19. juna 2016. godine imala sam tu čast da budem moderatorka globalnog dogadjaja “Prvo su došli po Asanža” na četvorogodišnjicu njegovog zatočeništva u ekvadorskoj ambasadi, koji se odvijao simultano u preko deset svetskih gradova.
Nije ni čudo da je nam se Asanž preko video linka obratio u trenutku kada je na nebu bio Strelac na Ascendentu, Mesec u 12. kući zajedno sa Saturnom (zatočenik u sade satima), a 1. i 12. kuća su bile u istom znaku – duša u izolaciji.
Izgledao je stabilno i tužno.
Na pitanje šta treba da uradimo da “spasimo” svet od propasti saopštio nam je da nam po njegovom mišljenju nema spasa i da smo zakasnili (Mesec u Škorpiji).
Svi koji smo ga gledali u tom trenutku uživo ili putem interneta (Descendent u Blizancima), medija bez koga on nikad ne bi stigao do istine (Mars u Vodoliji) smo mu poverovali.
Ja mu i dan danas verujem.

Nešto nas je u tom trenutku spojilo, da li zbog toga što imamo IC i MC na istom 19. (gle koincidencije) stepenu Vodolije/Lava, zato što imamo konjunkciju severnog i južnog čvora ili zato što je njegov Mesec na mom Ascendentendentu, njegov Mars na mom Suncu.

Ne možeš daleko dogurati u ovom svetu ako se oslanjaš na ljude. Ljudi su lojalni dok im ne naidje prilika da ne budu.

Bilo kako bilo, par meseci kasnije posetila sam ga zajedno sa njegovom advokaticom Renatom Avilom u ambasadu Ekvadora u Londonu (Ascendentedent Strelac čak i kad boravi u inostranstvu on je u još većem inostranstvu). Svako bi pomislio na luksuz kad je u pitanju ambasada, al’ njegov privremeni skriveni (umetnuta Škorpija u 12.kući) “dom” je ličio na sve samo ne na ambasadu (4. kuća u Vodoliji je izvrnula stvari) a on je odlučio da pobegne u svoj MC u Lavu (dobio je status – azil) od države Ekvador (Ekvador je Lav) a možda je tamo bio nekad i u prošlom životu (južni čvor na MC-u u Lavu). Ambasada je bila opkoljena policijom (Mars na vrhu 4.kuće) u blizini raskrsnice (vladar 4.kuće u Blizancima) u starom delu Londona (Saturn kao vladar 4. kuće). Prostorija u kojoj živi i boravi je skrivena od očiju javnosti, mala i mračna sa uvek namaknutim zavesama (Mesec u Škorpiji u umetnutom znaku u 12.kući) i nimalo luksuzna (Mesec u padu). Ko ima iPhone? Ko ima Blackberry? Ko ima Gmail? E pa, svi ste najebali. Nakon što smo morale da ostavimo sve stvari i telefone kod čuvara na ulazu, iz svog sobička u mračnom hodniku izviruje Džulijan koji je MNOGO viši nego što sam ga zamišljala (skoro 1,90) a kako i ne bi bio sa Ascendentendentom Strelac i to u prvoj dekadi Strelca još sa Jupiterom (vladarom Ascendent) u 1. kući, skoro pa na Ascendentu.
Pritom su mu oba vladara prve kuće u prvoj kući, tu je i Neptun u sedištu u Strelcu što još više kod njega potencira da izgleda kao čovek sa druge planete.
Njegova advokatica Renata mi je jednom prilikom rekla da on stalno govori da želi da dodju vanzemaljci i da ga povedu sa sobom.
Uvek se osećao kao vanzemaljac.

