih ljudi priča ko preživi, žena koja je Lav sa ascedentom u Škorpiji preživi da bi se o tome pričalo! 
Sa škorpijskom materijalizacijom ne čudi što je krv i smrt nisu uplašili, zašto nije vrištala i pobegla, već ostala da skuplja delove raskomadane lobanje tokom atentata na njenog muža, ne čudi što je kasnije odbila da skine krvlju uflekani kostim, jer Škorpija je ta koja na bilo koji način svojom pojavom mora da podseca da je smrt svuda oko nas.

Nakon ubistva sve oči bile su uprte u mladu Kenedijevu udovicu, ali se ona se potpuno povukla. U odajama Bele kuće zadržala se sa decom još oko dve nedelje spremajući se za iseljenje. Kada su odlazili, Džeki je insistirala da je voze takvim putem, da ne može da se okrene da vidi svoju nekadašnju rezidenciju.
Pre nego je napustila svoj dojučerašnji dom, postavila je plaketu u spavaću sobu na kojoj je pisalo: “U ovoj sobi živeo je John Fitzgerald Kennedy sa svojom suprugom Jacqueline2 godine, 10 meseci i 2 dana tokom kojih je bio predsednik SAD-a – 10.januar 1961-22.novembar 1963.“ Nakon što se Ričard Nixon uselio u Belu kuću (1969.) ova posveta je uklonjena. 
Skandalozna priča o zabranjenoj ljubavi između Žakline i njenog devera počela je da se raspreda onog dana kada se posle atentata u okrvavljenom kostimu vraćala u Vašington, a na aerodromu ju je dočekao lično Robert-Bobi Kenedi. Strastveno ju je zagrlio i odveo kući bez pratnje, rastrzan osećanjem krivice zbog toga što su mu ubili brata dok je on vršio funkciju ministra pravosuđa. 
Od tog dana Bobi je sve češće obilazio Džeki u Vašingtonu, a ona je u vreme kada joj se divila cela Amerika, živela na antidepresivima i pušila po dve pakle cigareta dnevno. Nikako nije mogla da izbaci iz glave flešbekove u kojima vidi sebe kako sa zadnjeg sedišta automobila sakuplja komade mozga ubijenog supruga. Koliko je bila u lošem stanju, govore i lekarske prognoze, a čak je i njen lični doktor Maks Džejkobson, koji joj je uglavnom ubrizgavao sedative, govorio da neće preživeti. O njenoj deci najviše je brinuo stric Bobi koji ih je stalno dovodio u svoju kuću. Ipak, posle nekog vremena, Bobijevoj supruzi Etel počelo je da smeta druženje njenog muža sa Džeki i želela je da se to prekine. Mržnja je išla toliko daleko da nije volela ni njene naslednike, naročito zbog toga što ju je još ranije prozvala rasplodnom zečicom koja stalno rađa decu. 
Žena sa takvom astrološkom kombinacijom kao što je imala Žaklina Kenedi, Lavica sa podznakom u Škorpiji, sigurno je izuzetno držala do svog dostojanstva i ugleda po svaku cenu. Naravno da joj je bilo važno šta se o njoj priča i kakvu sliku ima javnost. Upravo to je jedan od razloga zašto je svoje porodične drame držala daleko od očiju svih, čak i onda kada joj je suprug ubijen i kada je prošlost ostavila daleko iza sebe. 
Isto tako, i u najpotresnijim trenucima, kada su svi čekali njene nekontrolisane i očajničke poteze, ona je vladala sobom, kao što je nekada indirektno vladala svetom, ali da je bila „čedna i poštena“, verna supruga se i te kako može dovesti u pitanje. 
Sa vrhom 3. kuće na 22* Jarca, imamo ubistveno hladnu i uzdržanu ženu, ali vladari, oba u vatrenim znacima, menjaju sliku. Saturn u 2. polju u Strelcu kaže da su joj pažnju privlačili  stariji, dobrostojeći, obrazovani stranci, a Uran u 5. polju koji gleda na Meseca potvrdjuje da to nije bila samo fizička strast bez emocija. Lilit na 1* Vodolije u 3. polju ukazuje da su imali i prijateljski, otvoren odnos, koji se čak i razvijao pred očima celog sveta. Zato se insinuacije o aferi sa deverom i te kako mogu smatrati realnim.

