.: ... i jedino što mi nedostaje je, možda, vreme, jer čini mi se da sve prolazi nepovratno brzo
Piše: Marija Marković Stijaković

 

Marija Marković Stijaković, student III godine škole astrologije JovanaL27

 

 

 

 

Jeremy Irons je rođen 19.septembra 1948.godine, sa Suncem u znaku Device i Ascendentom na 4°Lava, u malom gradu - luci Cowes (vrh 4.kuće  se nalazi na 12° Vage, manji grad, Neptun, takođe na 12° - luka na reci Medina, poznat-Sunce u Devici u 3.kući, po jedrenju i trkama jahti, sve u simbolici Neptuna, kao i drugog vladara Jupitera na 20°Strelca - sportsko takmičenje koji se nalazi u 5.kući. 
Grad je podeljen na dva dela: istočni i zapadni-Merkur  je u Vagi, takođe u 4.kući, koji su povezani plivajućim, pokretnim mostom-vrh 3.polja na 12°Device-opet simbolika Neptuna - vladar Merkur  na 21°– povezati dva dela, na stepenu Strelca-most, put) na ostrvu “ Isle of Wight” (opet simbolika Neptuna na 12°) u Engleskoj, sin Barbare Anne Brereton Brimery (1914.-1999.) domaćice (majka-4.polje u znaku Vage-u kući) i Paula Dugan Ironsa(1913.-1983.) računovođe(njegovo 6.polje radnog mesta se nalazi na 12°Device, vladar Merkur-pisati, računati, sa Suncem u Devici-poznat tu, služi drugima).

Ironsov otac je radio kao poreski konsultant(vrh 6. u Devici-konsultant, a Sunce na 26°, stepenu Venere, koja gleda na Pluton,  koji je vladar njegovog 8.polja-porez ,gde je i novac-Jupiter u Strelcu) u avionskoj industriji(10.kuća oca, njegov MC je u znaku Vodolije, vladar Uran je otišao u njegovo treće polje-polje kraćih putovanja, tu je i Fortuna na 11°Vodolije, što predstavlja avione i njegovu poziciju.kao i sudbinu ), a majka je za vreme II svetskog rata(Mesec se nalazi na 2°Ovna, vladar Mars na 10°Škorpije, u kvadratu sa Plutonom-rat) radila kao vozač ambulantnih kola i zbrinjavala povređene (njeno 6.polje, radnog mesta  sa pomenutim Mesecom tu,nalazi se na 12° Riba-zbrinjavati povredjene, vladar Neptun, takođe na 12°gleda na Merkur na 21°- stepenu Strelca gde se nalazi i Jupiter, a Merkur i Jupiter prave sekstil-vozač).
Deo porekla Jeremy Ironsa sa majčine strane je Irsko(4.polje majčinog porekla se nalazi na 4°Vodolije, verovatno sa ženske strane, a vladar Uran na 0°Raka, što to potvrđuje jer je otišao u njeno 9.polje-inostranstva čiji se vrh nalazi na 2°Raka, „poznato poreklo njenih predaka“stepenu Venere,vladajućom planetom Bika koja je simbol Irske), a njegov pradeda je bio jedan od prvih Metropoliten policajaca(Uran na 0°Raka, Mesec na 2°Ovna-poznat,prvi, a Mars u Škorpiji pravi kvadrat sa Plutonom, drugi vladar  je Saturn na Regulusu 29°Lava-glavni), a kasnije politički aktivista“Čartista“(vrh 10.kuće pradede se nalazi na 12°Riba, vladar Neptun-politika).
Jeremy ima starijeg brata Christopher-a rođenog 1943. god. i stariju sestru Feilicity Anne koja je rođena 1944.god.(umetnuti Blizanci u 11.polju, puta dva-stariji brat i sestra, Brat, vrh 11.kuće na 21°Bika, stepenu Strelca što daje muško dete, vladar Venera je otišla u muški znak Lava koja to potvrđuje,kao i Uran,najbliža  planeta,koji izokreće pol. Sestra-1.kuća, na 4°Lava, stepenu Raka, a tu je i Venera koja daje žensko dete).
Jeremy je odrastao u kući koja je bila štala adaptirana u kuću sa velikom baštom(vrh 4. na 12° Vage-kuća,stepen Neptuna-pretvoriti, kao i Uran na 0°Raka u 12.što pedstavlja dom-adaptirati, Mars bi u 4.polju do južnog čvora mogao da predstavlja životinje bez glave, koje su nekada živele tu, a velika bašta nosi simboliku Merkura na 21°Vage-lepo uređena, velika jer je na stepenu Strelca, deli kuću na dva dela) koja vodi u otvoreno polje(3.kuća sa Suncem na 26°Device-lepa priroda, čist vazduh), koje izlazi u šumu(vladar 4.polja -Venera u Lavu koja gleda na Pluton , koji je takođe u znaku Lava-šuma, mrak), kroz koju se dolazilo do male luke“zaliva“(vrh trećeg polja na 12°Device-vladar Merkur-put, kraj- 12°, stepen Neptuna koji opet predstavlja vodu,luku)gde su imali tri mala čamca(takođe 12° i Neptun) kojima se često vozio(drugi vladar Jupiter u Strelcu). Iz idiličnog detinjstva  (Neptun na 12°Vage, kao i Merkur na 21°Strelca,zatim i aspekti :Venera sekstil Neptun i Jupiter u istom aspektu sa Merkurom, koji je planeta detinjstva u ovom slučaju),