Ako postoji ijedan čovek za koga sumnjam da nije sa ove planete to je onda on. Jupiter u Škorpiji mu daje taj duboki zavodljivi pogled dok mu Neptun u 1. daje neverovatnu mističnost. Oba vladara 1. u 1. kući ukazuju i na to da je on “sam svoj majstor” i na neki način možda i egocentričan ili bar tako može drugima da deluje.
Al’ opet njegov govor tela uplašenog dečkića ukazuje i na Sunce u Raku na 10. stepenu (stepen Jarca) što mu daje i izvesnu dozu hladnoće i povučenosti. Neobična (Neptun u 1) izrazito bela kosa bi se mogla pripisati Ascendentendentu Strelac koji čini da izgledaš kao neki večiti stranac a i tom 10. stepenu Sunca (Saturnovskom), kao i Saturnu na Descendentu (njemu su DRUGI uvek bili muka, patnja zbog onih preko puta njega, a inače je osedeo nakon što se sa prvom partnerkom sa kojom je dobio sina Danijela borio za starateljstvo). Opet neki misle da se namerno farba u belo (Neptun u 1) al’ i to kao i mnoge stvari iz života ovog nesvakidašnjeg čoveka niko nikad neće saznati.
Istinita informacija donosi dobro.

Kad sam pitala Renatu šta bi voleo da mu donesem ona mi je rekla da mu napravim i uramim fotografiju sa mog putovanja u Severnu Koreju (obožava sve što ima veze sa putovanjima i neobičnim mestima) a od hrane voli specijalitete iz svih krajeva sveta (2.kuća takodje u Strelcu) pa je tako dobio zlatiborski pršut i ajvar. Nije pričao mnogo (3.kuća u Jarcu), već je želeo da gledamo klipove na internetu (vladar 3.kuće u Blizancima) i očekivao je od nas (Descendent u Blizancima) da pričamo njemu šta se sve to napolju dešava dok je on (Mesec u Škorpiji u 12) zarobljen u ambasadi.

"Ja sam Australijski državljanin i jako mi nedostaje moja zemlja..."

Neverovatno mi je bilo da sedim preko puta čoveka koji je rizikovao da zauvek bude izbačen iz svoje domovine (Mars na vrhu 4.kuće) zbog kolektiva (vladar 4. u 11. kući) i da zbog toga bude poznat celom svetu (Ascendent na 2. stepenu Strelca). A morao je nekad “dom” da mu bude skriveni mračni zatvor (vladar umetnute 12.kuće u 4. kući kao i Mesec u padu u umetnutoj 12.kući).

"Treba da kreneš od istine. Istina je jedini način da stignemo do bilo čega. Zato što bilo kakvo odlučivanje na osnovu laži ili ignorancije ne može dovesti do dobrog zaključka."


Džulijan Asanž je rodjen kao Džulijan Pol Hokins (vladar 3.kuće Saturn u Blizancima daje mu dva imena) a kako je taj Saturn u opoziciji sa Neptunom u 1. kući on menja ime u Džulijan Asanž, što malo ko zna.A iz kakve je porodice potekao ovaj večiti putnik, duhovni i filozofski vodja (Ascendentedent Strelac) kome je životni cilj bio da širi istinu (Mars u Vodoliji)? S obzirom da je Vodolija u vrhu 4.kuće, a da to označava njegovu porodicu, jasno je da tu stvari nisu mogle biti “normalne”. Kao ni njegova majka Kristina Hokins, predstavljena tim 4. poljem.
Pre svega i njegovo samo rodjenje i rano detinjstvo su bili turbulentni – Mars u Vodoliji na vrhu 4. kuće (otac Džon Šipton i majka se rastaju i pre nego što se rodio, majka se udaje za Breta Asanža čije prezime on nosi, a i kuća im dok je Asanž bio mali stradala u požaru – Mesec u Škorpiji kvadrat Mars u Vodoliji kao i Mars kvadrat Jupiter širenje požara).
Majka je bila vizuelna umetnica i politička aktivistkinja - vladar 4.kuće Uran (pobuna) na 9. vage (fiksna zvezda Vindemiatrix koja označava ludu hrabrost, razvod braka) u 11.kući (grupe ljudi). Kristina se više puta udavala, a bila je nakon Breta udata i za Lejfa Mejnela člana australijske sekte Familija (majka u Asanžovom horoskopu je i predstavljena Mesecom u Škorpiji u umetnutoj 12.kući – skrivanje u tajne grupe).

"Da bi se osećao živ kao ljudsko biće moraš imati znanje na isti način kao što imaš srce koje kuca..."

