Pun Mesec u znaku Škorpije 27.aprila 2021.godine

Krećući se po nebeskom svodu, Mesec zatvori pun krug za 27 dana i nekoliko sati. Obilazeći oko Zemlje i sa Zemljom oko Sunca, Mesec prema njima zauzima različite položaje. Mesec je zbog stalnog menjanja položaja prema Suncu i Zemlji različito osvetljen i sa Zemlje se vidi u različitim oblicima – fazama: kao mlad Mesec ili mladina (koji se najcesce ne vidi - osim u vreme pomračenja Sunca); Mesec u prvoj četvrti – vidi se uveče i zalazi u ponoć; pun Mesec (izlazi kad zađe Sunce i može se videti celu noć) kao i poslednja četvrt kada Mesec izlazi u ponoć i vidi se do izlaska Sunca.

Mesec u osnovi simbolizuje primarni ženski princip. Upravlja osećajima, izrazava potrebu za spontanošću i udobnošću jer se plaši. Svi su strahovi sazdani u Mesecu - druge planete modeliraju kako će se taj strah ispoljiti. Svaka trauma je sadržana takodje u Mesecu. Mesec voli noć, intimu i kuću, pa najčešće tu traži tačku smirenja. Pretstavlja majku i ženu, kao i ćerku kad se uda i postane majka. Upravlja i rodjenjem. početkom života i kao i dešavanjima do pete godine, ali i osećajima iz prenatalnog perioda. Podsvest i snovi su pod uplivom Meseca, kao i sam mozak i levo oko.
Početak neke faze dogadjaja, oslikava Mlad Mesec, kulminaciju iste Pun Mesec.

Ovde dve faze Meseca su takođe poznate i kao kosmički udah i izdah. Prosečno na svakih trinaest i po dana iza Mladog Meseca dolazi Pun Mesec. Znači, sada završavamo sve što je započeto pre dve nedelje.

27.aprila 2021.godine oko 05.32 po lokalnom računanju vremena za Beograd Imaćemo Pun Mesec na 07°06′ znaka Škorpije u blizini fiksne zvezde An-Nasaqan.

Ova zvezda ima prirodu Venere i Merkura. Daruje umetnički talenat i ljubav prema cveću, ali i gubitak snage, malaksalost i razočaranje.
Ova zvezda, takodje, nosi i sklonosta ka užitku koji mogu voditi ka bolesti, sramoti i zatvoru. (George Noonan, 1990, str.10.)

Pun Mesec u znaku Škorpije, narednih dana, nosi velika emocionalna kolebanja, ekstremnu emotivnost, napetost, depresiju, plačljivost, melanholiju i jaku zabrinutost za finansije, nesanicu, poremećaj sna, pojačano unošenje tečnosti u organizam i povećanu atmosfersku vlažnost. Izražene su emocije netrpeljivosti i netolerancije.

Kvadratom Meseca prema Saturnu sada se javlja snažan sukob između želja, očekivanja і trenutne pozicije i prethodnih životnog iskustva. Otudjenost i hronična usamljenost. Odbijanje i nedostatak bliskosti. Pesimizam, depresija, strahovi. Mesec u Marsovom dekanu ukazuje i da koliko god pokušavali da zadržite miran, pasivan i prijateljski stav, neko iz vaše neposredne okoline će se poneti silovito i netaktično, pa je stres nemoguće izbeći.
Namera da se nesporazum ispravi, opozicijom prema Merkuru, po svaku cenu neće vas odvesti nikud. Zakomplikovaćete samo već "uzavrelu situaciju" i preživeti stres ni zbog čega važnog.
Dezinformacija i zabuna oduzeće vam vreme i živce. Zbrka oko stvarnog i subjektivnog može se aktivirati, pa izazvati i probleme u prijateljskim odnosima ili grupi. Rasprave o prošlosti, tradiciji, porodici, moralu ili finansijama mogu takodje lako biti izbegnute, samo ako se potrudite.

Zadržite toleranciju i prijateljski stav, povucite se na fin način iz bilo kakve iritirajuće komunikacije. Ne pokušavajte da zadržite odnos i ispravite nesporazume ili umirite ljutnju druge strane, nego se sklonite!
Efekat Punog Meseca osetiće se bar dan ranije I trajaće još koji dan nakon Punog Meseca.
Nesanica, poremećaj sna, pojačano unošenje tečnosti u organizam, povećana atmosferska vlažnost. Snažna uzbuđenja, emocionalna і fizička napetost, smenjuju se sa fazama pasivnosti і apatije. Starijim osobama opasnost infarkta, nestabilnima mogućnost suicida, mladima opasnost u saobraćajnim nesrećama.

Author
astrolog

Jovana Bogoslovov

ovana Bogoslovov je rođena u Beogradu 1974.g. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama.
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "DJuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27".
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima astrološke emisije na Televizijama u regionu.
Sa klijentima uživo ili skypeom radi ponedeljkom i petkom.