Mesec u konjunkciji ili aflikovan od Neptuna

autor teksta: Jovana Bogoslovov objavljeno: 2020.godine viber: +381 69 444 3 220


Mesec simbolički predstavlja dušu. Smatra se najvažnijim nebeskim telom, zbog svog uticaja na um i emocije. Oslikava način na koji doživljavamo svet i povezujemo se sa njim.
Oslikava primarni ženski princip. Upravlja osećajima, i izrazava potrebu za spontanošću i udobnošću jer se plaši. Svi su strahovi sazdani u Mesecu (druge planete modeliraju kako će se ispoljiti).
Svaka trauma je sadržana u Mesecu. Mesec voli noć i intimu, kuću, pa tu i traži tačku smirenja.
Mesec upravlja rodjenjem. Takođe predstavlja majku, ženu, kao i ćerku kad se uda i postane majka. kao i vrstu odnosa koju sa majkom (pa dalje is a ženom i ćerkama) gradimo, kao i samo blagostanje porodice, poreklo, odgoj i sve ostale faktore koji imaju dubok uticaj na psihologiju i život osobe.
Vlada početkom života i dešavanjima do 04.godine kao i osećajima iz prenatalnog perioda. Vlada i dvadeset i četvrtom godinom kao i šezdeset i šestom godinom.
Vlada i podsvešću i snovima. Predstavlja um, emocije, pranu, vodu i tečnosti. Predstavlja i hranu, kao i materijalne potrebe i egzistenciju samog natusa.
Položaj Meseca u natalnoj karti pokazuje način na koji osoba misli i oseća, njene/njegove važne teme u životu i njegov odnos sa spoljnim svetom.


Rođeni sa konjunkcijom Meseca i Neptuna ili aflikovanim Mesecom od Neptuna (u kvadratu ili opoziciji), zavisno od znakova u kome se događa konjunkcija, kvadrat ili opozicija; ispoljavaju veliku osetljivost za stvari i događaje koji su za druge ljude gotovo neprimetni.
Ovako postavljen Mesec simbolizuje dugo lutanje i potragu za nekim svojim mirom. Oslikava i bukvalno teško buđenje iz sna - poput trenutka kada širom otvorite oči a još uvek niste izašli iz sna.
Dalje oslikava i "vizije" kao skoro stvarne slike - na javi, sklonost zavisnostima i neizbežni skandal. Ne moraju to nužno biti zavisnosti poput nikotina ili alkohola.
Nekada se čovek godinama truje na poslu, a toga nije svestan - poput fabričkih radnika, limara, molera, slikara.

Nekada zna da donese i veliku žrtvu za porodicu, za državu ili narod, gotovo nesagledivu empatiju prema majci i ženi.
Ponekad i ugroženu ili bolesnu majku, razočaranu, lažljivu ili izolovanu ženu (kod muškarca), zaboravljene fragmente detinjstva, brigu oko doma (stana) ili izbeglištvo u kom čovek zaboravi ili "izmisli" poreklo.

Ponekad i glumca koji se toliko uživi u ulogu koju igra da zaboravi na stvarnog sebe. Nekada i laž sa kojom živite godinama a ne vidite je.

A najviše od svega, ovako postavljen Mesec oslikava i trenutak u kom se čovek isključi iz realnosti i u toj praznini može godinama ostati, negde u svom svetu.

 

naslovna strana Mesec u znaku Riba Neptun u znaku Riba viber: +381 69 444 3 220

Scroll to Top