Sa sedam godina je poslat u pripremnu školu gde se prvih nedelju dana nakon dolaska osećao veoma bolno(vrh treće kuće na 12°Device-poslat u školu,12°-osećao se bolno, a Merkur u 4. na 21° Vage gleda na južni čvor,kao bez glave), ali je onda napredovao napravivši kako on sam kaže svoju ličnu strategiju za opstanak u nepoznatom okruženju(Sunce u 3.polju na 26°Device,stepenu Venere, o čemu govori i aspekt  Sunce kvadrat Jupiter).
Naučio je da prati stvari onako kako teku i živeo tiho (opet 3.kuća u Devici na stepenu Neptuna-tiho).Napravio je svoju malu sopstvenu rutinu.
Boravak tamo uticao je svakako na njegov emocionalni razvoj i formirao je od njega- ono što je sada(o čemu govore aspekti Mesec u trigonu sa Venerom, kao i Venera u sekstilu sa Neptunom).Irons misli da je majka njega i njegovog brata poslala daleko u školu kako bi ona bila slobodna, uživala u životu, kao što je većina majki iz srednje klase i radila(Mesec-majka, u Ovnu, na 2°, stepenu Vage, gde je i njeno prvo polje, vladar Venera-uživanje, sa južnim čvorom do Marsa u Škorpiji u 4.polju njihovog doma, sa aspektom Mesec u kvadratu sa Uranom-neoćekivano ih poslala) .Često su mu u detinjstvu male stvari bile bolnije i značajnije nego veće(3.polje na 12°Device).Tako se on ne seća da je zbog razvoda njegovih roditelja doživeo neku naročitu traumu(o tome govore aspekti Sunca u 3. u opoziciji sa Mesecom, kao i u kvadratu sa Uranom u 12.kući, kao i Neptun na vrhu IC). Seća se više kako se iznervirao kada mu je uginuo pas i cele noći nije spavao zbog toga(Uran na 0°Raka u 12.polju kao vladar njegovog šestog-polja kućnih ljubimaca, koje je na 2° Jarca-stepenu Venere, a to znači da on jako voli životinje).Roditelji su mu se razveli kada je imao 15 god.(Pluton se nalazi u njegovoj  prvoj kući na 15° u znaku Lava i pravi kvadrat sa Marsom u Škorpiji koji je u njegovoj 4.kući).
Otac se zaljubio, otišao od kuće i drugi put se oženio(o čemu govori konjukcija Venere i Plutona u znaku Lava u očevoj 4.kući-zaljubljivanje i drame, zatim Uran u njegovoj 3. iznenadni odlazak, razvod-vrh njegove 7.kuće je na 12°Vage,kao i drugi brak, očevo 9.polje je na 21°Škorpije, stepen Jupitera, a tu je i umetnuti znak Strelca-kasnije, sreća u tom braku i odlazak u drugi grad) .
Njegov brat 6 god. stariji i sestra 4 god. starija su već napustili dom(vladar 11.kuće je na 21°Bika, stepenu Strelca i umetnuti Blizanci što je jasni pokazatelj da oboje odlaze iz doma, kao i kvadratura vladara Venere i Marsa, koji je u 4.kući Jeremy Ironsa).Skoro svo to vreme Jeremy je bio odsutan u internatu, a praznicima je putovao(vrh 3.na 12°Device, sa Suncem na 26°-odsutan od kuće, Merkur na  21°Vage, stepenu Strelca, Jupiter u 5.pravi sekstil sa Merkurom).Ipak mu je bilo teško biti sa majkom koja je bila veoma nesrećna(njegovo 4. a majčino prvo polje je na 12°Vage - Neptun-tuga, razočarenje).
Razvod njegovih roditelja ga je naučio vrednostima porodičnog života, kao i gluma- škola drame koja ga je naučila kako da dodiruje“ bukvalno kako da ruke stavi oko drugog bića“(aspekt Merkur sekstil Jupiter jasno govori o tome).
Kao dečak bio je distanciran dosta od svog oca(Sunce iz 3. pravi kvadrat sa Uranom koji je u 12-kući, kao i isti aspekt sa Jupiterom). Jeremy je oca bliže upoznao dosta kasno(Saturn na 29°Lava,iza Sunca), zato što je on puno putovao i naporno radio(očevo 3.polje počinje u znaku Raka, što govori da mu je „dom“na putu, a tu je i Uran-avionska industrija),a kada bi dolazio kući išao bi pravo u krevet(očevo 12.polje se nalazi na 12°Riba-odlazak na spavanje, i odsustvo od porodice jer je Mesec tu u opoziciji sa Suncem i u kvadratu sa Uranom).Taj odnos nije bio pravi do njegove 21god. U okviru pripremne škole menjao je internat u svojoj 10 god. prvi put (Venera se nalazi u njegovom prvom polju na 10° do Plutona)kao i u 12 god.drugi put, što nije bilo ni malo lako za njega(vrh 3.kuće na 12°Device, a Neptun je takođe na 12°Vage do Merkura).U 13 god. je otišao u nezavisnu „Sherborne school“ u Dorsetu(1962-1966)-Vrh 5.kuće se nalazi na 21°Škorpije, odlazak u drugi grad, drugu školu, tu se nalazi i Jupiter u Strelcu).. Jedno vreme je želeo da bude veterinar (Merkur na 21°Vage)jer je voleo konje(Jupiter na 20°Strelca),ali nije imao sklonosti ka nauci(9.kuća se nalazi na 12°Riba, a Uran u kvadratu sa Mesecom koji je takođe tu).Jeremy je bio jedan od najmlađih i ne naročito intelektualnih učenika. Bio je u stvari na nižem nivou kada je u pitanju učenje(3.kuća se nalazi na 12°Device) što mu je donosilo manje interesantne nastavnike(a Neptun se nalazi do Merkura).
Nije od onih koji krive druge, ali kaže da bi voleo da je za nastavnika imao nekog ko bi mu pružio radost učenja i zainteresovao ga(Jupiter je u 5.kući na 20°, stepenu Škorpije, a Mars se nalazi u kvadratu sa Plutonom). Bio je poznat i kao bubnjar (Mars na 10°Škorpije, a drugi vladar Pluton se nalazi u konjunkciji sa Venerom u znaku Lava) i svirač harmonike (Venera na 10°Lava) u četvoročlanom školskom bendu. Oni su često vikendima svirali u kabinetu za Fiziku(Uran u 12.kući-tajno,kao i četiri člana benda) i zabavljali dečake koji su bežali iz svojih kuća na dva sata nedeljom posle podne(Merkur je na 21°Vage, stepenu Strelca,koji je otišao u 5.polje zabave, a tu je i aspekt Merkur sekstil Jupiter)).
Bio je poznat i kao deo komičarskog dueta koji je izvodio skečeve na Noć veštica(Venera se nalazi u konjunkciji sa Plutonom u znaku Lava).
Često je jahao konje(Jupiter u Strelcu u sekstilu sa Merkurom) što mu je pričinjavalo posebno zadovoljstvo.Sherborne je bila muška škola(Mars), ali se u neposrednoj blizini nalazila i ženska škola(Venera).
Jeremy se seća zabavljanja sa devojkama i skrivanja iza mašina za pranje veša, ali misli da nikada nije bio baš uspešan sa devojkama(o tome govori Mars koji je u kvadratu sa Venerom).
Zato je znao da uzme gitaru u ruke i svira im serenade(jako dobar aspekt Venere koja se nalazi u trigonu sa Mesecom i sekstilu sa Neptunom). U isto vreme iskazivao je i svoje druge talente što mu je donelo uspeh i u vojnoj obuci gde je došao do čina Majora u njegovoj 15 god.(tome je doprineo njegov Mars na 10° u znaku Škorpije,a na njemu se nalazi fixna zvezda Acrux, a kao drugi vladar  je Pluton u Lavu koji se nalazi na 15°- kraljevskom stepenu).
