Dobrodošli na zvaničnu stranicu astrologa Jovane Lučić Gajić
e-mail: jovanalg@yahoo.com, skype: joanna.lucic.gajic

Nedeljni horoskop od 14. avgusta 2017.god. 

piše: Jovana Lučić Gajić, tekst objavljen: avgusta 2017.godine /
sponzor rubrike: Beauty Clinique - Klinika za lepotu i Tao Tao medenjaci i popsi


OVAN:
Umorila vas je usamljenost? Bilo da ste u vezi ili ste slobodni. Dolazi kraj leta i vi ste se zaželeli emocija.
Boravak Sunca i Marsa u vašem polju ljubavi doneće snažnu potrebu da zablistate kako u medjuljudskim odnosima, tako i u emotivom odnosu.
Ukoliko ste u bilo kom obliku zajednistva, sopstvenu vrednost sada doživljavate uglavnom posredstvom druge strane. Neophodan vam je osećaj zajedničkog cilja sa partnerom, ali sada se čini da se sve ipak odvija na vašu inicijativu. Zar sve morate samo vi? Pitate se. Učestali sukobi sredinom nedelje neće vas odvesti na put razumevanja ni dogovora, pa pokušajte da ne forsirate razgovore iz prošlosti i da bar u ovoj nedelji ne “svodite bilans” zajedništva. Nije vreme za to.
Ukoliko ste slobodni, naredna nedelja nosi ozbiljne izazove. Pa, spremite se! svakodnevno se “sudarate” sa nekim ko bi možda bio prava osoba za vas. Samo otvorite srce i menju bliskim prijateljima ćete, možda na prvom rodjendanu, zabavi ili u kafiću upoznati osobu koju ste dugo čekali.

BIK:

Osećaj nerazumevanja od strane partnera vam remeti nedelju i s vremena na vreme se vraćate u davne trenutke u kojima ste bili spokojni. Nije sve kako izgleda. Pitomi i dobronamerni, zna partner koga je birao. Samo da još sada vidi da tugujete.
Ukoliko ste zauzeti, čini vam se da ste čitavom svetu za sve krivi. Stisli ste se i mirujete. Ipak tranzitni Mars koji gradi tokom nedelje kvadrat sa vašim Suncem, može uzrokovati, gotovo ratno stanje u području emocija. Samo budite pasivni i ne učestvujte u sukobima ili napadu. Mešanje drugih članova porodice vas najviše može zaboleti. Samo polako.
Ukoliko ste usamljeni, postali ste prava “meta” osobi koja je već duže vreme zainteresovana za vas. Ako radite, kolega sa posla više ne krije interesovanje, ali vam oni koje smatrate prijateljima, prave situacije koje vas samo teraju da se izmaknete i propustite šansu. Ove situacije mogu bit ii krajnje dobronamerne, pa polako.

BLIZANCI:

Veseli ste i prijatno društvo, pa lako privlačite pažnju ove nedelje. Sada bi najradije da putujete i sklopite nova poznanstva. Ako može, i emotivne kontakte. Umorio vas je Saturn prethodnih dve godine, boraveći u vašoj sedmoj kući. Sada bi malo da budete sami. Sukobi u svakodnevnici i iritacija koju možete imati kroz posao, ostavlja emocije za neke druge dane.
Ukoliko ste zauzeti, spremniji ste za razgovor nego u prethodnom periodu i nekako kao da je došao trenutak da se raspravi sve što je bio “kamen spoticanja” u prethodnim mesecima. Spremni ste na apsolutnu saradnju, samo da li je partner spreman? Sve manje imate strpljenja za kritike na svoj račun i koliko god vi bili “dete” koje će kroz šalu da teške teme okrene u drugom pravcu, partner se koleba i menja raspoloženja od ujutru do uveče.
Ukoliko ste usamljeni, ne znate na koju ćete stranu pre. Naravno, ništa se važno ne dešava, ali komunikacija sa više osoba u isto vreme vas je ove nedelje stvarno umorila. Pokušajte da se orjentišete na jednu osobu ili bar na trenutak napravite prekid komunikacije sa svim akterima vašeg ljubavnog života.

RAK:

Na trenutak ste digli ruke od emotivnog života. Više nemate strpljenja da se bavite ovom temom. Ili ste se zaglavili u emociji koja nikako da se realizuje sa osobom iz prošlosti, ili ste rešili da svoj ljubavni život menjate.
Ukoliko ste u dužoj vezi ili braku, već početkom nedelje imate pravu malu dramu koju će uzrokovati partner ili porodica. Neko će pokušati da vas menja I da kontroliše vašu svakodnevnicu. Baš tada, vi možete punom snagom odreagovati tako da se svi začude kako je jedan inače miran Rakić postao tako ratoboran. I već od srede će doći sve na svoje mesto. Uživajte i manje brinite za porodicu ili blisko okruženje.
Ukoliko ste slobodni, primećujete interesovanje osobe koju srećete preko posla (vašeg ili njegovog) i prija vam odmereno udvaranje. Sada ste već spremni da “volite do smrti”, samo da se pojavi pravi. Pa sredinom nedelje, na trenutak možete čak biti i iznenadjeni reakcijom druge strane u odnosu na vas. Naravno, njen/njegov hrabri čin zavodjenja iz vas će izmamiti smešak i možda i prihvatanje ponude za pićence. Uživajte.

