t Totalno pomračenje Meseca januara 2018.godine

Sutra, 31.januara 2018.godine u 14 časova i 26 minuta, ćemo imati totalno pomračenje Meseca na 11* 37' znaka Lava.
Pomračenje će biti vidljivo sa velikog dela Amerike, dela severoistočne Evrope, dela Rusije i Azije, dela Indijskog okeana, Pacifika i Australije.

Ova Lunarna eklipsa će se dogoditi u blizini fiksnih zvezda Giansar i Acubens.
Zvezda Acubens ima prirodu Saturna i Merkura, pojačava destruktivnost, otkriva skrivene stvari, zlonamernost i laži.
Takodje, ova zvezda daje i patnju zbog nepravde i uzbudjenje zbog neprilika u koje nas najbliži uvode.
Zvezda Giansar ima prirodu Marsa i Saturna, ukazuje na pljačke i opasnost od trovanja.
Ova Zvezda nagoveštava kraj starog i početak novog ciklusa.Šta predstavlja Pomračenje Meseca?


Eklipse najavljuju nadolazeća negativna dešavanja, bilo da je reč o natalnom, horarnom ili mundanom horoskopu, a primarna važnost se daje solarnim eklipsama. Jedna od njih će se dogoditi 15.februara. O njoj drugom prilikom.

Na ličnom planu, ovu lunarnu eklipsu će naročito osetiti rodjeni sa Suncem ili ascendentom u fiksnim znakovima kao i oni koji imaju Mesec u drugoj dekadi fiksnih znakova (Vodolija, Lav, Škorpija i Bik ). 
Sam Mesec predstavlja drugo svetlo telo. Zajedno sa Venerom i Marsom vlada nesvesnim delom ličnosti. Prestavlja odraz svetlosti i reflekciju, podsvest, majku, ženu, dom, porodicu, kuću, emocionalnu stabilnost ili nestabilnost. Mesec je i akumulator slika, mašte, pa i mozak i um.
Sam znak Lava simbolizuje zabavu, decu, ljubav al ii vlast. U narednim danima naglašen ego, neće vam dopustiti da dozvolite drugima da se mešaju u stvari privatne prirode. Težnja ka moći i sukobi sa nadredjenima (šefovima) mogu uzeti maha.
Dakle, ova Lunarna eklipsa (zajedno sa narednom Solarnom u znaku Vodolije), nas uvodi u narednih par meseci velikih promena na privatnom planu. Naročito na planu ljubavi i dece.

Za početak, pogledajte polje u kome se odigravaju dve pomenute eklipse (polje koje počinje Lavom i Vodolijom) i videćete šta je u toku i šta će se "lomiti" i menjati u narednim mesecima (1. polje život, fizicko telo, 2 novac, 3 komunikacija, saobraćaj, učenje, rodbina, 4 otac (mada oba roditelja), kuća, dom, 5 zabava, deca, seks I ljubav, 6 bolesti, zdravlje, svakodnevnica, posao, 7 brak, partnerstva, 8 smrt, nasledstva, dugovi, 9 religija, duhovnost, zakon, putovanja, 10 karijera, pozicija i posao, 11 prijatelji, nade, zelje, novac koji mi pada s neba, lutrija, 12 izolacija, patnja, trpljenje, lose stvari koje se desavaju zbog mojih grešaka, poroci, strahovi i tako redom).

Ovo pomračenje Meseca će se ticati promena, u početku ne prijatnih, u onom sektoru gde vam pada znak Laava. Tu se možete osetiti najlomljivijim, jer svako pomračenje uslovno rečeno simbolizuje pobunu i gašenje svetla.
U narednih tri meseca, pokušajte da ne pravite veće promene na stambenom planu (preseljenja, renoviranja, prodaja, kupovina) kao i na emotivnom planu (ulazak u vezu, brak i sl).