Iste godine je premešten na „English and Arts“, i tada je shvatio da veterina, kao ni vojni poziv nisu za njega.
U školi nije iskazivao želju da glumi, ali kad nije dobro prošao na A nivou, prijavio se na audiciju za školu Drame na“ Bristol Old Vic“(vrh 9.kuće se nalazi na 12°Riba, Venera u sekstilu sa Neptunom, kao i Jupiter u istom aspektu sa Merkurom-pun pogodak za glumu).U međuvremenu dok nije počeo da se bavi glumom Jeremy je radio neke sitne poslove u zajednici kako bi se izdržavao, pa je tako pomagao starim osobama (vrh 6.kuće je u znaku Jarca, a Saturn se nalazi u njegovom 2.polju, polju izvora prihoda koje zarađujemo, na 29°Lava na Regulusu-od vrha do dna i obrnuto),savetovao parove u vezi braka(Merkur na 21°Vage), sređivao ljudima bašte(Sunce na 26°Device,stepenu Bika),bio pokretač omladinske grupe u parohiji(aspekt sekstila Jupitera i Merkura),čistio domove i bio muzičar u bioskopskim redovima(Jupiter na 20°Strelca u 5.kući).Pre toga je otišao  u London i živeo sa ocem i njegovom drugom ženom i od tada postao dosta bliskiji sa njim.
Do tada je njihov odnos bio uzdržan, sa stavom da se muškarci ne dodiruju.Muški stisak ruke i tapkanje po ramenu, to je bilo sve(Mars u Škorpiji).Prvi put je zagrlio oca kada je imao 21 god.(hiron se nalazi na 21°Škorpije, što bi značilo“isceljenje).Otac je u prvi mah bio začuđen, onda je to počelo da mu se dopada, pa je počeo da mu uzvraća zagrljaje(Merkur je takođe na 21° Vage, što predstavlja ruke koje se šire, radost i zadovoljstvo praveći sekstil sa Jupiterom). Jeremy kaže da je veliko zadovoljstvo bilo upoznati tog divnog čoveka-svog oca.
Poslednjih 15. godina života njegovog oca, imali su stvarno blizak odnos, mnogo bolje ga je upoznao kao i sebe samog(to je period života Jeremy Ironsa kada se aktiviralo njegovo 10.polje, kada je puno razmišljao jer se tu nalazi severni čvor na 5°Bika, inače stepenu Lava, a Sunce naravno  predstavlja oca.
Tad kao da je počeo da „živi“, jer se njegov MC nalazi na 12°Ovna-gde je Ovan, tu je početak). Na kraju je Jeremy osećao veliku ljubav prema njemu(Sunce na 26°Device, stepenu Venere koja je u trigonu sa Mesecom-osećanjima), ali nije isto bilo za majku(Mesec-majka opozicija Sunce-otac), koja mu je u testamentu ostavila veliku sumu novca. To njemu  nije mnogo značilo.( jasno se vidi aspektom Mesec kvadrat Uran koji je vladar njegovog polja nasledstva). Otac mu je umro relativno mlad u 69. god. od moždanog udara(vladar očevog 8.polja, kraja života je Pluton, kao i Mars do južnog čvora-što bi značilo“telo bez glave“), a Jeremy-u je za uspomenu na oca ostao pečatni prsten sa oznakama PID(Sunce u 3.kući na 26°-stepenu Vage, a vladar stepena Venera se nalazi jako blizu Ironsovog Ascedenta na 10°Lava i za njega predstavlja neprocenjivu vrednost, jer je do Plutona koji je na kraljevskom stepenu).
Jeremy nije imao prisan odnos sa bratom i sestrom jer su se retko viđali, a brat je i pored zdravstvenih problema( disleksija i problemi sa vidom) kao i protivljenja porodice otišao u Trgovačku mornaricu da plovi po celom svetu.(Prvo polje brata se nalazi na 21°Bika, vladar Venera je otišla u njegovo 3.polje-putovanja do Plutona, što predstavlja dubine,  stepen Strelca daleko, a Jupiter na 20°-stepenu Škorpije, velika voda ).Kada se upisao na „Bristol Old Vic“, školu drame, Jeremy je odučio  dosta stvari koje su mu bile usađene u internatu(Neptun na 12°Vage u dobrom aspektu sa Venerom i Plutonom, kao i Sunce u kvadratu sa Jupiterom). Jedna od stvari koju je otkrio je kako da bude osećajan(Venera trigon Mesec). Na početku školovanja radio je više kao scenski radnik u pozorištu, a vremenom nakon klasične obuke je počeo da igra manje uloge(Merkur na 21°Vage) i na taj način dobija  priliku da se dokazuje. Svoju glumačku karijeru u pozorištu započinje 1969.god.(vrh 5.kuće-pozorišta se nalazi na 21°Škorpije, tu je i hiron, isceljenje, a i Jupiter što govori da se)- od tada  pojavljivao u mnogim Londonskim pozorišnim produkcijama:”The Winters Tale”(Zimska Bajka) – simbolizuje Neptuna, ”Macbeth”(Makbet),’Much Ado About Nothing”(Mnogo buke ni oko čega),”The Taming of the Shrew”(Ukroćena goropad)-Pluton na 15°Lava i “Richard II”. Godine 1984. imao je debi na Broadway-u u predstavi”The Real Thing”(Prava Stvar) i osvojio”Tony”nagradu za Najboljeg glumca, zajedno sa glumicom Glenn Close(period kad se aktiviralo njegovo 10.polje-slave i popularnosti). Irons je igrao u “Royal Shakespire Company” u tri navrata:1976. 1986.-1987.i 2010.godine. 2006.god. nakon 18.god.pauze,nastupao je u teatru:”The Duke of York’. 2008.god. imao je debi igrajući u Nacionalnom teatru u predstavi”Never So Good”(Nikad tako Dobar). 2009. se ponovo pojavio na Broadway-u, pozorištu u New Yorku u predstavi “Impresionizam”.Odigrao je još mnogo uloga u pozorištu(Jupiter u njegovom 5.poju).Pozorište je za Ironsa, po njegovim rečima mnogo teško i ne dozvoljava da čovek ima svoj privatni život. Ironsovo insistiranje da kaže  uvek ono što misli je karakteristično za njega, ali mu to nije uvek donosilo prijatelje(vrh njegove 11.kuće-prijatelja se nalazi u znaku Bika, a vladar Venera pravi kvadrat sa njegovim Marsom koji je u Škorpiji, a tu su i umetnuti Blizanci, koji uvek imaju dve strane). Neke kolege govore o njegovoj snazi i otvorenosti, a drugi o velikoj aroganciji. Za razliku od većine glumaca koji žele da budu voljeni, njemu ne smeta ideja da bude nevoljen,  ne najbolji i najpopularniji(njegovo 8.polje-publike se nalazi na 21°Vodolije, a vladar Uran se nalazi u kvadratu sa Mesecom-popularnost,ali popularnost je vrlo izvesna jer je Mesec u 9. a Uran u 12. polju filma, kao i Sunce-slava njegovom u 3.polju). Jeremy je mešavina temperamenta i šarma(naravno,Venera se nalazi u 1.kući u znaku Lava-vladar Sunce-temperament, posebna harizma,jer je i u konjunkciji sa Plutonom-uvek primećen,magnetski privlačan). On voli da ga ljudi vide onakvog kakav jeste(Ascedent na 4° Lava). Ne želi da bude osoba koja stalno traži odobravanje od drugih (Njegovo Sunce i Mesec se nalaze u kvadratu sa Uranom).