Asanž se kao mali stalno selio što nije ni čudno sa vrhom 4.kuće u Vodoliji i ASCENDENT Strelac, a često se školovao i kod kuće (vladar 3.kuće u majčinoj derivatnoj 4.kući). Studirao je, al’ fakultet nikad nije završio (vladar 9.kuće Mesec u Škorpiji u umetnutoj 12. kući). Otac Džon Šipton koji je bio politički aktivista i bokser predstavljen je Suncem u Raku u 8.kući (vladar 10. u 8. smrt oca – na neki način simbolička jer je ostao bez njega i pre rodjenja).

"Jedini način da sačuvaš tajnu je da je nemaš..."

Sa 16 godina (Venerine godine) Asanž je počeo da hakuje pod pseudonimom Mendex (vladar 3.kuće Saturn u opoziciji sa vladarom 1.kuće Neptunom daje lažna imena) i sumnja se da je učestvovao u hakovanju NASE (Mars u Vodoliji trigon Venera u Blizancima koja je vladar njegove umetnute šeste kuće) a protiv njihovog plana da lansiraju plutonijum u kosmos protiv čega se borila i njegova majka (Mesec u Škorpiji u umetnutoj 12.kući).
Odakle njegova sklonost ka hakovanju, raskrinkavanju laži moćnika i nezajažljiva borba za istinu i transparentnost? Pa pre svega od ASCENDENT Stelac koji mu daje idealizam, snagu za takvo duhovno i filozofsko vodjstvo i oba vladara prve kuće u prvoj kući tako da je on znao da mora biti nosilac tih promena, nije mogao da se oslanja ni na koga drugog.

A ipak je radio u grupama. Otkud to?

Što nije to sve radio sam zatvoren u svojoj sobi već se celog života udruživao s drugim entuzijastima i hakerima? Pa pre svega zbog tog Marsa u Vodoliji koji je večiti borac za društvo, pravdu, ideale a opet u simbolici Vodolije okrenut novim tehnologijama – njegovo oružje su informacije, a ne puške. Taj Mars je na vrhu 4.kuće što kod njega predstavlja majku i ona ga je pre svega inspirisala da se bori protiv društvene nepravde – a kako i ne bi sa vladarom 4. u 11. Mars kao vladar 6.kuće (ono čime se bavi) i umetnute 12.kuće (u tajnosti) a opet u Vodoliji ukazuje upravo na hakovanje. I baš u Venerinom godinama (Venera kao vladar umetnute 6. kuće i 12. kuće) on kreće da se bavi tajnim upadima u informatičke sisteme.

Za javnost se on bavio programiranjem (Mars u Vodoliji vladar 6.kuće) a u tajnosti bi se aktivirala ta njegova Venera u Blizancima (opet komunikacije, mreže) koja je umetnuti vladar 6.kuće. I trigon ta dva vladara 6. i umetnute 6.kuće pokazuje da mu je to sve savršeno išlo od ruke. Sa aplikacionim aspektom Mars kvadrat Jupiter nije ni čudo da se on ceo život sukobljavao sa zakonom, impulsivno se borio za pravdu i stavljao svoj život na kocku zbog ideala i viših ciljeva.

Internet, naše najveće sredstvo emancipacije je transformisan u najopasnije orudje totalitarizma koje smo ikada videli. Internet je opasnost za ljudsku civilizaciju.

U isto vreme kada se sve to dešavalo Asanž ženi svoju srednjoškolsku ljubav Terezu i dobijaju sina Danijela. Par se rastao i dugo se borio oko starateljstva nad detetom – postoji priča da mu je u to vreme potpuno posedela kosa iako je bio tinejdžer.

Njegov prvi brak predstavljen je 7.kućom u Blizancima i već tu vidimo da se na tom jednom braku verovatno neće zaustaviti. Vladar Merkur u Raku otišao u 9.kuću gleda na južni čvor (karmički odnos) a dispozitor mu je upravo umetnut Mesec u Škorpiji u 12. (krije svoje žene kao i majke svoje dece). Za Džulijana se ni ne zna koliko tačno ima dece, a i svoja dva sina koje je dobio sa advokaticom Stelom Moris tokom boravka u ambasadi Ekvadora je do skoro krio.
Sa Fortonom u 5.kući i to još u Ribama njemu je sudbina da ima decu, a i on je oduvek govorio da želi da ima puno dece.