LAV:

Privodite kraju stare odnose i već se osećate daleko bolje nego tokom prethodnog perioda. Šta ste imali da kažete rekli ste, suze koje ste prolili a niko ih nije video, su prolivene. Sad ste se zainatili za korak napre, i tako i nastavite.
Ukoliko ste u dužoj vezi ili braku, naredna nedelja nosi ozbiljne promene, ili u vama u odnosu na postojećeg partnera ili uopšte konačno zatvaranje vrata osobi koja vam je samo unela nemir u život. Zaista bez razloga, jer vi sami sa sobom nemate problem. Nova osoba se pojavila u vašem životu, možda malo mladja od vas, ili bar mladja od aktuelnog partnera. Iskoristite njeno interesovanje i povratite entuzijazam.
Ukoliko ste sami, vreme je da “zatvorite vrata” priči o prošlosti i da krenete dalje. Uznemireni ste i plašite se da možda, neko ko bi vas zainteresovao, neće biti fasciniran vašom pojavom. Šta se sa vama desilo? Hrabro glavu gore i uživajte. Dve osobe su aktivne (i uporne) tokom naredne nedelje, i jako zainteresovane za vas. Ipak, glas koji čujete sredinom nedelje o osobi iz prošlosti i njenom i daljem interesovanju za vas, može vas dovesti u nedoumicu.

DEVICA:

Zamerate svima svaku reč, bez razmišljanja šta je druga strana htela da kaže. Osećate da vam treba više prostora, i da je druga strana suviše pasivna, pa je sve na vama. Perfekcionista po prirodi, ove nedelje, može da se saplete u mrežu “nesavršene” emocije koja će vas ostaviti bez reči. Dopadate se nekom! Opustite se i ne analizirajte sve.
Ukoliko ste u dužoj vezi ili braku, prepustate se odnosu I na neki način preuzimate “brigu” za partnera. Zaštitnički raspoloženi ove nedelje, kako prema partner tako i prema okolini, u jednom trenutku se možete pitati “šta je samnom”? Polako, slušajte svoje reči, i razmislite da li bi se vama svidelo da druga strana tako priča.
Ukoliko ste usamljeni, razmišljate o prošlosti i neprimetno počinjete razgovor sa novom osobom koja se interesuje za vas. Ove nedelje neko će naći “izgovor za razgovor” kako bi vam se približio. Kako ste vi daleko spontaniji kada se govori o radu, prihvatite “temu” i počnite jedan lep odnos koji možda ode i u romansu.

VAGA:
Nova šansa je pred vama na svakom planu, pa i na ljubavnom. Teret polako pada sa vaših ledja i tek sada možete da kažete da u ovim teškim, dramatičnim i stresnim danima koji su iza vas, tagovi na vagi se još uvek drže u balansu. Izmoreni, iscedjeni, ali još uvek spremni za sve dobro što tek treba da dodje.
Ukoliko ste u dužoj vezi ili braku, partner postaje nasilan, bilo verbalno ili fizički. A vi to nikako ne možete da trpite. Zajedljivost i provokacije od strane partnera i vaša potreba da zadržite dostojanstvo i meru, mogu obeležiti narednu nedelju. Ipak, Vaga kao mirotvorac će i ovog puta pokazati kako dobro balansira odnos.
Ukoliko ste slobodni, nećete moći da se izmigoljite osobi koja je duže već zainteresovana za vas. Anonimni poziv ili poruka, držaće vas cele nedelje u dilemi. Sredinom nedelje lepo iznenadjenje će vas pokrenuti da razmišljate šta dalje sa emotivnim životom. Pripazite samo kako odbijate udvaranja ove nedelje, jer će svi biti pomalo ljuti na vas. Vrata koja sada zatvorite, zauvek će ostati zatvorena.

ŠKORPIJA:
Da li ste znali da vi možete bez svih, ali retko ko bez vas, kad se izmaknete iz njegovog života, i ostavite noseći zid da padne? Ovo je nedelja krupnih odluka i gotovo zadnje šanse da se nešto menja. Iskoristite je! Poslovno ili privatno.
Ukoliko ste u dužoj vezi ili braku, sada ste aktivni i manje spremni na kompromise. Iritira vas prenemaganje voljene osobe i kada iznesete svoj stav, druga strana je uvredjena i šokirana jer se odavno navikla da vi odćutite sve što niko ne bi. Prolazni sukobi su neminovni krajem nedelje, samo ne uzimajte sve k srcu.
Ukoliko ste slobodni, naredni dani nagoveštavaju pravi prolom strasti i mogućnost naglog ulaska u odnos od koga, sada druga strana, može očekivati više nego sto ste vi spremni da date. Kako god, uživajte i prepustite se. Pred vama će sigurno biti neko kome će vaše prisustvo biti nagrada, a vama njegovo/njeno šansa za ostvarenje bezuslovne emocije.