Jeremy Irons je imao prvu veliku filmsku ulogu 1981.god. u romantičnoj drami „The French Lieutenant’s Women“ (Žena Francuskog Poručnika)zajedno sa Meryl Streep za koju je dobio Bafta nominaciju za najboljeg glumca.Posle glumi u filmovima kao što  su: “Moonlighting“(Mesečina-1982.god.), “ Betrayal”( Izdaja-1983.god). i “The Mission” (Misija-1986.god.). Dobio je odlične kritike za portretisanje braće blizanaca ginekologa u filmu David Cronenberga u psihološkom trileru „ Dead Ringers“(Mrtvi prstenovi-1988.god.).Godine 1990. Irons donosi još jedno snažno izvođenje evropskog aristokrate u filmu “ Reversal of Fortune”(Preokret Sreće) i za to dobija mnoge nagrade,uključujući Academy Award for the best actor- “Oskar”(Jupiter u Strelcu) za najboljeg glumca.Drugi značajni filmovi uključujući “The house of spirits”( Kuca Duhova-1993.god.). “ The Lion King”(Kralj lavova-1994. god.).U filmu „ Die Hard with a Vengeance“(Umri muški sa osvetom-1995.god.) glunio je sa Bruce Wilice-om. Jedna od najzapaženijih uloga Jeremy Ironsa,po kojoj ga publika dobro pamti je sigurno u kultnom i provokativnom filmu“ Lolita“ (1997.god.). Sa Džonom Malkovičem je glumio u dva filma: “ The Man in the Iron Mask” (Čovek sa Gvozdenom Maskom-1998.god.) i u filmu „ Eragon“(2006.god.), mada u Eragonu nisu imali zajedničkih scena.Od ostalih njegovih filmova tu su još i :“ The Merchant of Venice“(Trgovac iz Venecije-2004.god.), „ Being Julia“(Kao Julija) i „ Appalosa“(2008.god.).