A koliko dece zapravo ima? Zvanično troje – Danijela i dva sina, al’ nezvanično ima šestoro dece sa 5 različitih žena.

Ascendent u prvoj dekadi Strelca je “intelektualni” deo Strelca pa bi se on još možda i premišljao, al’ pošto su mu oba vladara plodne pete kuće u Ribama u 1.kući upravo on je želeo puno dece, posebno sa Jupiterom koji sve širi. Jupiter gleda na Neptuna što daje troje dece, a troje zvanično i ima, ali da li je to zaista tako? Neptun gleda na Marsa u Vodoliji (Mars još 2.5) pa smo stigli do 5,5, al pošto Vodolija sve izvrne, ona je dala i to mnoštvo dece za koju se ne zna. Zašto se ne zna? Zato što je taj Neptun u opoziciji sa Saturnom (deca se kriju zbog nekih otežavajućih okolnosti) – Saturn u 7. kriju se kod žena njegovih odnosno majki. Jer zbog njega (Neptun u 1) su ta deca ugrožena od drugih (Saturn u 7), od njegovih otvorenih neprijatelja. Sve majke u njegovom životu su predstavljene tim Mesecom u Škorpiji u umetnutoj 12. kući koji je u kvadratu sa Marsom vladarom 6.kuće pa nije ni čudo da se one kriju zbog nekog njegovog posla odnosno zbog toga šta je on uradio. Zbog cele situacije i zbog pretnji po njega i njegovu porodicu odluka je pala da se majke i njegova deca namerno distanciraju od njega i to daleko u 12. polje – možda čak i preko okeana. I dan danas se ne zna pouzdano zvaničan broj Asanžove dece, al’ sumnja se da ih ima najmanje šestoro.

"Moja porodica je morala da se seli, morali su da menjaju imena jer su im pretiledesničarske grupe, mom sinu, su na primer pretili da ga će da ga ubiju da bi se meni osvetili..."

A njegov ljubavni život i brakovi? I o tome se ne zna mnogo. Vladar 5.kuće Jupiter u Škorpiji kvadrat Mars svakako ukazuje na krizne situacije sa ljubavnim vezama i probleme sa zakonom (znamo da su ga dve švedjanke sa kojima je bio naknadno optužile za silovanje) a pošto je Mars vladar 6. kuće vidimo da su te žene vezane i za njegov posao. Takodje je i njegova sadašnja partnerka i verenica Stela Moris (advokatica) sa njim započela vezu u kriznoj situaciji kada mu je kuća (Mesec) bila u izolaciji (12.polje). Vladar 5. kuće gleda na Neptuna tako da je njegov ljubavni život uvek bio obojen velom tajne i misterije – i dan danas se ne zna mnogo o tome s kim je bio i često je svoje partnerke držao u tajnosti. Neptun opet gleda na Marsa u Vodoliji što mu daje i slobodne, neobične odnose u koje se iznenada ulazi, ali se i iznenada prekidaju. Venera u konjunkciji sa Saturnom u Blizancima daje teške veze, paralelne veze, obaveznu razliku u godinama, aspekt patnje, čekanja, fizičke prepreke. To je sve ono što je oduvek karakterisalo njegov ljubavni život koji je uvek bio obeležen različitim preprekama. Venera trigon Uran mu opet daje neobične, iznenadne, uzbudljive ljubavi sa inteligentnim mladjim ženama (Venera u Blizancima). Dispozitor te Venere je Merkur u 9. tako da on te žene često upoznaje na putovanjima. Sa Venerom pod vlašću Sunca jasno je da je on taj koji “dominira” u tim odnosima i sve drži pod kontrolom. S obzirom da je Venera u dekadi Vodolije na 25. stepenu Ovna, njegove partnerke su temperamentne i krajnje nesvakidašnje.Venera je u trigonu sa Marsom tako da mu njegove partnerke često i pomažu.

"Ako ratovi mogu da se započnu lažima, mogu da se zaustave istinom..."