Džeki je godinu dana je provela u dubokoj žalosti, sa izuzetno malo pojavljivanja u javnosti. Za to vreme njena ćerka Karolina poverila se učiteljici da majku stalno zatiče kako plače.
Medjutim, nakon tog bolnog perioda izašla je u javnost, zanosna i graciozna. Nosila je mini-suknje, imala ugledne pratioce, poput Frenka Sinatre, Marlona Branda i drugih, išla na ručkove i večere i ponovo ostavljala bez daha. 
Zimu 1964. provela je u nadi da će imati više privatnosti za sebe i decu, a odlučila je i da kupi stan na Petoj aveniji u Nju Jorku. Pored toga, bila je drušveno aktivna, putovala je u inostranstvo, izgladila diplomatske odnose sa Kambodžom, trudila se da pomogne u Veneciji oko narastajućeg nivoa vode u kanalima širom grada…
Naredne godine otputovala je u Sevilju na sajam, gde je jahala konje, što je bila njena velika ljubav još iz detinjstva. Svet na nju više nije gledao kao na udovicu nekadašnjeg predsednika, već kao na mladu, atraktivnu, samosvesnu ženu koja još uvek želi da uživa u životu. 
Ništa čudno, uzme li se u obzir lavovsko-škorpijska priroda. Iza svake drame ona mora da osvane lepša, bolja i zanosnija! Svoju traumu i rane koje se ne daju zaceliti držaće duboko u sebi, tamo gde ni njena sopstvena svest ne dopire!
Nju Jork se, medjutim, pokazao potpuno suprotnim od onoga što je očekivala da će biti. Sa jedne strane vodila je „rat“ sa paparaco fotografom, koji je slikao gde god je stigao, a sa druge strane priprema i objavljivanje knjige „Smrt presednika“ ("The Death of a President") za koju je čak je i Džeki pristala da da intervju doneli su nove drame. Autor knjige iskoristio je bliskost i blagonaklonost koje je dobio od Džeki, kako bi profitirao od svog dela, umesto da većina prihoda pripadne Kenedijevoj biblioteci. Slučaj je okončan na sudu, gde je on morao da isplati Džeki pozamašnu sumu na ime obeštećenja.
U junu 1968, kada je ubijen njen dever Robert F. Kenedi, počela je intenzivno da se brine za svoj život i život svoje dece, govoreći  “Ako ubijaju Kenedijeve, onda su moja deca sledeća meta…Želim da odem iz ove zemlje”. 
Žena sa ascedentom u Škorpiji nesumnjivo je pre svega morala da odboluje svoje udovištvo, bez obzira šta je svet očekivao i koliko je to bilo samodestruktivno. Da nije pala na samo dno, nikada ne bi bila u stanju da se sa tolikom snagom i entuzijazmom ponovo vine i vrati pred svet isceljena i puna energije.
Ali život posle smrti bračnog partnera, a time i prvog braka opisan je 8. poljem njene natalne karte. Vrh polja u Blizancima nedvosmisleno kaže da je to period koji je podeljen u dva dela, pa bi prvi i bio taj mračan ponor u kome je plutala ivicom sopstvenog života i smrti, gde je otvarala svoje rane iznova i iznova da bi ih bolje zacelila, ali zato je drugi deo tog perioda potpuna suprotnost. To je i vreme kada mora da spakuje kofere i ode na put, ali svakako mora promeniti zemlju (vladar Merkur u 9. do Sunca).
 
Sa Venerom na fiksnim zvezdama Bellatrix i Capella, vidimo ženu okruženu moćnim i uspešnim prijateljima, ali i seriju negativnih dogadjaja koji za posledicu imaju naglu sramotu i gubitak časti. 
Sigurno joj nije bilo lako da sa dvoje male dece pregura sve drame koje su je tek čekale dok su oči svetske javnosti pratile svaki njen pokret!

Američku publiku je i dalje intrigirala najpoznatija udovica svog vremena. Medjutim, zbog svih okolnosti koje joj je doneo život u Nju Jorku, znala je da je vreme za drastične promene.
Bila je usamljena i bila joj je potrebna zaštita. 
Nakon izlaska iz Bele kuće, ne samo što joj se drastično promenio život već i stil. Kompleti sa pantalonama širokih nogavica, komotne jakne, široke, dugačke suknje, rolke, pa čak i džins bez kaiša koji blago pada na kukove kombinovani sa svilenim Hermesovim maramama su bili novi trend koji je postavila. 
Kao i svaka prava žena Lav, kada joj je najteže morala je da zablista, da potroši pozamašne količine novca i bude najzapaženija od svih! Čak i da je obukla vreću, i ona bi bila markirana, skupa i kvalitetna, a Džeki bi je nosila samo čekajući koliko će trebati da osvanu kopije. Svi pomno čekali na njen sledeći potez.  Avioni, brodovi i ostale sitnice