Jeremy Irons je povremeno i televizijski glumac(vrh 7.kuće se nalazi na 4°Vodolije, na stepenu Raka što mu takođe donosi popularnost).Dobio je prvu nominaciju za Zlatni Globus za njegov televizijski debi u seriji „Brideshead Revisited“(1981.god.).
U 2006.god. nastupao je uz Helen Mirren u TV mini seriji “ Elisabeth I “za koju je dobio Zlatni Globus i Emmy nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu.Zaštitni znak Ironsa-njegov bogat, očaravajući glas.

Jeremy Irons je čitao i audio knjige(njegovo Sunce u 3.polju na 26°Device ,kao i Saturn na 29°Lava u 2.polju,što predstavlja očaravajući glas) Brideshead Revisited“ od Evelyn Waugh, „The Alchemist“ od autora Paulo Coelha, kao i audio knjigu snimajući od Vladimira Nabokova „ Lolita“, po kome je kasnije rađen rimejk istoimenog filma u kom je Irons glumio. Jedna od njegovih poznatijih glasovnih uloga jeste i davanje glasa negativcu Scaru u dugometražnom crtanom filmu Kralj Lavova-Pluton na 15°-kraljevskom stepenu Lava(„ The Lion King“  1994.god.).Pozajmljivao je glasove za još tri Diznijeve atrakcije:„Spaceship Earth“( Svemirski brod Zemlja), „ Epcot“(Epkot), bio je Engleski narator za „ Studio Tram Tour: Behind the Magic“ ( Iza magije).Takođe je davao glas H.G.Wellsu u engleskoj verziji bivše Diznijeve atrakcije „The Time Keeper“-(Čuvar vremena).Jeremy Irons je davao glas i u dva velika dokumentarna filma rađena od strane kanala National Geographic: “ Eye of the Leopard” koji je objavljen 2006.i “ The last Lions”- (Poslednji Lavovi), objavljen 2011. u Februaru.