2006. godine Asanž zajedno sa drugim entuzijastima koji veruju u digitalnu transparentnost i slobodu medija osniva VIKILIKS – organizaciju na čijem je čelu i po kojoj je najpoznatiji. Vikiliks se od tada aktivno bavi raskrinkavanjem mnogih tajni svetskih moćnika. Sa Marsom u Vodoliji koji je sam po sebi borac za pravdu i kolektiv koji je još vladar 6.kuće i suvladar umetnute 12. kuće, nije ni čudo da je Vikiliks postao njegov primarni poziv. Vikiliks kao organizaciju velike grupe ljudi koji rade za istu stvar možemo gledati i kroz njegovo 11. polje (grupa) i 10. polje (statusa i najveće stvari koju će postići u životu).

Kakva je ta grupa sa kojom on radi?
Sa vladarom 11.kuće Merkurom u 9.kući u Raku možemo reći da tu grupu čine patriote (Rak) koje putem novih medija (Merkur) funkcionišu preko nekog inostranstva (9.kuća).

Vikiliks je najpoznatiji po tome što tokom 2010. godine objavio video pod nazivom “Kolateralno ubistvo” (Pluton u 11.kući sekstil Merkur u 9.) gde se jasno vidi da su američki vojnici u Iraku tendenciozno ubili 18 civila iz helihoptera (Uran u 11.kući) uključujući i novinare Rojtersa. Za ovo otkriće je bila odgovorna Čelsi Mening (tada Bredli Mening) koja je radila za američku tajnu službu u okviru američke vojske i koja je iz patriotskih razloga odlučila da pusti ovu informaciju u javnost.

Čelsi Mening u Asanžovom horoskopu možemo posmatrati iz 11.kuće kao taj Pluton (transformacija/seksualnost) kvadrat Venera u Blizancima u 7.kući (svi oni preko puta njega) jer je Brendli Mening vojnik ubrzo nakon puštanja tih informacija promenio pol i postao žena, Čelsi. Nije to bio jedini patriotski čin vezan za Vikiliks. Vikiliks je 2013. godine pomogao Edvardu Snoudenu, bivšem radniku NSA (Nacionalne bezbednosne agencije) da dobije azil u Rusiji nakon što je raskrinkao fenomen globalnog nadzora ida Amerika putem digitalnih tehnologija nadzire ceo svet. I sam Asanž ima tendenciju ka patriotizmu u najboljem smislu te reči sa Suncem u Raku koji gleda i u konjunkciji je sa Merkurom, vladarom 11. i 7. kuće (svi preko puta njega). Al to Sunce u 8. kući ga stalno baca u krizne situacije, još u kvadratu s Uranom mu daje taj buntovnički duh u grupama. Opet njegov MC u Lavu mu daje težnju ka statusu i slavi koju je on u životu i dobio. Al vladar 10. u 8. kući opet znači da mu ta slava može i doći glave, odnosno da nakon visokog leta može i nisko da padne. Nakon što je Vikiliks objavio najznačajnije fajlove vezane za rat u Iraku i Avganistanu američka Vlada optužuje Asanža za špijunažu, a u medjuvremenu se iste 2010. godine dešava i švedska optužba za silovanje. Ta 2010. godina je svakako za njega bila najbitnija i najkritičnija što ćemo kasnije videti i u solaru za tu godinu. Kad vidimo da mu je vladar osme kuće u 9.kući i još gleda na Plutona koji je u kvadratu sa Venerom u Blizancima, vidimo dve žene (Blizanci) u inostranstvu (Švedskoj) koje ga optužuju za silovanje (kvadrat Venere i Plutona).

"Jedan od najboljih načina da postigneš pravdu je da rasvetliš nepravdu..."

19.juna 2012. Asanž je tražio politički azil u ambasadi Ekvadora u Londonu. Već tad je osećao da se steže obruč oko njega zbog svih stvari koje je Vikiliks izneo na svetlost dana. Pored toga imao je i švedsku optužnicu vezanu za navodno silovanje. Sunce (on, vladar 10.kuće) trigon Mesec u 12. mu daje opciju da kroz sopstvenu status uspe da dobije mogućnost da se izoluje/sakrije od opasnosti. Sunce je i u trigonu s Jupiterom pa preko svog statusa on promoviše moralne vrednosti, kome? Dispozitor Jupitera je Mars u Vodoliji – pa društvu, kolektivu.