Kada je objavila planove za brak sa dobrostojećim grčkim brodskim magnatom i vlasnikom avionske kompanije Aristotelom Onazisom (1906. Smirna, Turska – 15.mart 1975, Pariz), pala je velika senka na njen gotovo svetački imidž. 
To je u svakom slučaju bio srećan dan za tabloide, šokantan za članove porodice i obećavajući za američku javnost koja je čekala nove, sočne detalje. 
Mladoženja je bio znatno niži, 28 godina stariji, lukavi biznismen i svakako ne Amerikanac. Brak koji Vatikan nije odobrio je od dojučerašnje svetice napravio je najveću grešnicu. On – nekatolik, ona - negrkinja bili su skandalozan par, a kako su šokirali svetsku javnost, tako ni porodica nije ostala ravnodušna na ovu vest. Mladoženjina ćerka, Kristina, svima jasno stavljala do znanja da nikad neće prihvatiti omraženu maćehu kao člana porodice. Ocu je sugerisala da ona sa sobom nosi prokletstvo (aludirajući pre svega na nasilne smrti u porodici Kenedi) i da će to preneti i Onazisovima.
Posmatrajući njenu natalnu kartu, sasvim je očigledno da Žaklina mora imati dva braka, kao i da će ostati udovica (Fortuna u 9. kući; vladar polja bračnih odnosa, Venera u Blizancima u 8. polju gleda na Plutona na 18* Raka), kao i da će pravu ljubav preživeti izmedju dva braka. 
Vidimo da zbog drugog supruga inostranstvo postaje domovina, odnosno da zbog tog braka odlazi da živi preko granica svoje zemlje.
Mesec, kao vladar 9. kuće, pravi trigon sa Saturnom (čovek drastično stariji, čak i za ceo Saturnov ciklus) i trigon sa Neptunom (brodovlasnik, moreplovac, ali i poročan čovek), a pošto „gleda“ na Jupitera na 9* Blizanaca, eto ga opet još jedan bogati stranac! Sunce i Merkur u trigonu sa Uranom dali su da je ujedno i vlasnik avionske kompanije.
Kako on izgleda? 
Pluton na 18* Raka u vrhu 9. polja opisuje tamnoputog, niskog čoveka, sa dubokim zaliscima, fatalnog izgleda, djavoljeg temperamenta i naravi, veoma moćnog i silnog!
Pričalo se da je Aristotel tada navodno okonačao svoju dugogodišnju vezu sa operskom divom, Marijom Kalas, sa kojom se sreo još 1957. u Veneciji. To je bila fatalna ljubav, a njemu se učinilo da će konačno moći da voli samo jednu ženu. Kada je čuo da Marijin suprug i menadžer Djovani Menegini ne želi da joj da razvod, drsko mu je ponudio novac da mu prepusti suprugu. Marija se razvela, ali njegov entuzijazam je nestao. Nikada je nije odveo pred oltar, koji je ona toliko želela, a ako je za utehu, pred samu smrt je priznao da je ipak samo nju od svih žena voleo. Na kraju je ipak ostavio je da bi se oženio Kenedijevom udovicom, pri čemu je oboma to bio drugi brak. 
„Prvi put se udajete zbog ljubavi, drugi put zbog para, a treći put zbog prijateljstva“ rekla je Džeki nakon udaje za evropskog biznismena. 
Veoma talentovana (na mamu) da odabere bogatog muža (aspekat 72* izmedju vladara 4. i 7. polja), uopšte ne treba da čudi što je ona jednog za drugim, birala bogate i najmoćnije ljude svog vremena. Njen lavovski deo prirode tražio je glamur, slavu, novac i reflektore, ali je Škorpija žudela za moći i harizmom.
Svadbena ceremonija je održana 10.oktobra 1968.godine na Onazisovom privatnom ostrvu u Jonskom moru, Skorpios, gde su imali na raspolaganju 70 sluga danonoćno. Iako je obred obavljen u duhu grčke pravoslavne crkve, Žaklina nije promenila veru i do kraja života ostala je dosledni katolik.
Ona je sklapanjem tog braka izgubila pravo na zaštitu tajne službe koja joj je pripadala kao udovici američkog predsednika, ali i pravo na Kenedijev novčani fond. U zamenu za to, Onazis joj je ponudio $3 miliona odmah, a po njegovoj smrti bi joj pripalo $26 miliona i $150,000 svake godine do kraja života za sve potrebne troškove. Osim novčane sigurnosti taj brak joj je doneo i veliki publicitet te su je paparaci pratili gde god bi krenula, nazivajući je "Jackie O".
To što Žaklina nije promenila veru ulaskom u brak ili u bilo kom momentu svog života je potpuno jasno – Rak u vrhu 9.polja nedvosmisleno pokazuje da će ostati zauvek u religiji koju nosi od roditelja, tj. iz porodice u kojoj se rodila.
A i to zašto je ovaj brak bio tako dobro finansijski isplativ za nju je očigledno – vladar polja novca drugog bračnog partnera (10. polje) na fiksnoj zvezdi Regulus i daje basnoslovno bogatsvo, ali i naglo survavanje u ambis. Neptun u vrhu tog polja kaže da je zaradjivao od brodova, ali i lovom u mutnom i nelegalno. Medjutim, takodje je jasno da je celokupno bogatstvo svojim sposobnostima zaradio (vladar njegovog 2. u 1.), a njegova materijalizacija (vladar Asc u 10.) pokazuje da se radi o uspešnom, pozicioniranom čoveku, izuzetno cenjenom. Pluton na 18* Raka u njegovom 1. polju ponovo govori o djavolskoj moći.
Uz takvog muža sigurno je da ni ona nije mogla ostati nezapažena i zaboravljena, iako ne samo da je promenila imidž, pogled na život i zemlju, već se odselila na drugi kontinent, u malu, nebitnu zemlju na jugu Evrope, čiji jezik ne razume, a gde je trebalo da živi na izlovanom ostrvu u sred mora, bivajući satanizovana od strane njegove porodice.
 