Godine 1985, Irons je režirao muzički spot za Carly Simon i njenu dosta reklamiranu pesmu (Sunce u 3.kući)“Tired of Being Blonde”( Umorna od toga što sam plavuša). Iako pesma nije postala hit, video spot koji je Irons režirao je dobio punu pažnju velikih medijskih kuća ( MTV) zbog njegovog izuzetnog kvaliteta.Irons je učestvovao i doprineo i u drugim muzičkim događajima kao što je snimanje Viliam Volton Fasade sa Peggy Ashcroft( Pegi Eškroft). Takođe je snimao i pevao pesme iz čuvenog filma“ My Fair Lady“( Moja Draga Damo) sa Kiri Te Kanawa. Poznat je i po ulozi zlog čarobnjaka Profiona u filmu „ Danador“. U 2000 god. snimio je  film „Dungeons and Dragons“(Tamnice i Zmajevi). Ovaj film je pravljen po sadržaju poznate istoimene video igrice.

Jeremy Irons misli da se glumom gubi deo sebe(Sunce koje je vladar njegovog Ascedenta se nalazi u kvadratu sa Uranom koji se nalazi u 12.polju-polju filma), pred filmskom ekipom je to kao“javno skidanje“(7.kuća-javnost, nalazi se na 4°Vodolije-vladar Uran iz 12.-polja filma nalazi se u kvadratu sa Mesecom koji se nalazi u 9.kući-filmske industrije , čiji se vrh nalazi  na 12°Riba). Čovek mora biti hrabar i usuditi se to da učini(Fortuna u 7.kući na 11°Vodolije izokreće stvari). Da postane glumac, navela ga je želja da bude izvan društva-drugačiji(to se vidi pozicijom Urana na 0°Raka,koji se nalazi u njegovom 12. polju-inače polju filma). Po njegovim rečima, tajna glume je biti prirodan“ne glumatati“(Neptun na 12°Vage). Ironsu nije nepoznata veza ljubavi i gubitka i žrtve(što može opisati konjukcija Plutona i Venere u Lavu u njegovom prvom polju). Njegove pojedine uloge i jesu zaista teške, uključujući poremećenu psihu, naravno ne sve. On slobodno priznaje da je pojedine uloge zasnivao na emotivnim ožiljcima iz njegove prošlosti(ova posledica je mogla proizilaziti uz neharmoničan aspekt Meseca u Ovnu koji pravi opoziciju sa Suncem). Tri najznačajnije traume između njegove 7. i 15. god. kada je njegov emotivni život u pitanju su:odlazak u internat sa 7.god., zatim bolan razlaz sa svojim drugom iz klase Henry-em i treća i najbolnija, razvod njegovih roditelja,čega on tada nije bio ni svestan(o čemu govori Neptun u 4.kući).Jeremy ima i tu drugu stranu svoje ličnosti koja je melanholična (Uran u 12.kući na 0° Raka)i kada se osećao depresivno išao je na jednu od tri seansi kod Psihoterapeuta. Tada mu je rečeno da je iskustvo sa njegovom majkom odredilo to da će imati zaštitnički odnos prema ženi(aspekt trigona Venere u Lavu i Meseca u Ovnu).

