t Delimično pomračenje Sunca (delimična Solarna eklipsa) 15.februara 2018.godine u 22h 06minuta na 27°Vodolije 08′ piše. Jovana Lučić Gajić, tekst objavljen februara 2018.godine - Dobrodošli na zvaničnu stranicu astrologa Jovane Lučić Gajić - Welcome to the official Jovana Lucic Gajic website

Pomračenje Sunca nastaje kada se Mesec postavi između Sunca i Zemlje pa nam sa Zemlje zakloni Sunce. Prstenasto pomračenje nastaje kada je prividni prečnik Meseca manji od Suncevog tako da se oko Mesečevog diska vidi svetli prsten Sunca. Tokom jedne godine može biti najviše sedam pomračenja, tri Mesečeva i četiri Sunčeva ili dva Mesečeva i pet Sunčevih.

Ove godine imamo Pomračenja Sunca
15. Februara 2018.godine na 27° Vodolije 08´;
13. Jula 2018.godine na 20° Raka 41´;
11. Avgusta 2018.godine na 18°Lava 42´

U četvrtak, 15.februara 2018.godine će se oko 22.06 (posmatrano iz Beograda), dogoditi delimično pomračenje Sunca na 27° Vodolije 08’ u blizini fiksne zvezde Gienah, koje neće biti vidljivo iz naših krajeva, ali će proći duž Južne Amerike i biti vidljivo sa teritorije Antarktika.

Ova Solarna Eklipsa će se dogoditi na zvezdi Gienah.
Zvezda
Gienah emocije čini nestabilnim i loše artikulisanim, a svaki talenat kasno dovodi do izražaja. Takodje, oslikava i ljubav prema vodi, plivanju ali i umetnosti.
Predstavlja na neki način i buđenje svesti i ponovno "rođenje" (novu šansu) bilo da je u pitanju naš privatni život bilo da je u pitanju partnerstvo ili posao.

Ova zvezda nagoveštava i period samoprocene, kao i analiziranje ličnih nedostataka i kvaliteta. Na neki način i oslobađanje od osećaja krivice koji nas prati zadnjih meseci te mogućnost da se da druga šansa osobama koji nas okružuju.