U skandalozni brak su oboje ušli sa po dvoje dece. Njeni su bili starosti 8 i 11 godina, a on je iz braka sa Grkinjom Athinom Tinom Livanos (1926-1973.), sa kojom se venčao 1946. u Nju Jorku, imao sina Aleksandra (30. april 1948 - 23. januar 1973.) i ćerku Kristinu (11.decembar 1950 – 19.novembar 1988.). Iako je već bio u poslovnom usponu, on je brakom sa ćerkom vodećeg grčkog brodovlasnika tog doba bacio Holivod pod noge. Okružen prelepim starletama, trošio je sanduke šampanjca i kavijara, smenjivao nargile sa najskupljim kubanskim cigarama… Ali, kako je mlada bogatašica Tina bila sve drugo do posvećena i strpljiva ženica, spremna na čekanje i kompromise, navikla da živi u izobilju, okružena guvernantama i mnogobrojnom poslugom, njihov brak se raspao. 
Ni u drugom braku sreća nije potrajala dugo. Iako je to vratilo osmeh na lice Džeki, postala je razdragana i ponovo je izlašla u javnost, nije prošlo dugo, a supružnici su se neprestano svadjali. On je čak vidjen u Parizu, ponovo u društvu neprežaljene Marije Kalas, a ona u Nju Jorku sa drugim pratiocima. Onazis je odmah izjavio „Džeki je kao mala ptičica kojoj je potrebna sloboda. Treba da radi ono što je zadovoljava, da putuje, posećuje revije, ide u pozorište, vidja prijatelje. Isto tako ću i ja raditi ono što mene zadovoljava. Ja nju nikada ne kontrolišem, kao ni ona mene!“ 
Astrološki posmatrano, sasvim je očigledno kakva je prošlost njenog supruga. Već pominjani Pluton mu je dao djavolsku moć, uticaj i harizmu. Sunce i Merkur u Lavu do Fortune potvrdjuju da se radi o čoveku koji je već bio nečiji muž, i koji vodi decu za ruku. 
Pluton u kvadratu sa svojim vladarom Mesecom kaže da je on sam kriv što je razorio svoju porodicu i dom, kao i za gubitke koje je kroz njih trpeo, jer je bio preke i destruktivne naravi; u sextilu sa Marsom – vrlo muževan i potentan. 
Merkur i Sunce u Lavu su doneli čoveka sa naslovnih strana, popularnog; na fiksnoj zvezdi Talitha – čast, slavu, odličnu samokontrolu i nagomilani bes; u trigonu sa Uranom – progresivnog čoveka, vizionara, „aviatičara“ (vlasnika avionske kompanije, pored ostalog); a u sextilu sa Jupiterom – optimističnog, finansijski rasterećenog i hedonističnog gospodina.
Vreme je odmicalo, a oni su i dalje živeli odvojene bračne živote, svadjali se, prolazili kroz krize, od kojih je najveća došla kada je porodicu zadesila nova tragedija. Onazisov jedini sin i mezimac, Aleksandar, poginuo je u avionskoj nesrećiu blizini Atine. Aristotel je bio ubedjen da je to bilo režirano od strane CIA-e i da, kada nisu mogli da naude njemu, su se ustremili na voljenog sina. Letelica kojom je upravljao kada se srušio, prošla je rigorozan tehnički pregled, ali nikada nije ustanovljeno kakav je bio kvar na avionu. 
Njegova smrt bila je početak kraja njegovom ocu. Povlačeći poteze očajnika svojim američkim advokatima je dao uputstva da ga hitno razvedu od Džeki, kako bi našao mladu ženu koja bi mu rodila novog sina. U medjuvremenu se njegovo zdravstveno stanje veoma pogoršalo, a on nije više imao volje za životom. Umro je 15.marta 1975.u Parizu, a Džeki jeponovo obavila senka udovištva.
Bez obzira na svu slavu i bogatstvo koje je Onazis posedovao, privatno ostrvo, brodove, avione, vrh 9. polja (a njegovog 1.) na 22* i Pluton na 18* Raka nisu nosili dobar nagoveštaj. Čovek djavolje snage i moći bio je destruktivan i po sebe i po druge, a najviše za svoju porodicu (Rak), a na sve to, fiksna zvezda Polux (23*Raka) koja daje ruševine, preživljavanje i smrt, upotpunila je tragičnu sliku koja je bila neizbežna. Pluton u vrhu tog polja u kvadratu svojim vladarom, ali i sa Uranom dao je nagle gubitke i razaranje života do temelja, kao da ga je uragan dohvatio, bez mogućnosti oporavka.
Na sve to, limiti koja postavlja grčki zakon prema negrčkim gradjanima znatno je ograničio Žaklinu u pogledu nasledstva koje bi joj pripalo po smrti supruga. Posle dve godine pravnih bitki, ona je napokon prihvatila nagodbu Onazisove ćerke Kristine, ujedno jedine naslednice imperije, kojom je dobila $26 miliona, posle čega je povukla sva ostala potraživanja ka Onazisovim nekretninama i bogatstvu. 
Kao što je poznato znak Škorpije se uvek vezuje za nasledstvo, tudj novac i ono što ne zaradimo sami. Osim toga, njen natalni znak Lava, navikao da uživa u izobilju i materijalnom blagostanju, naravno da nije mogao dozvoliti sebi da se tek tako povuče u „finansijskom ratu“ koji je izbio nakon smrti njenog drugog supruga. Ona je do tada već nekako navikla da bude udovica, ali nikako nije navikla da brine o egzistenciji! 
Pored toga, pastorkino natalno Sunce na Žaklininom retrogradnom Saturnu u 2. kući astrološke karte, moralo je da joj upali svetlo u smislu finansija, da je dobro namuči i iscrpi materijalno, da joj naplati dugove i u svakom slučaju da joj da manje nego što je očekivala i što joj pripada.
Tokom 7 godina braka, par je živeo na 5 različitih lokacija: u njenom 15-sobnom apartmanu na Petoj aveniji u Nju Jorku ili na farmi konja u Nju Džersiju, u Onazisovom apartmanu na Aveniji Foch u Parizu, na njegovom privatnom ostrvu Skorpios kao i na 325 stopa dugoj jahti "The Christina”, koja je bila poznata i kao "ploveći dom" Aristotela Onazisa sve do smrti. Kasnije je pripala njegovoj kćerki po kojoj je i nazvana, a ona je odmah poklonila grčkoj državi. Zbog ogromne potrošnje i neverovatno skupog održavanja, svi pokušaji da se komercijalizuje su propali. 
Ako pogledamo njeno 4.polje iz kog vidimo sve nekretnine koje će tokom života posedovati, a gde vidimo Vodoliju i Ribe,pa onda njihove vladare, zaključićemo da je onatokom života sigurno imala 2 nekretnine na svoje ime (Uran u Ovnu, Neptun u Devici i Jupiter u Blizancima) a treću deljenog vlasništva, od kojih je bar jedna morala biti u inostranstvu (Saturn u Strelcu). Zato je potpuno logično što posle smrti Aristotela Onazisa nije nasledila i neku od njegovih nekretnina – to prosto nije njena sudbina!
Ali sa Plutonom na 18* Raka u vrhu polja koje opisuje drugi brak, ništa čudno što su živeli na 5 lokacija, od kojih ni na jednoj nije bila srećna!
Onazisovom smrću 1975, Džeki je u nepunih 46 godina drugi put postala udovica. Pošto su joj deca bila relativno odrasla, ona je odlučila da potraži posao i živi život koji bi je ispunjavao. Kako je oduvek uživala u pisanju i u literaturi, prihvatila je posao izdavača u novinama Viking Press(septembar 1975.), gde je ostala 3 godine.
Nakon toga preselila se u Doubleday i od 1978.godine radila kao pomoćnik urednika koji je bio njen stari prijatelj, John Sargent, a za to vreme živela je u Nju Jorku, u Martha's Vineyard i uHyannis-u (Massachusetts). Radila je u maloj, zagušljivoj kancelariji bez prozora, ali optimizam joj je davalo što je delila sa predjašnjom sekretaricom iz Bele kuće, Nancy Tuckerman. 
Ubrzo je unapredjena u starijeg urednika, ali je i dalje vodila povučen život iz javnosti. Čak je i ručala na kancerijskom stolu, kako bi izbegla gužve po okolnim restoranima. Radila je tri dana u nedelji, a na poslu je bila veoma produktivna. Izdavala je 10 do 12 knjiga godišnje, medju kojima i knjige za decu, kao i egiptsku trilogiju koju je napisao Nobelovac, Naguib Mahfouz.
Kako Merkur u 9. polju veoma često ukazuje na neki oblik izdavaštva, a naročito u konjunkciji sa Suncem i to u znaku Lava, sigurni smo da se, bez obzira na aristokratsko poreklo, „dobre“ udaje i pozamašna nasledstva, ona u jednom trenutku života mora pokazati u ovoj oblasti, i to sa velikim uspehom. Osim toga, Fortuna koja se takodje tu našla, naglašava da je ovakav sled dogadjaja njena neizbežna sudbina. 