Jeremy Irons se prvi put oženio sa svojih 20.godina(1969.),a izabranica njegovog srca bila je takodje mlada glumica Julian Allen. Pre ulaska u brak je živeo sa njom tri godine(vladar 5.kuće je Mars u Škorpiji što bi dalo dve ipo, nepune tri god.) i pod pritiskom njene majke je oženio  tada(iznenada,brzo,neočekivano,jer je vrh 7.kuće u Vodoliji). Delimično ulazi u brak iz straha i zbog potrebe za sigurnošću(Vladar  7.polja Uran je otišao u 12.-iz straha, a tu je i Fortuna-sudbinski)). Igrali su tu sezonu u pozorištu zajedno i on smatra da je i to jedan od razloga njihovog brzog razilaženja i razvoda(4°Vodolije, opet Uran na 0°Raka je otišao u 12.a Mesec u 9.polje-zakona, sa kojim Uran pravi kvadrat). Ironsa je nakon samo nekoliko meseci braka Julian ostavila(Fortuna na 11°Vodolije-brzo,kratko) i on je doživeo strašan šok tada(Vodolija-šok,smrt braku, jer vlada i 7. i 8.poljem). Iako tvrdi da nije bio iznenađen, Jeremy je čovek koji je mislio,kad uđe u brak da je to do kraja života(drugi vladar ,Saturn na 29°Lava). On jako veruje u obavezivanje i posvećenost,bilo da je to brak ili pisanje pisma(Merkur  u Vagi koji pravi sekstil sa Jupiterom, kao i trigon Meseca i Venere). Imao je 24.godine kada se zaljubio u poznatu glumicu Sinead Cusack i od tada su njih dvoje zajedno. Upoznao je na jednoj rođendanskoj zabavi u Londonu(vladar njegovog 9.polja-drugog braka Jupiter se nalazi u 5.-zabava,rođendan) i dve stvari su ga odmah privukle njoj. Osetljivost(Mesec se nalazi u njenom 1.polju), pomislio je, to je devojka koju vredi čekati(vrh 9.kuće na 12°Riba-čekati), kao i njeno Irsko poreklo(vrh njene 4.kuće se nalazi na 2°Raka,što govori da je njeno poreklo iz poznate porodice, kao i sam Mesec u 9.takođe na 2°Ovna-stepen Bika-Irska). Sinead Moira Cusack je rođena (18.februara 1948.god.),ćerka Maureen Cusack i Cyrir Cusack, oboje glumci. Ima dve sestre takođe glumice i jednu polusestru(zbog 2°svetski poznati u svojoj branši). Pre veze i braka sa Jeremy Irons-om, Sinead je 1968. god.rodila sina i dala dete na usvajanje(vrh njene 5.kuće, prvog deteta se nalazi na 4°Lava-stepenu Raka, a njen Mesec iz prve kuće pravi kvadrat sa Uranom koji je u 3.kući, zatim dete odvaja od sebe i šalje na put, tu su i drame zbog Plutona koji se nalazi u njenom 5.polju).To dete je sada čovek koji je aktivan u politici ,a zove se Richard  Barnett. Sinead je svakako morala biti već majka pre ulaska u brak sa Jeremy-em jer se Mesec nalazi u njegovom 9.polju.

Igrajući zajedno u rock operi „Goodspel“ Jovana Krstitelja, Jeremy i njegova buduća supruga Sinead Cusack su počeli da se zabavljaju. Glumili su još nekoliko puta zajedno, a najprimetnije u pomenutoj operi, kao i u filmu „Waterland“(Vodena Zemlja) gde su glumili muža i ženu(dve značajne zajedničke uloge jer je Mesec u 9.kući Ironsa na 2°). To je bila konstantna bitka jureći za njom, kaže Irons, tako je ostalo do današnjeg dana(jasan pokazatelj Meseca u znaku Ovna koji igra najznačajniju ulogu u ovom slučaju). Bila je pomalo uplašena(vrh njene prve kuće se nalazi na 12°Riba-uplašena) i pitanje braka je ostalo da čeka nekoliko godina. Jeremy Irons i Sinead Cusack su se venčali u martu 1978.god. Imali su jednu veću krizu  u trećoj godini braka(Mesec u znaku Ovna-u trećoj godini) koja je potrajala, jer je Jeremy stalno bio na putu(Sunce iz njegove treće kuće-putovanja pravi opoziciju sa Mesecom koji je u 9.), tako da su oboje imali svoje avanture(lilit se nalazi na vrhu njihovog polja braka). Imaju dva sina Samuel-a James Brefmi Irons, rođen (16.septembra 1978.),koji radi kao fotograf(vrh 6.kuće-radnog mesta Sam-a se nalazi u znaku Ovna na 12°-stepenu –Neptuna što predstavlja fotografiju) i Maximilian-a Paul Diarmuid Irons,rođen(17.oktobra 1985.),takođe glumac(10.kuća karijere Max’a se nalazi na 12°Vage, a tu je i Neptun na istom stepenu što govori o glumi), koji se pojavio 2006. u „Burberry“ modnoj kampanji. Oba Ironsova sina pojavljivala su se sa svojim ocem na filmu, Sam u filmu „Danny,Champion on the World“, a Max u filmu“Being Julia“. Brak Jeremy Ironsa je veoma dinamičan, kako je on rekao, ima dobre i loše dane(sa Mesecom u 9.kući-promenljiv, u Ovnu-dinamičan), sve brakove smatra istim, neverovatno teškim(7.kuća u Vodoliji, vladari Saturn na 29°-teškim, kao i Uranom u 12.polju na 0°Raka). Dodaje za svoj brak da je disfunkcionalan(aspekti Meseca u kvadratu sa Uranom i opoziciji sa Suncem govore o tome) i kaže da su i on i Sinead  jako teški ljudi. Međutim, suprugu svakim danom vidi kao sve lepšu i lakšu osobu.