Tadašnji predsednik države Ekvador mu daje neograničenipolitički azil i on će u ambasadi boraviti do 11. aprila 2019.
Grad London je u znaku Blizanaca, a Blizanci su u Asanžovom horoskopu na vrhu 7. kuće što je ujedno i kuća njegovih otvorenih neprijatelja. Još se na vrhu 7. kuće nalazi i Saturn koji je u aplikacionoj opoziciji sa njegovim vladarom Ascendenta Neptunom u 1.kući.

Da li on ima izlaz iz ove situacije? Nema.
Da li će se umešati i neko treći? Hoće.

Amerika (zanimljivo je da je Amerika “rodjena” 4. jula, samo jedan dan nakon Asanža i njeno Sunce bi palo odmah pored njegovog u 8.kuću). Sa 7. i 8. kućom u istom znaku možemo reći da mu njegovi neprijatelji mogu doći glave.

Kada je se razotkrivanje zločina tretira kao vršenje zločina, vama vladaju zločinci.

2. aprila 2019. novi predsednik Ekvadora Moreno objavljuje da je Asanž prekršio uslove azila (navodno su izašli neki snimci Morena vezani za korupciju za koje se optuživao Vikiliks) i da će ga predati britanskoj policiji.
Već tad je bilo jasno da je to samo bio izgovor za njegovo izbacivanje iz ambasade i da je Ekvador dobio za to veliku pozajmicu od Medjunarodnog monetarnog fonda.

Koji tranzit je doveo do toga da Asanž bude izbačen, uhapšen i odmah prebačen u jedan od najgorih zatvora na svetu Belmarš – zovu ga i britanski Gvantanamo. Manje od mesec dana pre toga tranzitni Uran (Asanžu je Uran vladar 4.kuće) prelazi u znak svog pada, u znak Bika. Kako prelazi u Bika on tako u Asanžovom natalu aktivira znak Bika koji je umetnut u 6.kući i pravi opoziciju sa natalnim mesecom u Škorpiji u umetnutoj 12.kući. Ujedno je vladar umetnute 6.kuće Venera koja je vladar i 12.kuće.
Sve ukazuje na to da će on vezano za neke skrivene/nevidljive stvari vezane za njegov posao da završi u izolaciji-zatvoru. Ako vidimo i da je Uran njemu vladar 4.kuće i da on natalno pravi kvadrat sa Suncem vladarom 10.kuće mi vidimo da se njemu aktivacijom Sunce kvadrat Uran tranzitno aktivira to i u natalu. Tačno kada je tranzitno Sunce prešlo u znak Bika i napravilo konjunkciju sa tranzitnim Uranom, on “pada”, gubi status azila i postaje zatvorenik u izolaciji. Njemu će u godinama koje slede sa Uranom u Biku taj Mesec u Škorpiji, vladar 9.kuće (ideala, zakona, morala) biti napadnut od tranzitnog Urana. Najgore je i bilo poslednjih godinu dana kada se tranzitni Uran šetao direktno, stacionarno i retro tačno oko stepena njegovog Sunca. To mu je donelo i psihičke probleme i loše zdravlje i nemogućnost mrdanja sa mrtve tačke.

Nadamo se sam da će stvar malo popustiti kad Uran odmakne na kasnije stepenove i odvoji se od natalnog Meseca. Da stvar bude još gora u to vreme kada je uhapšen tranzitni Pluton dolazi na vrh njegove 3. kuće (polje komunikacije, medija) i dodatno mu otežava stvari u tom smislu. Kada udje u Vodoliju 2023. aktiviraće mu 4.kuću pa ćemo videti koju vrstu transformacije doma to može doneti – nadajmo se iznenadnu, neočekivanu i dobru.

"Znanje je uvek išlo gore ka episkopima i kraljevima, a ne dole ka kmetovima i robovima..."


About author

Jovana

Jovana Bogoslovov je rođena u Beogradu. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "AstroLabium ".
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo, zoom-om ili viberom, radi ponedeljkom i petkom
Zakažite razgovor slanjem poruke na viber: +381694443220


Scroll to Top