Od 1977. godine pa do svoje smrti (17 godina) bila je u nevenčanoj i vrlo povučenoj, diskretnoj vezi sa jeverejinom Maurice Tempelsman-om (26. avgust  1929.), razvedenim industrijalcem belgijskog porekla, koji je trgovao dijamantima, a kog je upoznala 7 godina ranije. Divila mu se zbog njegove snage i uspeha! Svakog leta odmore su provodili u Martha's Vineyard, a on se nakon njene smrti uselio u njen 15-sobni apartman kod Central Parka.
Pošto je iz njene natalne karte očigledno da će imati samo dva braka (vladar 7. polja je Venera u Blizancima) iz kojih ostaje udovica (Venera u 8. polju i pokazuje na Plutona na 18*Raka), sve veze pre i posle brakova, ili čak i tokom njih, mogu ostati to, samo – veze. 
Vladari njenog 5.polja (ljubavnih veza), Pluton u 9. polju i Mars u 10. upravo i ukazuju da će važnu ljubavnu vezu ostvariti posle drugog braka, ali da susret datira iz perioda dok je još u braku. Pošto je Pluton na 18* Raka može se dovesti u pitanje da li je taj odnos ostao samo na platonskom nivou dok je njen brak još uvek bio aktuelan ili su ipak popustili pod naletom medjusobne privlačnosti (naročito kad se uzme u obzir da je njen supružnički odnos odavno bio u krizi, a bogati biznismen već razveden).
 