Jeremy Irons sada živi u malom gradu Watlington(poznatom po trgovini-3.kuća na 12°Device-trgovina,sa Suncem-u centru grada), oblast Oxfordshire, a boravi povremeno i u selu Ballydehob u County Cork(jedno od 26 okruga u R.Irskoj-Sunce Jeremy-a se nalazi na 26°.Irons sa Mesecom na 2°Ovna u 9.kući poseduje i nekretnine u R.Irskoj,gde se oseća kao u svojoj zemlji).Od 2002 god. je član neprofitnog aktivističkog centra “ Thomley Activity Centre” u Oxfordshire-u(11.polje humanitarnog rada Jeremy-a se nalazi na 21°Bika što znači da on mnogo para investira u dobrotvorne svrhe, tu su i umetnuti Blizanci-u drugoj polovini svog života).Irons poseduje i zamak iz 15.-og.veka” Kilcoe Castle” (jasan pokazatelj Plutona na 15° Lava-kraljevski,luksuzno,do Venere u njegovom prvom polju) koji je obojio u pink boju(simbolika boje Raka-njegovog doma). Zamak se nalazi u County Cork-u u Irskoj i politički je aktivan tamo(vrh njegove 9.kuće se nalazi na 12°Riba-vladar Neptun u njegovoj 4.u sekstilu sa jakim Plutonom u Lavu,kao i drugi vladar Jupiter u Strelcu-na putu-u inostranstvu gde je i njegov dom zbog pozicije Meseca). Pored toga poseduje i još jednu nekretninu u Irskoj u delu Dublina(Sunce u 3.kući-glavni grad) „ The Liberties“(Sloboda)-Uran u Raku-takođe njegov dom.On je i sponzor pozorišne trupe “ Chiltern Shakespire Company”. Veliki je navijač fudbalskog kluba “ Portsmouth”, istorijski najuspešnijeg kluba Južne Engleske van Londona(Jupiter u njegovom 5.polju-ljubav prema sportu).Aktivan je u društvu za borbu protiv AIDS-A, i prvi je nosio crvenu traku(boja Marsa u Škorpiji) koja je bila simbol borbe protiv AIDS-a 2003 god(Mars kvadrat Pluton-borba). na humanitarnom koncertu.Podržava i mnoge druge humanitarne aktivnosti kao što je „ The Prison Phoenix Trust“- društvo koje pomaže robijašima(Saturn na 29°Lava koji se nalazi u sekstilu sa Uranom koji je u 12.polju-zatvora). 1998.god. Jeremy i njegova supruga su stavljeni na listu najvećih privatnih finansijskih donatora Laburističke Partije.2004.god. javno je objavio njegovu podršku za „ Countryside Alliance“ ( Seljačka Partija). Irons je učestvovao u promotivnom videu za“ The 1 Billionhungry Project“ ( Za jedan bilion gladnih),  pokušavajući da se prikupi milion potpisa za peticiju koja poziva svetske vođe da borbu protiv gladi stave na vrh liste prioriteta.

Jeremy Irons voli motociklizam i poseduje dva motora i to BMW i Ducati. Vozi automobil AUDI A6(njegovo treće polje u Devici na 12°-bar tri prevozna sredstva poseduje i to uvek sa Suncem –najbolju klasu).  Motorcikle takođe predstavlja i Uran koji se nalazi u njegovoj 12.kući, u kvadratu sa Mesecom i Suncem, što govori da treba da bude oprezan u vožnji.Obožava jedrenje koje za njega nije samo sport nego i način da se druži sa običnim ljudima, zatim skijanje, baštovanstvo, sviranje gitare,jahanje konja i pse.Svira instrumente: bubnjeve, gitaru, klavir,harmoniku, i violinu. (Jeremy Irons je izuzetno svestran čovek, a ovoliki broj hobija daje mu Jupiter na 20°Strelca u njegovom 5.polju). Strastveni je pušač, a omiljene cigarete su mu Silk Cut(Neptun na 12°Vage u sekstilu sa Venerom,što predstavlja za njega užitak). Alkohol mu ne prija, jer mu izaziva glavobolje (Mesec u Ovnu u kvadratu sa Uranom), samo ponekad popije uz ručak čašu šampanjca(penušavo-Ribe-Neptun) ili nekog dobrog vina. Poznat je i po nadimku KRALJ-Ascedent u znaku Lava, kao i Venera konjukcija Pluton na 15°-kraljevskom stepenu Lava, a Sunce je u trećem poljunadimak po kome je poznat. Jeremy Irons se sada nalazi u periodu života kojim vlada 11.kuća-koja počinje na 21°Bika, a to znači da bi mogao da uživa od plodova svog rada,možda da kupi još neku nekretninu, a vladar Venera koja se nalazi u njegovom prvom polju u konjunkciji sa Plutonom ,mogla bi mu doneti neku veliku promenu (transformaciju) na fizičkom izgledu. Tu su i umetnuti Blizanci, što bi mu moglo doneti dve faze u ovom periodu života. Mislim da će se povući kasno, veoma tiho i iznenada napustiti ovaj svet. Na kraju mogu još samo reći da je Jeremy Irons veoma harizmatična i kompleksna ličnost sa naglašenim Neptunom, kao i 12° u njegovoj natalnoj karti.

 

 

 

 

free counters