STRELAC:

Precenjivanje sopstvenih mogućnosti druge strane vas dovodi u situaciju da se zapitate ko je lud, vi ili on/ona? Vaš prirodni optimizam, malo narušen u zadnjih par meseci, ipak ostavlja prostor dugoj strani. Ipak, previše ste se zapričali sami sa sobom i u potrebi da ostanete “slobodni strelac” možete ispustiti priliku da se “skrasite”.
Ukoliko ste u dužoj vezi ili braku, konačno nalazite malo vremena da se pozabavite partnerom i njegovim očekivanjem. Druga strana, ipak postaje nemoguće tvrdoglava. Dogovor i sklad je ostvarljiv krajem nedelje, pa možda bi bilo najbolje da planirate romantični vikend.
Ukoliko ste slobodni, budite na oprezu. Zauzeta osoba će biti zainteresovana za vas. Pokušaj komunikacije i interesantna ponuda nove osobe u vašem životu može delovati primamljivo ali i sumnjivo.  Prvo sve dobro proverite pa onda reagujte. Sada privlačite više pažnje, šteta što vama niko nije dovoljno interesantan. Vest sa puta stiže, odgovorite.

JARAC:

Želite sve da menjate iz korena, suviše dugo ste čekali pomak unapred. Početak nedelje nosi i krizu ali i šansu da se sve okrene u vašu korist. Razmislite o tome koliko ste se vremena objektivno odmarali u zadnjih par godina. Ni malo?
Ukoliko ste u dužoj vezi ili braku, ćutite i trpite situaciju koja vam se ni malo ne dopada. Partnerova očekivanja postaju sve veća a vaša produktivnost sve manja. Usamljeni ste i čini vam se da ste zloupotrebljeni, iskorišćeni. Ne razumete se najbolje sa drugom stranom. Ono što vi doživljavate nije objektivna slika.
Ukoliko ste slobodni, nenamerno ili ishitreno možete povrediti nekog ko bi mogao baš da vas usreći. Sada se ta osoba udaljava, i prilika da se reaguje je ove nedelje. Kasnije će biti daleko teže. Vi emocije potvrdjujete konkretnim stvarima, ali nekom drugom je potrebno i malo pažnje. Okupirani ste poslom, preprekama na poslu i ne vidite da gubite, možda šansu da budete voljeni.

VODOLIJA:

Dolaskom druge polovine avgusta, došle su i nenadane prilike da menjate sve. I što više prilika ima, to vi više odbijate svaku mogućnost. Možda zato što stvari sagledavate dalje od drugih? Možda i što ste trenutno na ivici da “prasnete” i koliko god rizično i nepoželjno bilo, odete iz svih situacija u kojima se nalazite, a koje osećate kao ropstvo. Još uvek vam se vrti u glavi od praznih priča. Primirite se.
Ukoliko ste u dužoj vezi ili braku, pokušavate da zadržite prijateljski stav i da tolerišete većinu nelogičnih stvari koje partner radi. Vi razumete ceo svet, ali vas niko. Kao da pričate na nekom čudnom jeziku? Potreba za slobodom raste, nervoza oko posla je dovoljna, pa vam ne treba i “popovanje druge strane”.
Ukoliko ste slobodni, flert nije isključen u narednoj nedelji, ali ni beg od osobe koje vas ubrzo nakon prvih kontakata “davi” svojim problemima i nameće stavove i želje u tako kratkoj komunikaciji. Uživajte u vazduhu koji slobodno dišete.

RIBE:

Tokom nedelje možete biti polomljeni spoljašnjim uticajima i unutrašnjim impresijama. Osobe koje vas okružuju mogu vas učiniti izgubljenim u prostoru i vremenu. Postajete veoma asocijalni, i bivate sve više zatvoreni za komunikaciju sa spoljašnjim svetom.
Ipak, ljubav vam se smeši, samo da se rešite privremenog stanja u kome se nalazite i počnete da uživate.
Ukoliko ste u dužoj vezi ili braku, partner pokušava da predloži dogovor oko dugoročnih planova. Trenutno ste nošeni emocijama i ne znate kako da mu objasnite da vam je potrebno samo jedno malo super ispunjenje da bi se vratili u stvarnost. Ali to super ispunjenje mora da dodje od drugih, prijatelja, rodjaka, neznanaca.
Ukoliko ste slobodni, neko koga smatrate prijateljem uporno pokušava da vam se približi. Vi to ne vidite? Ili nećete da vidite? Vi sanjate o nekom iz prošlosti, koga ste baš tamo, ostavili idealizovanog. Vratite se u sadašnjost i uživajte.
Jovana Lučić Gajić
 je rođena u Beogradu 1974.godine. Živi i radi u istom.
Od 1993. do 1997. je uredjivala emisiju "Noć sa astrologom" na beogradskim radio stanicama. 
Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu "Đuro Salaj".
Od 2008. godine do danas predaje u svojoj školi "JovanaL27". 
Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na Televizijama u regionu.  
Sa klijentima uživo ili skypeom radi utorkom i četvrtkom.

e-mail: jovanalg@yahoo.com
mob/viber: +381 61 195 0953 

photo: Nenad Vujić