U januaru 1994.Džeki Kenedi-Onazis je dijagnostikovana vrsta raka, non-Hočkins limfomi (tumor limfnog tkiva), a vest o tome je u narednim mesecima dospela i u javnost. Ona koja je celog života bila odličnog zdravstvenog stanja tada je podvrgnuta je hemoterapiji i drugim tretmanima u borbi za goli život.
Poslednjih godina pre bolesti pored toga što je radila, provodila je vreme sa decom i unučićima, džogirala u Central Parku, povlačila se na svoja imanja, vidjala se i putovala sa Morisom Tempelsmanom.
Govoreći o Žaklininom zdravstvenom stanju, ispostavlja se da ono što je odvelo u smrt je bio samo skup svih potresa koje je njen organizam tokom života primio. 
Nabustiti i impulsivni Mesec u Ovnu u 6. polju joj je davao puno burnih reakcija, udaraca glavom kroz zid, ali i udaraca u glavu u bukvalnom smislu, povreda vilice, upale mišića, povrede prilikom pada sa konja...Osim toga, stres (Uran-Mesec) zbog nagomilanih emotivnih pretrpljenih udara, donosio joj je glavobolje i povišen pritisak.
Dalje, sa natalnim Suncem u Lavu znamo i da će celog života imati problema sa kičmom, srcem, krvnim sudovima...ali to je svakako neće ubiti. Ona će sama znati kako da se nosi sa time.
Loša ishrana, oskudni obroci (vladar 2.polja, Neptun u Devici), mala količina hrane kao za decu (Jupiter u Blizancima), ustajanje od stola usled svadja i rasprava sa mužem (Jupiter iz 7. u kvadratu sa Marsom), pa vraćanje da završi već ohladjenu i suvu hranu (retrogradan Saturn u 2.polju) doneli su joj hronične probleme sa varenjem, odnosno sa crevima, nagomilanu nervozu(Neptun u Devici), loše stanje krvnih sudova, sklonost ka slabom protoku krvi u krvnim sudovima (Rx Saturn na 24* Strelca)...
 
Kada je strašna bolest otkrivena morala je smanji tempo. Nastavila je da živi povučeno, ali ipak ne i odsečeno od svih. Njen partner je čak i svoju kancelariju premestio u jedan deo njenog stana, kako bi se što manje odvajao od voljene, a očevici su pričali da su vreme provodili naslonjeni obraz uz obraz, ili je on milovao po kosi.
Ipak, prema novootkrivenoj bolesti porodica i lekari su ispočetka bili prilično optimistični, a Džeki je na insistiranje svoje ćerke prestala da puši (iako je prethodno pušila 3 pakle dnevno). 
Nastavila je čak i da radi ali smanjenim intenzitetom, a nije zapostavila svoje društvene, porodične, a ni lične obaveze. 
Do aprila rak koji je već napao limfne čvorove je dosta napredovao. 14.aprila primljena je u bolnicu zbog krvarenja čira, a već je uveliko primala i hemioterapiju.

Poslednji put otišla je u bolnicu New York Hospital-Cornell Medical Center u ponedeljak, 16.maja, a nakon što su doktori potvrdili da “više ništa ne mogu da učine” poslednji put je izašla iz bolnice u sredu, 18.maja 1994. Veliki broj turista, reportera ili jednostavno onih kojih su došli da joj požele srećan oporavak se okupio ispred njenog apartmana, a kod kuće bila je besprekidno okružena onima koje je najviše volela, sve do trenutka smrti. 
Podznak u Škorpiji pravi je primer iscrpljivanja svog organizma preko svih granica koje se mogu zamisliti i još dalje! Gubljenje glave (Južni čvor na ascedentu) zbog promena i napuštanja doma (Pluton na 18*Raka), zbog pada sa pozicije i osećaja inferiornosti (Mars u Devici u 10.) bili su preduslov za fatalne bolesti koje su je vrebale. Svaki put kad su porodica, deca ili dom trpeli “zemljotrese” (Uran-Mesec), njena duša je dobijala duboke rane i smrtonosne ožiljke (Mesec kvadrat Pluton) koji su samo čekali okidač da bi se materijalizovali. Takodje Mars do Neptuna – fanatični pušač, sklon i svakoj mogućoj vrsti toksikacije, alkoholu, tabletama, raznim vrstama opijata – da ublaži bol, fizički i emotivni, da zaboravi na sećanja i lomove, samo je dopunio sliku o osobi koja se izlagala ekstremima, radila na svoju štetu, iscrpljivala se, paničila, histerisala, patila, svadjala se, smirivala, vladala i služila….Pored svega toga Neptun na 0* Device u 10.polju, naglašava problem sa imunitetom od
 40.godine, koji dalje vodi u bolesti krvnih sudova (dispozitor Neptuna je Merkur do Sunca u Lavu).
Kvadrat Meseca (iza koga je Uran) i Merkura, vladara polja smrti, ukazuje da je stres duše bio uzrok smrtonosne bolesti. 
Iako se činilo da se sve odigralo za veoma kratko vreme, vladar 12.polja u 8. navodi na pomisao da je potmula bolest ipak već neko vreme pritajeno vrebala, napredujući u organizmu, bez davanja simptoma, neprimetno i zapostavljeno. A onda se razvila brzinom bljeska munje i odnela je u snu (početak i kraj svega – Vodolija i umetnute Ribe u 4.polju).
Smrt je došla veoma brzo. Jacqueline Kennedy Onassis, udovica predsednika Kenedija i grčkog brodskog magnata Aristotela Onazisa umrla je u snu u četvrtak, 19.maja 1994. u 22:15, samo 2,5 meseca pre svog 65.rodjendana, okružena porodicom, prijateljima i knjigama koje je bezgranično volela. Uzrok smrti je bio rak limfnog sistema. Iza sebe ostavila je bogatstvo koje se procenjuje na oko $200 miliona, a svojoj deci, Karolini i Džonu, ostavila je samo nepokretnosti vredne $43.7 miliona.
Služba povodom sahrane je održana 23.maja u crkvi Saint Ignatius Loyola Church na Menhetnu, istoj onoj gde je 1929.krštena. Sahranjena je zajedno sa predsednikom Kenedijem, njihovim sinom Patrikom i mrtvorodjenom ćerkom Arabelom na groblju Arlington National Cemetery u Arlingtonu, Virdžinija.

Dan smrti, prepun loših tranzita, i zdravoj osobi bi prošao teško i uz puno problema, a Žaklini koja je već smrti gledala u oči nije trebalo više od toga!
Pluton u 1.polju doneo joj je dramu, pakao, smrtonosnu bolest, metamorfozu, padanje na dno i dizanje, a u retrogradnom hodu kada se krenuo vraćati ka vrhu ascedenta došao je da je suoči sa smrću i zada završni udarac. Krećući se u konjunkciji sa Severnim čvorom naglasio je dramu u kojoj glava ostaje bez tela. Da se sve to dešava u nekom drugom znaku, a ne u Škorpiji koja je prirodni vladar smrti i svih krajnosti, mogli bismo očekivati da se simbolika „odradi“ metaforično, ali postavka u ovom znaku narušava svaku iluziju da bi mogla preživeti.
U povratku na egzaktnih 150* sa Mesecom, vladarom 9.polja, šalje je na dalek put sa koga nema povratka. Osim toga, to je i dan kada duša nema snage da se bori i izbori za opstanak.

Neptun i Uran, vladari 4.polja, početka i kraja, na ulasku u 3.polje, pod ruku jedan sa drugim, oba retrogradna, došli su da je uspavaju i povedu na iznenadni put kog se veoma plašila i na njega nerado mislila (u Jarcu), gde sve počinje i sve se završava.
U egzaktnom kvadratu sa Mesecom, slomili su joj snove, nadanja i očekivanja, dozvolili da se duša pusti bolesti i da prestane da se bori!
Osim toga u opoziciji sa Plutonom, vladarom fizičkog tela, bolest je potpuno obuzela, slomili su je strahovi i izgubila je tlo pod nogama u kontroli svakodnevice.
Na kraju, ove dve planete su Keplerovim aspektom smrti aktivirale i Veneru u 8. polju, noseći joj laku smrt, bez bolova, mučenja i u snu. 

Saturn je prethodne godine ušao u znak Riba i po svoj prilici joj doneo bolest (Ribe) koja će označiti kraj (4.polje) njenog životnog ciklusa (Saturn). 
U kvadratu sa svojim vladarom Jupiterom ugasio je sav optimizam i nadu u oporavak, u opoziciji sa Marsom (vladarom Asc) slomio borbu tela za opstanak, a u 150* sa Suncem i Merkurom blokirao svaki pokret, udisaj i ugasio svest!

Tranzitni Jupiter joj je prolazio kroz 12.polje te godine. Doneo je optimizam u dubokom mraku, ali i širenje snova, fantazija, čak i nade da će izbeći smrt (u Škorpiji), a dok je ranije pravio sextil sa Neptunom i veru da se problem sa lošim imunitetom može prevazići. Medjutim, u retrogradnom hodu krenuo je ka kvadratu sa Suncem i Merkurom – jedan je simbol vitalnosti, a drugi vladar 8.polja – i slomio svu energiju kojom se telo borilo protiv opake bolesti, ugasio optimizam i spremio je da se preda.
Osim toga, Jupiter iz 12.polja – polja najmračnijih misli i najdubljih osećanja – ušao je u 150* sa natalnim Jupiterom i Uranom, potpuno ubio mogućnost svakog naglog preokreta i srećnog ishoda. Šta više, varljiv kakav je, on je mogao dati da joj na trenutak bude bolje i da svi poveruju kako se kreće putem oporavka, a kad se okrenuo retrogradno samo je dokrajčio ono što je u prvom aspektu najavio.

Tranzitni Mars, inače vladar njenog natalnog ascedenta, egzaktno na natalnom Mesecu, upalio je napaćenu dušu, a u kvadratu sa Suncem i Merkurom, ubio joj je snagu i mogućnost da napravi novi pokret.

Tranzitni Merkur, na 18* Blizanaca, upravo kročio u njeno 8.polje, kojim i vlada, je uzvratio natalnom Marsu kvadratom i ujedno je formirao inkonjunkciju sa Južnim čvorom na podznaku, čime je dokrajčio upalni proces i obezglavljenje.

Sunce u tranzitu, tek prošlo Algol, kvadratom je aktiviralo Neptun, a Keplerovim aspektom smrti Saturn čime je kraja oslabljen imunitet, organizam je odustao od borbe, a ono malo energije koju je imala sudarilo se kamenim saturnovskim zidom, preko koga se ne može dalje.

Mesec, kao dnevni dogadjaj, tokom tog dana išao je Devicom kroz Žaklinino 10.polje. Stao je na Mars (kao što je pomenuto, i Mars je Mesecu), sa suprotne strane od Saturna (u Ribama) iskvadratirao je Veneru u 8.polju i ujedno napravio 150* sa natalnim Uranom, dajući telu poslednji trzaj!

Poslednji činilac ove slagalice bi bila tačka nepromenjive sudbine - Fortuna, koja se u trentku smrti našla egzaktno na Uranu, praveći kvadrat sa svojim i vladarom fizičkog tela, Plutonom i u 150* sa drugim vladarom Marsom!
Ona ne samo da nije imala snage da se bori već bi to bila unapred izgubljena borba u svakom slučaju!


Iz svega ovoga vidimo osobu napadnutu od strane smrtonosne, neizlečive bolesti, odavno ozbiljno narušenog imuniteta, dušu koja je ceo život trpela stres, telo iscrpljivano kao da je tudje, i sve to je samo dokrajčeno lošim tranzitima koji su bili aktuelni tih dana, ali i prethodnih meseci.
To je slika koja uz Mesec, Merkur (oba na 18*) i Saturn u T-kvadratu, četiri loša tranzitna aspekta prema natalnom Mesecu i čak deset inkonjunkcija za nju je mogla da znači samo jedno – kraj!

Iako je bila jedna od najpoznatijih žena na svetu ikada, objekat fascinacije generacija Amerkinaca, predmet brojnih novinskih članaka i knjiga, koje su pokušavale da naprave granicu izmedju istine i mita o Kenedijevima, u fokusu zbog stravične pogibije američkog predsednika 1963. u Dalasu i svog braka sa dobrostojećim brodskim magnatom Onazisom, ona je bila i ostala jednostavna, odmerena osoba, po potrebi glamurozna i nedodirljiva, a zapravo stidljiva i povučena.

 

autor teksta: Marija Šuša Jovanovic

Jovana Bogoslovov

Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj". Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi. Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo, zoom-om ili viberom, radi ponedeljkom i petkom
zakažite razgovor slanjem poruke na viber:
+381 69 4443220

Jovanin YouTube kanal

Škola astrologije astrolabium

Jovana Bogoslovov

Svetog Save 25, Beograd, Srbija

+381 69 444 3 220

jovanalg@yahoo.com

Follow Us
Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu 1974.g. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo ili skypeom radi ponedeljkom i petkom.
Jovanin YouTube kanal

© Jovana Bogoslovov. All Rights Reserved. Design by HTML Codex